Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietsverlichting

Veiligheid boven alles. In het donker spreekt dat voor zich, maar ook overdag wordt er steeds vaker met verlichting gereden. Deze daytime verlichting zorgt voor extra veiligheid in het verkeer. Het voornaamste verschil tussen de lampen uit onze collectie zit in de sterkte van de lichtbundel. Dit wordt uitgedrukt in lumen. Hoe meer lumen, hoe beter je ziet en gezien kunt worden. Ook handig is dat steeds meer lampen USB oplaadbaar zijn.

Bekijk direct: Koopgids: Welke stadsverlichting heb ik nodig?Koopgids: LED lampen voor de racefiets of MTBVoorlichtenAchterlichten

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

98 producten

Waardering:
85%
169,99
6% korting
Waardering:
100%
139,99
14% korting
79,95
19% korting
54,95
Waardering:
100%
18% korting
99,99
Waardering:
87%
20% korting
79,99
Waardering:
93%
19% korting
169,99
12% korting
124,99
12% korting
149,95
20% korting
74,99
Waardering:
90%
20% korting
54,99
9% korting
139,99
14% korting
per pagina

Fietsverlichting: Veiligheid en Zichtbaarheid op de Fiets

Fietsverlichting is van essentieel belang voor fietsers om veiligheid te waarborgen en zichtbaarheid te vergroten, vooral in omstandigheden met weinig licht. Met de juiste fietslampen kun je met vertrouwen op pad gaan, wetende dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers en goed kunt zien waar je naartoe fietst.

Het gebruik van fietsverlichting is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Goed zichtbare fietsverlichting maakt je duidelijk zichtbaar voor automobilisten, fietsers en voetgangers, waardoor de kans op ongevallen aanzienlijk wordt verminderd, vooral in donkere omstandigheden of bij slecht weer.

Fietsverlichting LED

Fietsverlichting komt in verschillende vormen en types, maar fietsverlichting met led-technologie is tegenwoordig populair vanwege de vele voordelen die het biedt. Fietsverlichting led zijn energiezuinig, duurzaam en hebben een lange levensduur. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over het vervangen van batterijen en kunnen de lampen lang meegaan.

Fietsverlichting om gezien te worden - tot 50 lumen

Fietsverlichting tot 50 lumen is prima om gezien te worden door je medeweggebruikers. Het licht met 50 lumen is echter niet heel krachtig. Daardoor is het prima geschikt om over goed verlichte wegen te rijden. Wanneer je echter ook de weg voor je wilt verlichten heb je krachtigere verlichting nodig.

Fietsverlichting om het wegdek te verlichten - tot 500 lumen

De fietsverlichting tot 500 lumen wordt gebruikt wanneer je over iets minder goed verlichte stukken moet rijden. Het zorgt ervoor dat de weg voor je goed zichtbaar is. Om ook de omgeving om het wegdek heen te verlichten is het niet krachtig genoeg, maar om voor je uit te kunnen kijken is de verlichting tot 500 lumen meer dan genoeg.

Fietsverlichting om je omgeving te verlichten - tot 1000 lumen

Fietsverlichting tot 1000 lumen is perfect als je in de avonden over echt donkere wegen rijdt. Deze verlichting zorgt namelijk dat je goed het wegdek blijft zien, maar ook de omgeving voor je. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Deze verlichting is bovendien uitstekend geschikt voor gebruik op de racefiets. Let er wel op dat je het licht niet te ver naar boven wijst, tegenliggers zullen daar niet blij van worden. 

Fietsverlichting voor het pikkedonker - meer dan 1000 lumen

Voor de fietser die graag in het donker door de bossen fietst, bijvoorbeeld over de MTB trails, is er ook fietsverlichting die niet onder zou doen voor een bouwlamp. De fietsverlichting met meer dan 1000 lumen verlicht niet alleen het pad voor je, maar ook de hele omgeving om je heen. Wanneer je dus op zoek bent naar een waar lichtkanon zit met 1000+ lumen helemaal goed.

Oplaadbare Fietsverlichting

Veel moderne fietslampen zijn oplaadbaar via USB, waardoor ze handig en milieuvriendelijk zijn. Hierdoor hoef je geen wegwerpbatterijen meer te kopen en kun je de verlichting gemakkelijk opladen met een USB-kabel, net als je telefoon.

Fietslamp kopen

In conclusie, fietsverlichting is een cruciale accessoire voor fietsers om veilig en zichtbaar te blijven op de weg. Met de opkomst van led-technologie bieden fietsverlichting led-lampen een energiezuinige en duurzame oplossing voor een betere zichtbaarheid. Investeer in hoogwaardige fietsverlichting en geniet van veilige en comfortabele fietstochten, ongeacht het tijdstip van de dag of de weersomstandigheden.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Wanneer fietsverlichting USB-oplaadbaar is hoef je niet elke keer batterijen te vervangen wanneer deze op zijn. Je laadt de verlichting eenvoudig op aan een USB-aansluiting.

Gezien worden:

Verlichting tot 100 Lumen wordt gebruikt om gezien te worden, je kunt hier geen wegdek mee verlichten. 

Wegdek verlichten:

Verlichting met 100 tot 500 Lumen. Met dit type verlichting weet je zeker dat je het wegdek goed kunt verlichten als je rijdt in een minder goed verlichte omgeving.

Omgeving verlichten:

500 tot 1000 Lumen. Dit type verlichting is ideaal voor de onverlichte wegen waar je geen of af en toe een lantaarnpaal vindt. 

Alles verlichten:

1000+ Lumen. Als je op onverlichte plekken rijdt en ondertussen goed wilt zien kan je ook kiezen voor verlichting van 1000 of meer Lumen. Wordt veel gebruikt om in het donker door bossen te fietsen.