Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische Vouwfietsen

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om u door de stad te verplaatsen, is een elektrische vouwfiets een geweldige optie. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg handig. Je kunt ze gemakkelijk opvouwen en meenemen in de bus of trein, of zelfs opbergen in je kofferbak. En wanneer je wat extra kracht nodig hebt, geeft de elektrische motor je een duwtje in de rug. Met zoveel voordelen is een elektrische vouwfiets zeker het overwegen waard.

Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Elektrische Fietsen | Elektrische Fietsen met Middenmotor | Elektrische Fiets Aanbiedingen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

2.699,99
11% korting
per pagina

Elektrische vouwfiets: de voordelen van twee werelden

Zoals de naam al beschrijft, is een elektrische vouwfiets een vouwfiets met elektrische ondersteuning. Daardoor biedt het de voordelen van twee werelden: elektrische ondersteuning en een compacte fiets. Deze compacte e-bike is de ideale oplossing als je je fiets graag meeneemt in het openbaar vervoer, op vakantie gaat of weinig ruimte hebt in de schuur. Met de elektrische ondersteuning wordt het nadeel van het kleine wiel kleiner. Een kleiner wiel betekent namelijk dat je meer omwentelingen moet maken voor dezelfde snelheid als fietsen met normale wielen. Dankzij de elektrische ondersteuning fietst de elektrische vouwfiets vrijwel hetzelfde als een normale e-bike. Je raakt ook minder snel vermoeid.

De elektrische ondersteuning van een elektrische vouwfiets

Elektrische vouwfietsen zijn voorzien van een middenmotor. De middenmotor biedt een natuurlijke ondersteuning en daarnaast is een elektrische fiets met middenmotor stabiel. Het zwaartepunt ligt namelijk in centraal en laag waardoor de fiets goed in balans is. De accu komt op verschillende plekken voor, zoals geïntegreerd in het frame, aan het frame of in de bagagedrager. We raden een uitneembare accu aan zodat je de accu uit een vochtige en koude schuur kunt halen voor het opladen. Daardoor heb je namelijk kans op een langere levensduur van je accu. De grootte van de accu hangt af van hoeveel je met de elektrische vouwfiets wilt fietsen. Als je de fiets op vakantie meeneemt, raden we een grote accu van 400-500 Wh aan, omdat je waarschijnlijk langere tijd moet fietsen op één lading. Als je hem in combinatie met openbaar vervoer gebruikt, heb je waarschijnlijk genoeg aan een kleinere accu tot 300 Wh.

Opvouwbare e-bike in het openbaar vervoer en op vakantie

De opvouwbare e-bike is ideaal voor het openbaar vervoer. De e-bike neemt namelijk weinig ruimte in beslag als je reist met het ov en daarnaast geniet je van de ondersteuning voor het vervolg van je reis waardoor je niet bezweet op je bestemming aankomt. Ook op vakantie is een vouwfiets ideaal. Wellicht heb je weinig bagageruimte onderweg of weinig ruimte op je verblijfplaats waardoor het ideaal is om je e-bike compacter te kunnen maken. De elektrische ondersteuning maakt het geen enkel probleem om in heuvelachtig gebied op vakantie te fietsen. Tot slot kan een opvouwbare e-bike ook van pas komen als je thuis weinig opbergruimte hebt. Denk bijvoorbeeld aan de schuur of de tuin.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.