Toggle Nav
Winkelwagen
Minipompen

Minipompen

Als je ooit een lekke band hebt gehad tijdens een fietstocht, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Gelukkig is er een handig hulpmiddel waarmee je deze situatie kunt voorkomen: een minipomp. Deze compacte en lichte fietspompen zijn gemakkelijk mee te nemen, zodat je jouw banden kunt oppompen voordat je op pad gaat. En als je onderweg toch een lekke band krijgt, kan een minipomp je snel weer op weg helpen. Met de meeste kun je je banden in een paar minuten oppompen, zodat je weer van je rit kunt genieten. Je moet er wel voor zorgen dat hij compatibel is met het type ventiel van je banden. 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

61 producten

27,95
Waardering:
100%
21% korting
54,99
55% korting
22,95
56% korting
Waardering:
100%
35,95
14% korting
Waardering:
93%
35,95
22% korting
24,95
Waardering:
87%
24% korting
Waardering:
83%
66,95
28% korting
51,50
26% korting
49,95
26% korting
37,95
26% korting
39,95
32% korting
86,95
Waardering:
73%
26% korting
54,95
16% korting
42,95
19% korting
42,95
28% korting
39,99
25% korting
27,95
11% korting
32,95
39% korting
24,95
Waardering:
91%
24% korting
99,95
9% korting
32,95
18% korting
Waardering:
100%
Pagina
per pagina

Minipomp: de must-have voor onderweg

Een fietspomp is één van de belangrijkste accessoires voor een fietser, maar ook minipompen zijn voor veel fietsers een must have. Of je nou een recreatieve fietser bent, of een prestatiegerichte wielrenner. Minipompen, ook wel handpompen genoemd, kun je gemakkelijk in je fietstas of jersey meenemen. Veel minipompjes kunnen ook eenvoudig aan je fiets bevestigd worden. Ideaal voor onderweg. Dankzij een minipomp kun je onderweg je lekke band wisselen en gewoon weer opstappen. Het meest voorkomende zijn de minifietspompen met race/presta ventielen, maar er zijn ook diverse universele handpompen die compatibel zijn met meerdere ventielen.

Minipomp met drukmeter of minipomp zonder drukmeter?

Een kleine fietspomp met een drukmeter kun je gebruiken om je fietsband van de perfecte bandenspanning te voorzien. Dit is vooral belangrijk voor racefietsen en mountainbikes, maar ook voor je e-bike of gewone stadsfiets. Met de juiste bandenspanning zul je namelijk een stuk comfortabeler fietsen. Daarnaast worden prestaties verhoogd wanneer je racefiets of mountainbike de juiste bandenspanning heeft. Minifietspompen met een drukmeter zijn dus uitermate handig om je prestaties naar een hoger niveau te tillen of het maximale fietsplezier te halen. Binnen ons assortiment zijn ook genoeg minifietspompen zonder drukmeter te vinden, mocht een drukmeter overbodig zijn voor jou. 

Minipomp met uitschuifbare pompslang

Minifietspompen met een slang kunnen van pas komen als het lastig is om bij je ventiel te komen. Een handpomp uitschuifbare slang maakt het gemakkelijker en comfortabeler om je band op te pompen. Met de slang kun je namelijk makkelijker bij het ventiel en hoef je de velg niet vast te houden tijdens het pompen, waar dat bij minipompen zonder uitschuifbare slang wel het geval is. 

Minipomp kopen

We hebben een breed aanbod minipompen. Weet je niet welke minifietspomp het beste bij jou past? Neem dan een kijkje in onze winkel, waar onze deskundige medewerkers klaarstaan om je onafhankelijk advies te geven. 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het type ventiel is is per type fiets vaak hetzelfde. De meest voorkomende ventielen per type fiets zijn als volgt:

  • Stadsfiets: Hollands / Dunlop
  • MTB: Frans / Presta of Auto / Schrader
  • Race: Frans / Presta

*Check altijd eerst je ventieltype voordat je een pomp koopt.

De ideale druk is per type band zeer afwijkend. Binnen een type band zijn de verschillen kleiner en is de optimale druk van meerdere factoren afhankelijk.

Globaal is de bandendruk als volgt in te schalen:

  • Stadsfiets: 3 - 4 bar
  • Hybridefiets: 3 - 5 bar
  • MTB: (off-road): 1.8 - 2.5 bar
  • Race: 6 - 9 bar

*Let op, de bandendruk is per band anders. De (minimale) en maximale bandendruk wordt vaak op de buitenband aangegeven.

Met een drukmeter zorg je dat je banden altijd precies de juiste spanning hebben.

De kwaliteit van een pomp wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal van de pomp. Hoogwaardig materiaal maakt een pomp duurzamer en lichter. Duurdere aluminium pompen gaan soms wel een leven lang mee.

Een uitschuifbare pompslang is flexibel en geeft meer bewegingsvrijheid tijdens het pompen. Een pomp zonder slang is lastiger op het ventiel te houden wanneer er wat kracht gezet moet worden, door de krachten op het ventiel kan het ventiel beschadigen. Met een flexibel slangetje wordt pompen comfortabeler en gaat je ventiel langer mee.