Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietspompen

Met de juiste bandenspanning fiets je efficiënter, veiliger en slijten je banden minder snel. Een goede fietspomp kan daarom niet ontbreken in jouw schuur! Vloerpompen zijn de meest gebruikte fietspompen voor thuis. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium, staal of kunststof. Sommige fietspompen hebben ook een drukmeter, waardoor je jouw banden precies tot de gewenste druk kunt oppompen. Ben je op zoek naar een pomp die je mee kunt nemen op de fiets? Kies dan voor een minipomp.

Bekijk direct: Koopgids: Welke fietspomp(en) heb ik nodig?  | Autoventiel fietspompenFrans ventiel fietspompenVloerpompenMinipompen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

98 producten

Vanaf
NIEUW
Waardering:
100%
Waardering:
99%
Waardering:
100%
Waardering:
97%
22,99
Waardering:
93%
26% korting
22,99
13% korting
22,95
Waardering:
87%
56% korting
Waardering:
80%
19,95
25% korting
54,99
45% korting
54,99
45% korting
Vanaf
Waardering:
100%
94,99
32% korting
59,99
17% korting
49,95
Waardering:
94%
20% korting
Waardering:
100%
29,95
Waardering:
100%
17% korting
per pagina

De Fietspomp: van essentieel belang

Een fietspomp is een essentieel accessoire om het jaar door te komen. Banden waar genoeg lucht in zit bevatten alleen maar voordelen: je fietst lichter van A naar B, de accu van je elektrische fiets gaat minder snel leeg en je banden zullen sneller slijten als ze niet genoeg opgepompt zijn. Fietspompen met een drukmeter zijn ideaal om je fietsbanden op de juiste bandenspanning te krijgen. Dat is bijvoorbeeld belangrijk bij de banden van racefietsen en mountainbikes.

Verschillende Fietspompen

Vloerpompen

Een vloerpomp heeft bijna iedere Nederlander wel in zijn schuur staan. Het is de gebruikelijke pomp om je fietsbanden mee op te pompen. Vloerpompen hebben een stabiele voet met een buis die rechtop staat. Op deze manier kun je gemakkelijk bij de pomp, kun je stabiel pompen en kun je daardoor met veel kracht lucht in je band pompen. Een vloerpomp is ook te verkrijgen met een drukmeter. Een vloerpomp met een drukmeter kun je gebruiken om de juiste bandenspanning te vinden. Dit is een geschikte fietspomp voor de racefiets of mountainbike.

Minipompen

Minipompen zijn de ideale fietspompen voor onderweg. Een minipomp is zeer geschikt om mee te nemen op je fietstocht, voor het geval je een lekke band krijgt of je vergeten bent de bandenspanning te checken voorafgaand aan je rit. Er zijn wel verschillen tussen de minipompen in ons assortiment. Zo zijn er minipompen met een uitschuifbare pompslang. De uitschuifbare pompslang maakt het net wat makkelijker om je band op te pompen, je hoeft namelijk niet de velg vast te houden tijdens het pompen. Er zijn ook minipompen met een drukmeter verkrijgbaar. Dit is een handige fietspomp voor de racefiets, om onderweg mee te nemen.

Vorkpompen

Vorkpompen zijn, zoals de naam als zegt, fietspompen voor de verende vork van je fiets. Een vorkpomp is essentieel wanneer je een luchtgeveerde voorvork hebt. Als je voorvork niet op de juiste druk staat rijdt je mountainbike te stug, of rij je de voorvork kapot. Door de kleine ruimte en de hoge druk in de vork is een gewone fietspomp niet geschikt om te gebruiken voor je voorvork, hiermee zul je namelijk je voorvork opblazen. De vorkpomp kan een hoge druk aan en geleidelijk de juiste hoeveelheid lucht inbrengen. Alle vorkpompen zijn tevens voorzien van een drukmeter.

CO2 pompen

De CO2 pompen worden steeds populairder. Met een CO2 fietspomp heb je binnen no-time je band opgepompt. Dit is handig als je onderweg een lekke band krijgt en snel je band op wilt pompen. Daarnaast kost het ook nog eens zeer weinig moeite op de band op te pompen. Een CO2 pomp is compact en daardoor gemakkelijk om te vervoeren onderweg.

Fietspomp kopen

Bij het kopen van een fietspomp moet je goed bekijken welk ventiel jouw fiets heeft (een normaal/hollands/dunlop ventiel, een Race/Frans/Presta ventiel of een Auto/Schrader ventiel) en of de fietspomp die je zoekt daarvoor geschikt is. Weet je niet zeker welke fietspomp geschikt is voor jou? Kom dan langs in onze winkel en krijg advies van onze deskundige medewerkers. 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het type ventiel is is per type fiets vaak hetzelfde. De meest voorkomende ventielen per type fiets zijn als volgt:

  • Stadsfiets: Hollands / Dunlop
  • MTB: Frans / Presta of Auto / Schrader
  • Race: Frans / Presta

*Check altijd eerst je ventieltype voordat je een pomp koopt.

De ideale druk is per type band zeer afwijkend. Binnen een type band zijn de verschillen kleiner en is de optimale druk van meerdere factoren afhankelijk.

Globaal is de bandendruk als volgt in te schalen:

  • Stadsfiets: 3 - 4 bar
  • Hybridefiets: 3 - 5 bar
  • MTB: (off-road): 1.8 - 2.5 bar
  • Race: 6 - 9 bar

*Let op, de bandendruk is per band anders. De (minimale) en maximale bandendruk wordt vaak op de buitenband aangegeven.

Met een drukmeter zorg je dat je banden altijd precies de juiste spanning hebben.

De kwaliteit van een pomp wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal van de pomp. Hoogwaardig materiaal maakt een pomp duurzamer en lichter. Duurdere aluminium pompen gaan soms wel een leven lang mee.

De voet van een pomp is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van een pomp. De voet heeft invloed op de stabiliteit, duurzaamheid en het pompgemak. De stabiliteit is afhankelijk van de vorm en het gewicht van de voet. Een aluminium voet maakt de pomp ook duurzamer.

De druk die uitgeoefend wordt op de pomp komt uit bij de voet, waardoor de stijfheid van de voet ook invloed heeft op het gemak waarmee een hoge bandendruk bereikt kan worden.

Een uitschuifbare pompslang is flexibel en geeft meer bewegingsvrijheid tijdens het pompen. Een pomp zonder slang is lastiger op het ventiel te houden wanneer er wat kracht gezet moet worden, door de krachten op het ventiel kan het ventiel beschadigen. Met een flexibel slangetje wordt pompen comfortabeler en gaat je ventiel langer mee.

Met een compressor kun je de luchtdruk opbouwen in een "drukkamer" en het in één keer in de band laten lopen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig tubeless banden monteren.