Bekijk alle Tour acties ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Sportvoeding

Sportvoeding

Bij langere ritten is het belangrijk om te eten voordat je de 'hongerklop' krijgt. Gels bevatten energie en zijn makkelijk naar binnen te werken. Repen zijn vaak lekkerder, al ze zijn lastiger weg te krijgen. Poeders en dranken voor in je bidon verbeteren de vochtopname en verlagen de kans op uitdroging.

Lees meer over sportvoeding in ons blog over sportvoeding.

Direct naar: Gels / Repen /  Poeders en dranken

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 65

2,25
Waardering:
93%
12,99
2,79
Vanaf 6,99 10,99
Waardering:
100%
2,40
2,79
2,25
1,99 Vanaf 1,19
1,89
Waardering:
93%
2,99
Vanaf 3,99 5,49
Vanaf 1,43 1,69
1,85
Waardering:
100%
Vanaf 1,79 2,39
Vanaf 1,29 1,99
Vanaf 1,79 2,19
Vanaf 1,43 2,39
Waardering:
87%
Vanaf 6,66 11,25
1,99 2,40
2,40
Vanaf 1,79 2,39
Vanaf 1,70 2,39
Waardering:
93%
1,80
29,99 35,85
Pagina
per pagina

Sportvoeding

Tijdens het sporten zal je gaan merken dat je trek krijgt en wat wilt gaan eten. Nou is dit vaak erg lastig, want een boterham meenemen is niet heel praktisch. Gelukkig is er sportvoeding op de markt. Zo heb je sportdranken, repen, gels, kauwtabletten en ampullen.

Het gebruik van voeding tijdens het fietsen is noodzakelijk. Zoals veel fietsers al hebben meegemaakt komt er een punt dat je een hongerklop krijgt, dit is niet erg fijn, want je kan bijna niet meer fietsen, je lichaam is door je reserves heen. Het is belangrijk om dit te voorkomen door op tijd de juiste voedingsstoffen in te nemen, voor, tijdens en na het fietsen.

Gels

Bij een rit op hoge intensiteit is het verstandig op een gelletje te nemen. Een Sportgelletje is makkelijk naar binnen te werken onderweg. Je scheurt het gelletje open aan het scheurlint en slikt deze op. Je hoeft hierbij niet te kauwen, want een gelletje is vloeibaar. Het voordeel dat je niet hoeft te kauwen is dat dit wat energie bespaard. Sportgels reageren vrijwel direct op je bloedsuikerspiegel, want ze worden snel door je lichaam geabsorbeerd, zo krijg je snel energie. Ideaal dus bij  zware inspanning.

Repen

Een sportreep is ideaal voor tijdens het fietsen. Een sportreep dient vooral als snelle brandstof. Bij het nemen van een sportreep worden je spieren gevoed, waardoor je weer harder en langer kan fietsen met een minimale belasting van het maag-darmstelsel. Er zijn verschillende soort sportrepen, de één dient als snelle brandstof, de ander dient voor herstel na een rit.

Sportdranken

Nog een optie om aan je energie te komen is door middel van sportdrank. Met sportdrank krijg je energie, maar daarnaast houdt je je vochtbalans ook op orde, niet geheel onbelangrijk. Het voordeel van sportdrank is dat je tijdens een rit sowieso moet drinken, dan kan je hier net zo goed wat energie aan toevoegen, door middel van sportdrank. Dit zorgt er ook voor dat vocht sneller opgenomen wordt. Sportdrank heb je in drie verschillende vormen, namelijk Hypotone sportdrank, Isotone sportdrank en Hypertone sportdrank.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Gebruik voeding

Voor het sporten heb je vooral een goede basis nodig. Een gelletje van tevoren kan helpen. Neem dan een gelletje met isomatulose; dit heeft als voordeel dat de glucose in het bloed veel minder snel stijgt dan bij andere suikers, zodat je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Tijdens het sporten kies je voor isotone of hypotone sportvoeding. Een gelletje of reepje is makkelijk mee te nemen. Ook kan je een schepje poeder in je bidon doen.

Na het sporten vraagt je lichaam om herstelvoeding. Hiervoor kan je hypertone sportdrank gebruiken, omdat daarin meer koolhydraten zitten dan in je eigen lichaamsvocht. Een herstelreep of hersteldrank is soms nóg beter, omdat de koolhydraten in die producten aangevuld worden met eiwitten, essentieel voor de opbouw en het herstel van je spieren.