Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Elektrische Racefietsen

Elektrische Racefietsen

Elektrische racefietsen worden elke dag populairder, en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze bieden alle voordelen van een gewone racefiets, zoals lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, maar met de extra bonus van een elektrische motor. Dit maakt het beklimmen van heuvels veel gemakkelijker en tegenwind een makkie om doorheen te trappen. Bovendien zijn ze gewoon leuk om op te rijden!

Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Elektrische Fietsen | Elektrische Mountainbikes | Sportieve Elektrische Fietsen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina

Elektrische Racefietsen: De Perfecte Mix van Snelheid en Elektrische Ondersteuning

Ben je een gepassioneerde fietser die van snelheid houdt, maar zou je graag wat extra ondersteuning willen tijdens lange ritten? Dan is een e racefiets, ook wel bekend als een e bike racefiets of een racefiets met ondersteuning, de ideale keuze voor jou. In deze SEO-tekst zullen we de voordelen van elektrische racefietsen bespreken en waarom ze steeds populairder worden onder fietsliefhebbers.

E Racefiets

Een e racefiets combineert de snelheid en prestaties van een traditionele racefiets met de voordelen van elektrische trapondersteuning. Met een e bike racefiets kun je nog steeds genieten van de sportieve en uitdagende rijervaring die racefietsen bieden, maar met de toegevoegde mogelijkheid om te profiteren van elektrische ondersteuning op momenten dat je dat nodig hebt. Of het nu gaat om het overwinnen van een steile heuvel, het tegengaan van vermoeidheid tijdens lange afstanden of het handhaven van een hogere snelheid, de elektrische ondersteuning op een e racefiets helpt je om je grenzen te verleggen en je prestaties te verbeteren.

Een e racefiets is uitgerust met een krachtige elektromotor en een geavanceerde batterij die zorgen voor de nodige trapondersteuning. Deze motoren bieden een vlotte en soepele versnelling, waardoor je moeiteloos snelheden kunt bereiken. Bovendien zijn de batterijen vaak van hoge kwaliteit en hebben ze een lange levensduur, waardoor je langere ritten kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over de batterijduur. Met een e racefiets kun je dus langer en verder rijden dan ooit tevoren.

E Bike Racefiets

Het gebruik van een e racefiets heeft ook voordelen voor fietsers van verschillende niveaus. Zelfs ervaren wielrenners kunnen profiteren van de elektrische ondersteuning tijdens intensieve trainingen of wedstrijden. Het stelt hen in staat om langer op een hoog niveau te presteren en hun training te intensiveren. Voor beginnende fietsers kan een e racefiets een geweldige manier zijn om in de sport te stappen en hun zelfvertrouwen op te bouwen, omdat ze weten dat ze altijd de mogelijkheid hebben om op de elektrische ondersteuning terug te vallen wanneer ze dat nodig hebben.

Naast de prestatievoordelen biedt een e racefiets ook het gemak van elektrisch vervoer. Je kunt grotere afstanden afleggen en meer van de omgeving zien zonder je zorgen te maken over vermoeidheid. Bovendien zijn veel e racefietsen uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals slimme displays en connectiviteitsopties, die je rit nog aangenamer maken.

Kortom, elektrische racefietsen, ook bekend als e racefietsen, e bike racefietsen of racefietsen met ondersteuning, bieden fietsliefhebbers de perfecte combinatie van snelheid en elektrische ondersteuning. Of je nu een ervaren wielrenner bent die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen of een beginnende fietser die graag wat extra ondersteuning wil, een e racefiets is de ideale keuze. Ontdek vandaag nog de voordelen van een elektrische racefiets en ervaar de sensatie van snelheid en comfort op twee wielen.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen