Start fietsseizoen - Korting op 150+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietsremmen

De remmen zijn één van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Goede fietsremmen garanderen je veiligheid en zorgen dat je kunt vertrouwen op jouw fiets. Bij 12GO Biking hebben we de fietsremmen in alle soorten en maten, van hydraulische schijfremmen tot velgremmen.

Fietsremmen kopen

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

De beste merken in 1 assortiment

Advies van échte fietsfanaten

Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

Gemakkelijk retourneren

Alle fietsremmen

Alle fietsremmen ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Fietsremmen aanbiedingen
19,99 22,99
13% korting
24,99 34,-
27% korting
23,99 26,-
8% korting
11,99 19,95
40% korting

Bekijk fietsremmen per merk

Overige fietsremmen links

Hydraulische schijfremmen
SRAM remsets
Shimano remsets
Magura remsets
140 mm remschijven
160 mm remschijven
180 mm remschijven
Shimano remschijven
Magura remschijven
SRAM remschijven
Swisstop remblokken
SRAM remblokken
BBB Cycling remblokken
Magura remblokken
Tektro remblokken
Shimano remblokken
Remolie
Remkabels ontluchtingssets
Shimano remhendels
Alle remhendels
Alle fietsremmen
Remkabels en toebehoren
Remadapters
Alle remschijven
Alle remsets
Alle remblokken

Fietsremmen kopen

Goede remmen zijn van cruciaal belang op de fiets. Met goede fietsremmen kom je op tijd tot stilstand wanneer dit nodig is en zorgen dat jij op de fiets kunt vertrouwen. Je fietsremmen moeten dus goed onderhouden worden. 

Remsets

Remsets zijn sets van remklauwen of remhoeven met de remgrepen erbij. Binnen de remsets zien we een aantal verschillende soorten remmen. Je hebt mechanische velgremmen, die vaak op racefietsen worden gebruikt en hydraulische velgremmen die we vaak op stadsfietsen en e-bikes zien. Naast velgremmen zien we steeds vaker schijfremmen. Met schijfremmen heb je meer remkracht en ze zijn beter doseerbaar dan velgremmen.

Naast complete remsets zijn ook remhoeven, remklauwen en remgrepen los verkrijgbaar voor verschillende typen remmen.

Remblokken

Remblokken zijn één van de belangrijkste onderdelen van je remmen. Met versleten remblokken heb je voelbaar minder remkracht en minder goede dosering. Vervang daarom altijd op tijd je remblokken.

Bij 12GO vindt je voor elk type rem de juiste remblokken. Je hebt remblokken voor velgremmen en voor schijfremmen. Daarnaast zit er bij velgremmen onderscheid in blokjes voor een aluminium remrand en een carbon velgrand.

Remschijven

Schijfremmen zijn al jaren niet meer weg te denken als je naar mountainbikes kijkt, maar ook op racefietsen neemt de populariteit van schijfremmen in een hoog tempo toe. Remschijven zijn dan natuurlijk een cruciaal onderdeel. Op mountainbikes zien we vaak grotere remschijven dan op racefietsen. Grotere schijven bieden namelijk meer remvermogen.

De voornaamste verschillen tussen de remschijven zitten in de diameter van de schijf, wat dus voor meer of minder remkracht zorgt. Ook de koeling van de schijven verschilt. Duurdere remschijven hebben vaak een betere koelende werking dan goedkopere. Verder verschillen de schijven als het gaat om montage. Let hierbij goed op of je wielen geschikt zijn voor Centrelock of 6-gaats bevestigingen.

Schijfrem adapters

Met scijfrem adapters zorg je dat je remklauwen goed afgesteld zijn wanneer je een nieuwe set remschijven monteert of een volledig nieuwe remset op de fiets zet.

Remkabels en toebehoren

Met de kabels en overig toebehoren kun je de remset helemaal afmaken. Goede remkabels zorgen voor betere remprestaties. Daarnaast zijn betere kabels duurzamer, waardoor je ze minder snel hoeft te vervangen.

Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor je fietsremmen:

  • Remsets
  • Remblokken
  • Remschijven
  • Schijfrem Adapters
  • Kabels & Toebehoren