0

Winkelmand

  Totaal
  Home  Merida 

  Merida Fietsen

  Van oorsprong is Merida een Taiwanees merk. Voor de verschillende continenten hebben ze wel eigen hoofdkantoren en de daar bijbehorende eisen. Zo is het dat de Merida’s die in Nederland verkocht worden, volgens strenge, Duitse kwaliteitseisen gemaakt worden, want het Research en Development centrum van Merida zit daar.

   

  Merida Racefiets

  De Merida racefietsen zijn van een zeer hoge kwaliteit. Een hoop van de technieken en de geometrie wordt uit de kennis van het Lampre-Merida wielerteam. Ook heeft het Lampre-Merida racingteam effect op de kleurtjes van diverse fietsen. Het opvallende roze wordt gebruikt in kleine streepjes op de frames. Merida heeft drie hoofdmodellen, de comfortabele Merida Ride, de snelle Merida Scultura, de aerodynamische Merida Reacto.

   

  Merida Mountainbike en Merida 29er

  Het aanbod Merida Mountainbikes is zeer groot. Het begint met een aantal 26” modellen, de Matts 6 serie, gevolgd door de Merida Big Nine en Big Seven serie. Vooral de Merida Big Nine is een bekende en draait al een aantal jaar mee. De Merida Big Nine kenmerkt zich door zijn sportieve en racey geometrie. Deze Merida 29er heeft ook een uitvoering met 650B of 27.5” wielen, de Big Seven. Ook is er een fullsuspension model beschikbaar, de Merida Big Ninety-Nine. Naast een aantal enduro-mountainbikes heeft Merida ook een dameslijn, de Juliet. Deze Merida damesmountainbikes hebben een speciale damesgeometrie, maar doen qua specs niet onder van de herenmodellen.

   

  Merida Elektrische Fiets

  Speciaal voor de Europese markt heeft Merida de E-Spresso of Espresso elektrische fiets ontwikkeld. Dit zijn prachtige, sportief uitziende kilometervreters met een Bosch middenmotor. De fietsen zitten vol met prachtige details. Zo heeft het herenmodel een kleine opbergruimte in de bovenste framebuis. Geweldig!

  Ook Merida heeft elektrische mountainbikes. Deze mountainbikes zijn gebaseerd op de Merida Big Nine en hebben ook een Bosch ondersteuning.

   

  Merida Hybride en Fitness Fiets

  Dat Merida eigenlijk Duits is blijkt wel uit de grote collectie crosshybrides en fitnessfietsen. Modellen zoals de Merida Crossway en de Merida Speeder doen het al jaren heel erg goed. Het zijn fietsen waarbij je veel waar voor je geld krijgt, en waarbij je een grote glimlach op zet!

   

  Kwaliteit

  Het bestaan van Merida heeft met kwaliteit te maken. Oprichter Ike Tseng (een Taiwanees) was op vakantie in Amerika. Daar moest hij naar een fietsenmaker. Bij de fietsenmaker zat een briefje op de deur met de tekst: ‘Fietsen uit Taiwan worden hier niet geaccepteerd voor reparatie als gevolg van de slechte kwaliteit.’ Tseng was beledigd en startte twee jaar later Merida onder het motto: Alleen maar mooie en kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigen op een manier zodat iedereen zijn of haar bestemming zo aangenaam mogelijk kan bereiken.

  Met de kwaliteit zit het dus erg goed. Merida maakt alleen maar gebruik van hoogwaardige frames,  zo hoogwaardig, dat Merida ook betrokken wordt bij de frames van Centurion, Specialized en Cannondale! Andere hoogwaardige componenten zijn van SRAM, Shimano, Fox en RockShox. Natuurlijk wordt ook een hoop ontwikkeling uit het Lampre-Merida wielerteam en uit het Multivan Merida Biking Team – mountainbike team gehaald.

   

  Garantie

  Merida geeft 2 tot 5 jaar garantie, na aankoop, op alle frames. Alle andere onderdelen worden volgens de fabrieksgarantie van de leverancier bepaald. Garantie aan een Shimano schakelsysteem loopt dus via Shimano, niet via Merida. Meer info daarover is hier te vinden: http://www.meridawebshop.nl/bikeregstart

  Merida

  Merida Fietsen

  King of the Mountain!

  Merida Mountainbikes

  Al vele jaren maakt Merida fuore in de mountainbike wereld. Zo is Merida hoofdsponsor van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM dat meedoet aan de wereldkampioenschappen.


  Bekijken

  Merida Racefiets

  De laatste technieken haalt Merida uit de feedback die zij krijgt van het Merida-Lampre profteam. De Merida raceframes zijn zeer mooi, slank vormgeven en met de afmontage zit het ook wel goed!


  Bekijken

  Merida Elektrisch

  De elektrische fietsen van Merida hebben een prachtig frame. Mooi, slank, sportief en zeer comfortabel. Merida werkt samen met Bosch waardoor de fietsen zeer betrouwbaar zijn.


  Bekijken

  Merida Hybride

  Merida heeft twee type hybrides: de Crossway met geveerde voorvork voor veel comfort en snelle kilometers en de Speeder, een racefiets met recht stuur!


  Bekijken