Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Sportvoeding

Sportvoeding

Sportvoedingsproducten zijn ontworpen om fietsers van alle niveaus te helpen in hun specifieke voedingsbehoeften te voorzien. Bij langere ritten is het belangrijk om te eten voordat je de 'hongerklop' krijgt. Gels bevatten energie en zijn makkelijk naar binnen te werken. Repen zijn vaak lekkerder, al ze zijn lastiger weg te krijgen. Poeders en dranken voor in je bidon verbeteren de vochtopname en verlagen de kans op uitdroging.

Bekijk direct: Isotone voedingMagnesium tablettenSportdrankenGelsRepenKauwtabletten

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

78 producten

Vanaf
Waardering:
100%
Vanaf
Waardering:
86%
Waardering:
92%
Vanaf
Waardering:
93%
Vanaf
Waardering:
87%
Vanaf
Vanaf
Waardering:
85%
Vanaf
Waardering:
100%
Vanaf
Waardering:
93%
Vanaf
11,49
Waardering:
100%
13% korting
Vanaf
Vanaf
Waardering:
80%
Vanaf
Vanaf
NIEUW
28,90
14% korting
Vanaf
19% korting
Vanaf
Waardering:
93%
Vanaf
per pagina

Sportvoeding: Voedingskracht voor Optimaal Sportprestaties

Sportvoeding speelt een cruciale rol in het maximaliseren van sportprestaties en het behalen van optimale resultaten. Of je nu een professionele atleet bent of een enthousiaste sporter, de juiste voedingsstoffen zijn essentieel om je lichaam te ondersteunen tijdens intensieve trainingen en wedstrijden.

Een uitgebalanceerd dieet met de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen is van groot belang om je energieniveaus te handhaven en je spieren te ondersteunen tijdens fysieke inspanningen. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor je lichaam en zorgen ervoor dat je langer en intensiever kunt trainen. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -groei, terwijl vetten helpen bij het handhaven van een gezonde hormoonbalans en het verbeteren van de opname van in vet oplosbare vitaminen.

Supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je sportvoeding om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen en je sportprestaties te optimaliseren. Het is belangrijk om supplementen te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften en doelen, en eventueel advies in te winnen bij een professionele voedingsdeskundige.

Timing is ook van belang bij sportvoeding. Voorafgaand aan een training of wedstrijd is het belangrijk om koolhydraten te eten om je glycogeenvoorraden te vullen en voldoende energie te hebben. Tijdens het sporten kun je kiezen voor snelle energiebronnen om vermoeidheid te verminderen en de prestaties op peil te houden. Na het sporten is het essentieel om eiwitrijke voeding te consumeren om het spierherstel te bevorderen.

Hydratatie is een ander belangrijk aspect van sportvoeding. Voldoende water drinken voor, tijdens en na het sporten is essentieel om uitdroging te voorkomen en de prestaties te verbeteren. 

Het is belangrijk om te onthouden dat ieder individu uniek is, en wat werkt voor de ene sporter, werkt mogelijk niet voor de andere. Het is daarom raadzaam om te experimenteren met verschillende voedingsstrategieën en te luisteren naar je eigen lichaam om te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

In conclusie, sportvoeding is van essentieel belang voor optimale sportprestaties. Een uitgebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen en het juiste gebruik van supplementen kan je helpen om je energieniveaus te handhaven, je spieren te ondersteunen en je sportdoelen te bereiken. Door je voedingsbehoeften te begrijpen en een goed doordacht voedingsplan te volgen, kun je het maximale uit je sportieve inspanningen halen en een gezonde, actieve levensstijl behouden. 

 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Voor het sporten heb je vooral een goede basis nodig. Een gelletje van tevoren kan helpen. Neem dan een gelletje met isomatulose; dit heeft als voordeel dat de glucose in het bloed veel minder snel stijgt dan bij andere suikers, zodat je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Tijdens het sporten kies je voor isotone of hypotone sportvoeding. Een gelletje of reepje is makkelijk mee te nemen. Ook kan je een schepje poeder in je bidon doen.

Na het sporten vraagt je lichaam om herstelvoeding. Hiervoor kan je hypertone sportdrank gebruiken, omdat daarin meer koolhydraten zitten dan in je eigen lichaamsvocht. Een herstelreep of hersteldrank is soms nóg beter, omdat de koolhydraten in die producten aangevuld worden met eiwitten, essentieel voor de opbouw en het herstel van je spieren.

Cafeïne zorgt voor extra scherpte in de prestaties. Daarom wordt er in de finale van koersen vaak gebruik gemaakt van reepjes en gels met toegevoegde cafeïne. Denk er hierbij wel aan dat je het op tijd inneemt, omdat de waarden na 30 tot 60 minuten na inname ideaal zijn. Wees wel voorzichtig met het gebruik van cafeïne, overmatig gebruik kan leiden tot ongewenste effecten op lichaam en geest.