Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Speed pedelec helmen

Een helm voor Speed pedelecs is anders dan de reguliere fietshelm. De helm is namelijk speciaal ontworpen voor bescherming bij een val op hogere snelheden (tot 45 km/u), een gewone fietshelm biedt minder bescherming en is daardoor niet geschikt voor gebruik op de speed pedelec. Je kunt een goedgekeurde speed pedelec of E45 helm herkennen aan het NTA 8776 keurmerk. Dit keurmerk test de helmen voor goede bescherming bij onder andere de slaap en nek op hoge snelheden. Op deze pagina vind je alle helmen die goedgekeurd zijn voor de Speed Pedelec en Speed Bike. Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

179,99
Waardering:
93%
56% korting
130,-
Waardering:
90%
50% korting
330,-
Waardering:
93%
15% korting
199,99
Waardering:
93%
10% korting
Waardering:
89%
per pagina

Is een helm op de speed pedelec verplicht?

Ja, sinds januari 2017 moet iedereen op de speed pedelec een goedgekeurde helm dragen.

Is een speed pedelec helm dan ook geschikt voor de e-bike? Ja! Het dragen van een fietshelm op de e-bike is niet verplicht, maar het biedt betere bescherming en dat zullen wij het altijd aanraden. Een helm voor de speed pedelec biedt dus ook extra bescherming voor fietsers op een reguliere elektrische fiets.  

Wat is het verschil tussen een speed pedelec helm en een normale fietshelm?

Het belangrijkste verschil tussen een reguliere fietshelm en de speed pedelec helm is het NTA 8776 keurmerk. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat de speed pedelec helmen geschikt zijn voor bescherming op hogere snelheden. Dit komt door een aantal eigenschappen die verschillen tussen fietshelmen met het NTA 8776 keurmerk en de gewone fietshelm.

Denk hierbij aan preventieve eigenschappen zoals speed pedelec helmen met reflectoren of verlichting. Maar ook hoe goed de E45 helm een klap opvangt. Dit komt door een dikkere absorptielaag die klappen van een val beter opvangt en daarmee minder impact hebben op het hoofd.

Tevens is het draagcomfort vaak hoger bij helmen voor de speed pedelec ten opzichte van een normale fietshelm. De dikkere absorptielaag zorgt voor een hoger comfort, maar ook de pasvorm is beter dan de gewone fietshelm.

Helm speed pedelec, welke heb ik nodig?

Er zijn twee soorten speed pedelec helmen: de speed pedelec helm en de speed pedelec+ helm. De speed pedelec+ helm heeft een dikkere absorptielaag dan de speed pedelec helm en biedt daardoor nog betere bescherming op hogere snelheden. In beide segmenten zijn E45 helmen met extra veiligheidssystemen of zonder extra veiligheidssystemen te vinden. 

Daarnaast zit er verschil in de functionaliteiten tussen de verschillende E45 helmen. Zo heb je de keuze uit een speed pedelec helm met een ingebouwd vizier tegen de zon, regen en/of wind, of een speed pedelec helm zonder vizier. Ook is de padding in de helm vaak uitneembaar zodat je die kunt wassen of vervangen, is er verschil in de mogelijkheden om verlichting te plaatsen op je speed pedelec helm en is het aantal ventilatiegaten bij elke helm anders. De juiste speed pedelec helm voor jou hangt af van de functionaliteiten waar jij de meeste waarde aan hecht.

Verder zijn er verschillende merken die speed pedelec helmen verkopen. Denk aan:

Is een speed pedelec helm ook geschikt voor de snorfiets of bromfiets?

Op de snorfiets is het nog niet verplicht om een helm te dragen, maar een speed pedelec helm is wel geschikt voor op de snorfiets. De speed pedelec helm beschermt namelijk op snelheden tot 45 km/u, waar een snorfiets niet harder dan 25 km/u mag rijden. Een speed pedelec helm is dus geschikt voor de snorfiets (ofwel scooter met blauw kenteken).

Sinds 1 januari is het verplicht om een speed pedelec helm of bromfietshelm te dragen op de snorfiets of snorscooter. De helmplicht maakt de helm voor speed pedelecs een goed alternatief voor de bromfietshelm omdat die vaak zwaarder is en minder goed ventileert.

Voor de bromfiets is dat echter een ander verhaal. Voor de bromfiets is namelijk alleen de goedgekeurde bromfietshelm toegestaan en niet de speed pedelec helm.

Meer weten over de speed pedelec helm en het gebruik voor scooters? Lees dan ons blog over de helmplicht voor de snorfiets of snorscooters

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Geen extra veiligheidssysteem: Bij deze helmen zit geen vorm van extra bescherming ingebouwd.

MIPS: MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.

WaveCel: WaveCel is een celstructuur aan de binnenzijde van de Bontrager-helmen. Het is volgens Bontrager, 48 keer effectiever in het voorkomen van hersenschuddingen bij veel voorkomende fietsongevallen dan standaard EPS-schuim.

KinetiCore: KinetiCore is een kreukelzone in de helm dat mee beweegt tijdens een val. MIPS zit los en dit zit in de helm zelf, wat zorgt voor comfort.

Een helm uitgerust met een klep beschermt je net wat beter tegen het zonlicht. Daarnaast beschermt de klep je ook tegen laag hangende takken op de MTB en opspattend grind. Bij de meeste helmen is de klep afneembaar.