Advies van een expert?
Het ontstaan van Merida
Tijdens een vakantie in Amerika kwam de Taiwanees Ike Tseng een plaatselijke fietsenmaker tegen die op de deur verkondigde geen Taiwanese fietsen ter reparatie aan te nemen vanwege de slechte kwaliteit van de fietsen. Daar besloot meneer Tseng iets aan te doen en twee jaar later was zijn merk Merida opgericht. Ike Tseng was vastberaden en had maar één doel: alleen maar mooie en kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigen waarmee iedereen zijn of haar bestemming zo aangenaam mogelijk kan bereiken. Hoewel het huidige hoofdkantoor van Merida nu in Duitsland gevestigd is, staat het maken van kwalitatief hoogwaardige fietsen nog steeds hoog in het vaandel.
Bekijk van Merida
Elektrische fietsen van Merida
Elektrische fietsen worden steeds populairder en dat weten ze ook bij Merida. Ze ontwikkelen elk jaar nieuwe elektrische hybride fietsen die comfortabel te gebruiken zijn in elke situatie. Korte ritten of juist lange tochten zijn geen enkel probleem met de elektrische fietsen van Merida. Ook vind je in het assortiment enkele elektrische gravelbikes en elektrische mountainbikes.
Populaire modellen
- Merida eSpresso: Comfortabele elektrische hybride fietsen die zowel voor korte ritten in de stad als lange toertochten door binnen- en buitenland geschikt is.
- Merida E-Big Nine: Elektrische hybrides die het hybride aspect serieus nemen. Deze fietsen zijn bij uitstek geschikt voor ritten over onverharde paden.
Mountainbikes van Merida
De mountainbikes van Merida behoren al jaren tot de meest verkochte MTB's en staan garant voor vele uren fietsplezier op de de trails. Input voor hun MTB's krijgt Merida van hun mountainbiketeams, waardoor er elk jaar weer fietsen worden ontwikkeld van de hoogste kwaliteit.
De mountainbikes van Merida staan bekend om de fijne geometrie en uitstekende rijeigenschappen, voor elke MTB-er heeft Merida wel een fiets in de collectie.
Populaire modellen
- Merida Big Nine: Betaalbare en degelijke 29'ers die stuk voor stuk voorzien zijn van kwaliteitsonderdelen.
Racefietsen van Merida
Ook in de racefietswereld is Merida geen onbekende naam meer. De laatste technieken haalt Merida uit de feedback die zij krijgt van het Merida-Bahrainprofteam. De Merida racefietsen zijn zeer mooi en slank vormgeven en met de afmontage zit het ook goed.
Populaire modellen
- Merida Scultura: Comfortabele, veelzijdige racefietsen die dankzij de neutrale geometrie zowel tijdens klimmen als tijdens afdalingen goed tot zijn recht komt.
- Merida Reacto: De snelheidskoning onder de racefietsen van Merida. Voorzien van snelle geometrie, een lichtgewicht carbon frame en een agressieve look.
Hybride fietsen van Merida
Ondertussen is Merida ook in de hybride fietsen een zeer groot merk geworden. De geometrie van deze fietsen is afgeleid van de MTB- of racecollectie. Dit zorgt voor sportieve, snelle en wendbare fietsen, met toch een comfortabele houding.
Populaire modellen
- Merida Speeder: Een combinatie van een hybride fiets en een racefiets, zodat je veel snelheid kunt maken tijdens je dagelijkse rit naar werk.
- Merida Crossway: All-round hybride fietsen met bredere banden en geveerde voorvork, waardoor de fiets ook geschikt is voor onverharde paden.
Garantie
Op alle fietsen vanaf modeljaar 2015 geldt een levenslange garantie op productiefouten van het frame, met uitzondering van full-suspension mountainbikes. Op deze fietsen geldt 2 jaar garantie. Vaste voorvorken vallen ook onder de garantie; op deze onderdelen heb je 5 jaar garantie. Op de lak en stickers op het frame geldt een garantie van een jaar. Problemen met je fiets? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.
Merida dealer
Bij 12GO Biking kan je natuurlijk terecht voor alle fietsen van Merida. Van e-bike tot mountainbike en van racefiets tot fitnessmodel, wij hebben ze staan in onze showroom te Moordrecht. Kom langs voor een proefrit op onze indoor testbaan.

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!