Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Er gaat niets boven het gevoel om op een gloednieuwe racefiets over de weg te zoeven. Als je in de markt bent voor een nieuwe wielrenfiets, dan hebben de 2023 modellen een aantal geweldige eigenschappen om bij te watertanden. Tussen de 2023 racefietsen vind je de nieuwste versnellingsgroepen en nóg lichter materiaal. Klaar voor de ultieme rijervaring?
Bekijk direct: Racefiets keuzehulp | Carbon Racefietsen | Racefiets Aanbiedingen
Lees verder...Je hebt veel keuze op het gebied van racefieten. Ieder jaar worden er nieuwe innovaties doorgevoerd bij de fietsen. De prijzen tussen racefietsen variëren enorm, dat hangt af van alle onderdelen. Je maakt vooral een keuze op basis van het gewicht, de stroomlijning en de zithouding van de fiets. In 2023 vind je de nieuwste versnellingsgroepen en nóg lichter materiaal.
Dankzij jarenlange ontwikkelingen zijn de 2023 racefietsen beter dan ooit. Fabrikanten testen met professionele wielrenners en ontwikkelen door met de gekregen feedback. De 2023 modellen zijn lichter dan voorgaande modeljaren, zelfs onder de 8 kilo! Daarnaast verandert de vorm van sommige fietsen, omdat dit zorgt voor minder luchtweerstand zodat je sneller bent. Deze twee aspecten zijn vooral gericht op prestatie, maar er komen ook steeds meer fietsen gericht op zithouding. Ook verbeter je je schakelprestaties met de nieuwe versnellingsgroepen. Kortom: de keuze wordt ruimer dus er zit gegarandeerd een snelle racefiets voor jou bij!
Er zijn verschillende soorten racefietsen met verschil in kwaliteit voor andere doeleinden. Zo heb je klimfietsen, deze zijn gericht om bergopwaarts te fietsen en wegen nu minder dan ooit. Aero fietsen hebben een vorm die zorgt voor minder luchtweerstand. De 2023 normale en endurance racefietsen zijn vooral gericht op (zit)comfort. Tegenwoordig worden ook veel fietsen van carbon gemaakt.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Model
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!
Materiaal velg
As voorwiel
As achterwiel