Toggle Nav
Winkelwagen
Slimme fietsverlichting

Slimme fietsverlichting

Met slimme verlichting fiets je een stuk veiliger. Auto’s die naderen? Je lamp waarschuwt je. Minder licht? De helderheid past zich vanzelf aan. Plotseling remmen? Je achterlicht geeft automatisch een knippersignaal. Of je nu door de ochtendspits fietst of in het donker de polder doorfietst, met slimme verlichting ben je beter zichtbaar en beter beschermd.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Adviesprijs 549,99
NIEUW
Adviesprijs 59,99
Waardering:
93%
Adviesprijs 199,99
Adviesprijs 169,99
NIEUW
Adviesprijs 74,99
Waardering:
100%
per pagina

Wat is slimme fietsverlichting?

Slimme fietsverlichting is verlichting die meer doet dan alleen licht geven. Deze lampen zijn uitgerust met technologieën zoals radar, automatische helderheidsaanpassing, automatisch remlicht of zelfs ingebouwde camera’s. Daarmee verhoog je niet alleen je zichtbaarheid, maar ook je veiligheid en gemak op de fiets.

Radarverlichting, zoals de bekende Garmin Varia verlichting, detecteert bijvoorbeeld verkeer dat van achteren nadert. Je wordt op tijd gewaarschuwd via een signaal op je fietscomputer of smartphone. Ook zijn er slimme lampen met lichtsensoren die zich automatisch aanpassen aan de omgeving: helder op donkere paden, gedimd in verlichte straten.

Sommige slimme achterlichten hebben zelfs een ingebouwde dashcam, zodat je gevaarlijke situaties of je hele rit kunt opnemen. Zo biedt slimme fietsverlichting een innovatieve upgrade voor elke fietser.

Waarom kiezen voor slimme verlichting op de fiets?

Slimme verlichting is vooral interessant voor wie vaak fietst in druk verkeer, bij schemering of in het donker. De slimme functies zorgen ervoor dat je altijd optimaal zichtbaar bent en dat je zelf eerder wordt gewaarschuwd voor naderend gevaar.

Daarnaast verhoogt slimme verlichting het comfort tijdens ritten. Je hoeft je lampen niet meer handmatig aan te passen of aan te zetten, veel systemen schakelen automatisch in wanneer je begint te fietsen of het donker wordt.

Waar moet je op letten bij het kopen van slimme fietsverlichting?

Bij het kopen van slimme fietsverlichting zijn er een aantal zaken om op te letten. Controleer of de verlichting compatibel is met je fietscomputer of app, zoals een Garmin Edge of Wahoo. Let ook goed op de manier van bevestigen: past de lamp op jouw stuur of zadelpen en is de montage stevig genoeg? Veel slimme lampen werken met verstelbare straps of specifieke mounts. Daarnaast is de batterijduur belangrijk, want slimme lampen verbruiken vaak meer energie dan standaardverlichting, vooral bij lange ritten wil je niet zonder licht komen te zitten.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Gezien worden:

Verlichting tot 100 Lumen wordt gebruikt om gezien te worden, je kunt hier geen wegdek mee verlichten. Deze verlichting is vooral handig voor overdag of in de regen. Ook als je door goed verlichte gebieden fietst zijn deze lichten toereikend.

Wegdek verlichten:

Verlichting met 100 tot 500 Lumen. Met dit type verlichting weet je zeker dat je het wegdek goed kunt verlichten als je rijdt in een minder goed verlichte omgeving.

Omgeving verlichten:

500 tot 1000 Lumen. Dit type verlichting is ideaal voor de onverlichte wegen waar je geen of af en toe een lantaarnpaal vindt. 

Alles verlichten:

1000+ Lumen. Als je op onverlichte plekken rijdt en ondertussen goed wilt zien kan je ook kiezen voor verlichting van 1000 of meer Lumen. Wordt veel gebruikt om in het donker door bossen te fietsen.

Elastische band

Veel fietsverlichting wordt geleverd met een siliconen band die genoeg elasticiteit heeft om op veel verschillende plekken gemonteerd te kunnen worden. Denk daarbij aan je stuur(pen) of zadel(pen)

Schroeven

Vaste fietsverlichting moet op je fiets gemonteerd worden met schroeven. Vaak worden de schroeven meegeleverd en kun je de verlichting gemakkelijk monteren met een schroevendraaier. 

Klemband

Anders dan een elastische band, is een klemband niet rekbaar. Een klemband klemt om een buis heen en kan stevig worden aangedraaid via een draaiknopje of door middel van één of meerdere schroeven. 

Kliksysteem

Enkele verlichting kan worden vastgezet met een kliksysteem. Dit kan alleen als je een daarvoor geschikte fiets of houder hebt. 

Verlichting die je met een siliconen band aan je fiets kunt monteren, is gemakkelijk afneembaar. Zo kun je dezelfde verlichting gemakkelijk van de ene fiets naar de andere overzetten en kun je de verlichting demonteren wanneer het buiten gewoon licht is. Op die manier bespaar je een beetje gewicht en ziet je fiets er strakker uit.