Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietsverlichting

Het aanbod fietsverlichting bestaat uit losse voor- en achterlichten of verlichtingssets voor ieder type fiets: stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en meer. Je hebt de keuze uit simpele verlichting of geavanceerde verlichting. 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

107 producten

39,95
62% korting
54,95
Waardering:
100%
18% korting
69,99 Vanaf
50% korting
Waardering:
90%
109,95
Waardering:
100%
23% korting
59,95
Waardering:
87%
20% korting
79,95
Waardering:
100%
12% korting
Waardering:
100%
74,95
Waardering:
100%
13% korting
84,95
Waardering:
97%
12% korting
74,99
9% korting
99,95
Waardering:
90%
20% korting
Vanaf
Waardering:
73%
259,95
Waardering:
100%
23% korting
169,99
12% korting
54,95
Waardering:
93%
22% korting
149,95
27% korting
49,95
10% korting
Waardering:
80%
per pagina

Een fietslicht kopen: welke keuze heb ik?

Een fietslamp is één van de belangrijkste accessoires voor je fiets. Je fiets gaat er niet beter van fietsen, maar het is wel zeer belangrijk voor je zichtbaarheid in het verkeer, ook overdag. Er is ruime keuze voor verschillende soorten en merken fietsverlichting. Belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden zijn de lichtsterkte, het type verlichting (LED of niet) en de bevestiging. Daarnaast maken we onderscheid tussen verlichting voor racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen.

Hoeveel lumen op mijn fietslamp?

Die lichtsterkte van fietslampjes wordt aangegeven door het aantal lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe sterker het licht. Voor gewone stadsfietsers maakt het aantal lumen meestal niet veel uit, maar als je een fanatieke fietser, wielrenner of mountainbiker bent, kan de lichtsterkte een belangrijke rol in je zoektocht spelen. 50 lumen is geschikt voor stadsfietsers die alleen gezien hoeven te worden, tot 500 lumen verlicht het wegdek voor je, tot 1000 lumen verlicht je omgeving en meer dan 1000 lumen is voor als je vaak in het pikkedonker fietst. Ga dus na hoe vaak jij in het donker fietst en welke lichtsterkte het beste bij jou fietsgedrag past. Geavanceerd licht voor de fiets zijn vaak voorzien van verschillende standen verlichting.

Een LED fietslamp is het best zichtbaar en gaat lang mee

LED fietslampen zijn het best zichtbaar. Tegenwoordig zijn de meeste moderne fietslampen voorzien van Ledlampen, dus je hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken. Het voordeel van Ledverlichting is niet alleen dat jij goed zichtbaar bent, maar ook de weg voor je wordt beter zichtbaar. Ledverlichting is verder duurzaam waardoor het langer meegaat dan een ander type fietslampje en werkt meestal op batterijen. Soms is de LED fietsverlichting USB-oplaadbaar waardoor je zelden de batterij hoeft te vervangen.

Licht voor de fiets bevestigen

Het verschilt per licht hoe je het bevestigd aan je fiets. Sommige lichten bevestig je aan je stuur en bagagedrager, maar dat geldt niet voor elk fietslampje. De meeste fietslampjes zijn universeel en passen dus op elke fiets, maar het is belangrijk om dat te controleren. Vooral voor mountainbikers en racefietsers die vaak geen bagagedrager hebben en de afmetingen van de zadelpen of het stuur kunnen verschillen.  

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Verlichting voor op de fiets heeft stroom nodig. Er zijn verschillende manieren waarop een licht aan stroom kan komen.

USB-oplaadbare accu:

Deze accu is geïntegreerd in het licht. Je kunt de accu van het licht gemakkelijk opladen met een oplader. Na een aantal uur gebruik is de accu weer leeg en moet deze opnieuw opgeladen worden. 

Accu van elektrische fiets:

Sommige verlichting kan via kabels worden aangesloten op de accu van je elektrische fiets. Wanneer je het licht nodig hebt, kun je gebruik maken van de stroom in de accu van je fiets om het licht te voeden. Je hoeft bij deze verlichting niet na te denken over batterijen of opladen.

Losse batterijen:

Bij deze verlichting wordt de stroom voorzien door batterij(en). Het verschilt per licht welke batterijen ze nodig hebben en hoe veel. Vaak worden de eerste batterijen meegeleverd. Als deze leeg zijn kun je ze gemakkelijk weer vervangen.

Dynamo: 

Door je fietsverlichting aan te sluiten op de (naaf)dynamo van je fiets, wek je de benodigde stroom op door te fietsen. 

Gezien worden:

Verlichting tot 100 Lumen wordt gebruikt om gezien te worden, je kunt hier geen wegdek mee verlichten. Deze verlichting is vooral handig voor overdag of in de regen. Ook als je door goed verlichte gebieden fietst zijn deze lichten toereikend.

Wegdek verlichten:

Verlichting met 100 tot 500 Lumen. Met dit type verlichting weet je zeker dat je het wegdek goed kunt verlichten als je rijdt in een minder goed verlichte omgeving.

Omgeving verlichten:

500 tot 1000 Lumen. Dit type verlichting is ideaal voor de onverlichte wegen waar je geen of af en toe een lantaarnpaal vindt. 

Alles verlichten:

1000+ Lumen. Als je op onverlichte plekken rijdt en ondertussen goed wilt zien kan je ook kiezen voor verlichting van 1000 of meer Lumen. Wordt veel gebruikt om in het donker door bossen te fietsen.

Elastische band

Veel fietsverlichting wordt geleverd met een siliconen band die genoeg elasticiteit heeft om op veel verschillende plekken gemonteerd te kunnen worden. Denk daarbij aan je stuur(pen) of zadel(pen)

Schroeven

Vaste fietsverlichting moet op je fiets gemonteerd worden met schroeven. Vaak worden de schroeven meegeleverd en kun je de verlichting gemakkelijk monteren met een schroevendraaier. 

Klemband

Anders dan een elastische band, is een klemband niet rekbaar. Een klemband klemt om een buis heen en kan stevig worden aangedraaid via een draaiknopje of door middel van één of meerdere schroeven. 

Kliksysteem

Enkele verlichting kan worden vastgezet met een kliksysteem. Dit kan alleen als je een daarvoor geschikte fiets of houder hebt. 

Verlichting die je met een siliconen band aan je fiets kunt monteren, is gemakkelijk afneembaar. Zo kun je dezelfde verlichting gemakkelijk van de ene fiets naar de andere overzetten en kun je de verlichting demonteren wanneer het buiten gewoon licht is. Op die manier bespaar je een beetje gewicht en ziet je fiets er strakker uit.