Onze winkel is open

Menu
Filter

Cannondale

Cannondale fietsen

Met Cannondale heeft 12GO Biking één van de grootste Amerikaanse fietsmerken in huis. Cannondale is gespecialiseerd is in het produceren van racefietsen en mountainbikes waar de passie voor de sport evanaf spat. Cannondale is ontstaan in 1971 en heeft al 50 jaar ervaring in de fietswereld. Cannondale heeft een reputatie van innovatie en vernieuwing. Met allerlei slimme vernieuwingen heeft het merk al meerdere keren de fietswereld op z'n kop doen staan. Toen in 1997 Ivan Gotti van de Saeco-Cannondaleploeg de Giro won op een Cannondale Caad racefiets werd het merk ook in Europa echt populair. De Cannondale Caad is vandaag de dag nog steeds een populair model binnen de Cannondale collectie. Ook de mountainbikes van Cannondale zijn erg populair. Dankzij unieke technologieën zoals de Lefty voorvork en de Ai-offset zijn de mountainbikes een unieke verschijning.

Cannondale fietsen collectie

Cannondale ebike

Cannondale e-bikes

Sinds 2010 kun je bij Cannondale naast sportfietsen ook elektrische fietsen kopen. De elektrische fietsen van Cannondale zijn zeer gevarieerd in aanbod. Hierdoor is voor elke fietser wel een fiets naar keuze te vinden. Ook in hun e-bikes is het innovatieve DNA van Cannondale te zien. De Mavaro Neo serie is zo'n voorbeeld van een innovatieve serie. Het topmodel van de Mavaro serie is uitgerust met de nieuwste snufjes. De fiets beschikt over een achteruitkijk radar, zodat je precies weet wat er om je heen gebeurt. Verder zien de fietsen er ook gewoon heel fraai uit.

Naast de e-bikes voor in de stad beschikt Cannondale ook over elektrische sportfietsen. De elektrische mountainbikes zijn in ieder prijssegment te vinden en ook voor de racefietsers is er een elektrische racefiets te vinden. Cannondale heeft voor iedereen een elektrische fiets die bij de individuele wensen past!

Cannondale racefietsen

Cannondale is niet meer weg te denken wanneer je aan racefietsen denkt. Al jaren is het een gevestigd merk binnen het peloton. De hoge kwaliteit frames en uitstekende onderdelen van het eigen huismerk zorgen dat de racefietsen goed hun mannetje staan. In 1997 sponsorde Cannondale als eerste Amerikaanse merk een Europese wielerploeg. In 2011 werd de Cannondale SuperSix zelfs benoemd als beste fiets ter wereld dankzij de ongeëvenaarde stijfheid. Hierop is Cannondale altijd verder blijven ontwikkelen, waardoor de fietsen ook elk jaar weer beter worden! 

Wij wilden zelf ook wel eens ervaren hoe goed die Cannondale racefietsen zijn. We hebben de Caad13 getest en dat stelde zeker niet teleur! Lees hier meer over onze ervaring met de Caad.

Cannondale mountainbikes

Cannondale mountainbikes ademen kwaliteit. Cannondale maakt namelijk gebruik van uitstekend uitgebalanceerde frames voor de mountainbikes, wat zorgt voor een perfecte combinatie van wendbaarheid en stabiliteit. Bovendien staan de mountainbikes van de Amerikaanse fabrikant bekend om de innovaties die we door de jaren heen hebben gezien. Dat begon al in 2000 met de eerste Lefty voorvork. Deze voorvork is niet te missen. De voorvork bestaat namelijk uit alleen een linker poot. Hiermee bespaart Cannondale niet alleen gewicht in de vork, ook zorgt het ervoor dat de fietsen stijver zijn en over beter uitgebalanceerde rijprestaties beschikken. Sinds 2000 is de Lefty voorvork steeds verder verbeterd. Tegenwoordig is het de lichtste en één van de beste voorvorken op de markt. 

Het assortiment Cannondale mountainbikes is erg breed. Je vindt in de collectie hardtails voor de beginnende mountainbikers, fullies voor fanatieke enduro rijders en agressieve XC racers. Ook voor jou is er een Cannondale mountainbike die perfect past bij jouw wensen!

Bekijk direct: Cannondale Trail | Cannondale Scalpel | Cannondale Habit

Cannondale banner

Cannondale gravelbikes

Met onder meer de Lefty Topstone in de gelederen is Cannondale voorzien van high-end gravelbikes. Gravelbikes zijn mateloos populair. De Topstone is ontzettend comfortabel en zorgt ervoor dat je zeker bent van een gevarieerde rit! De Topstones zijn zowel in een aluminium als een carbon uitvoering te verkrijgen. De Topstone serie kent geen grenzen, blijkt ook maar weer uit de eletrische variant van de gewilde gravelbike: De Topstone Neo. Een zetje in de rug tijdens een lange rit is een fijne bijkomstigheid , daarnaast ben je voorzien van één van de meest unieke fietsen van dit moment. 

Leuk om te lezen:Alles over de Cannondale Topstone 

Cannondale technologieën en innovaties

Cannondale staat bekend om haar innovatieve technologieën zoals de Cannondale App en de eerder genoemde Lefty voorvork.

De App: De Cannondale app registreert al je rijactiviteiten, heeft elk detail van je fiets in de smiezen en kan je zelfs helpen herinneren wanneer het tijd is voor onderhoud. Zodra het voorwiel begint te draaien, start de app met de dataverzameling dankzij de Wheel Sensor. Gegevens die onder meer worden geanalyseerd door de App zijn: Je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en zelfs CO2-besparing.

Topstone Cannondale

Racefietsen Cannondale Cannondale mountainbikes Cannondale Gravelbikes Cannondale elektrische fietsen