Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Elektrische racefietsen

Elektrische racefietsen

Elektrische racefietsen worden elke dag populairder, en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze bieden alle voordelen van een gewone racefiets, zoals lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, maar met de extra bonus van een elektrische motor. Dit maakt het beklimmen van heuvels veel gemakkelijker en tegenwind een makkie om doorheen te trappen. Elektrische racefietsen zijn ook zeer betrouwbaar, en de accu's gaan honderden kilometers mee voordat ze moeten worden opgeladen. Bovendien zijn ze gewoon leuk om op te rijden!

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

3.499,-
12.499,- 13.999,-
11% korting
8.999,- 9.999,-
10% korting
10.999,-
9.599,- 10.999,-
13% korting
9.099,- 9.999,-
9% korting
8.499,- 8.999,-
6% korting
12.499,- 14.499,-
14% korting
6.099,-
4.199,-
3.599,-
per pagina

Elektrische racefietsen: perfect om toch je rondjes te blijven maken

De elektrische racefietsen en elektrische gravelbikes worden steeds populairder binnen de elektrische fietsen. Een aantal jaar geleden was het nog uit den boze om een motortje op een racefiets te zetten, maar tegenwoordig zien we het toch steeds vaker. En laten we eerlijk zijn, er is toch niets mooier dan gewoon zorgeloos nog je rondjes te kunnen maken op een elektrische koersfiets, wanneer dat op een normale niet meer gaat? Daarnaast lijken elektrische wielrenfietsen tegenwoordig steeds meer op gewone racefietsen.  Deze e-bike racefietsen zijn daarom wat ons betreft een welkome aanvulling in de collectie!

Gebruik van een elektrische racefiets

Een elektrische wielrenfiets is zoals gezegd perfect wanneer je rondjes op een normale racer niet meer willen lukken. Maar ook als je normale rondjes nog wel lukken, maar die mooie ritten door de bergen lastig worden is een elektrische racefiets de uitkomst! Niet meer je hartslag door het dak heen jagen terwijl je bergop gaat, je geniet namelijk gewoon lekker van de ondersteuning in de fiets. Hiermee houd je ook gewoon nog energie over om geconcentreerd af te dalen. Bovendien kun je het langer volhouden waardoor je ook langere rondjes kunt rennen. Je hebt de keuze uit elektrische racefietsen met een middenmotor of elektrische racefietsen met een achterwielmotor

 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen