Onze winkel is open

Menu
Filter

Cannondale header

Cannondale fietsen

Met Cannondale haalt 12GO Biking wederom een Amerikaans fietsmerk in huis. Een merk waar de passie van af spat en gespecialiseerd is in het produceren van racefietsen en mountainbikes. Cannondale is ontstaan in 1971. In het verleden veroorzaakte Cannondale een revolutie toen zij met hun oversized aluminium frames een nieuw level van gewicht en efficiëntie behaalde. Toen in 1997 Ivan Gotti van de Saeco-Cannondaleploeg de Giro won op een Cannondale Caad racefiets werd het merk ook in Europa echt populair. Nog steeds zijn de Cannondale Caad12 racefietsen erg in trek bij vele roadies. Ook de mountainbikes van Cannondale zijn erg populair. Cannondale richtte samen met Volvo dan ook het meest succesvolle mountainbiketeam op. 

Bekijk onze Cannondale fietsen collectie:

Cannondale racefietsen

De populairste racefietsen van Cannondale zijn de aluminium racers uit de Caad12-serie. Deze fietsen kenmerken zich door hoogwaardige innovatieve frame technologieën. Niet voor niks concurreert de Caad12 met menig carbon racefiets. Met optimale rijeigenschappen zijn deze fietsen geschikt voor iedere fietser. Naast de Caad12 fietsen heeft Cannondale een Endurance lijn, de Cannondale Synapse. Deze fietsen zijn gebouwd om lange dagen in het zadel te zitten. Met de Supersix EVO heeft Cannondale ook een echte alleskunner op de markt. Deze fiets balanceert tussen gewicht, stijfheid en aerodynamica. 

Cannondale mountainbikes

Cannondale is een merk dat zich inzet voor kwaliteit zonder consessies. Dit wil zeggen dat de mountainbikes van Cannondale gemaakt zijn voor iedere mountainbiker die het maximale uit zijn of haar mountainbike wil halen. Op het gebied van innovatie is Cannondale bekend door zijn Lefty voorvorken. In 2018 heeft Cannondale de hardtail mountainbike opnieuw uitgevonden. De Cannondale mountainbikes bieden onwaarschijnlijke rijeigenschappen en de XC-wendbaarheid wordt gecombineerd met all-mountain stabiliteit. Ook voor de beginnende mountainbiker is er zat keuze. Bekijk de Cannondale Trail serie eens!