Onze winkel is open

Menu
Filter

Merida header

Merida fietsen

Tijdens een vakantie in Amerika werd de Taiwanees Ike Tseng geconfronteerd met iets, wat hem later een prachtig fietsenmerk opleverde. Toen hij op bezoek was bij een plaatselijke fietsenmaker stond op de deur: “Fietsen uit Taiwan worden hier niet geaccepteerd voor reparatie als gevolg van de slechte kwaliteit”. Dit schoot in het verkeerde keelgat van meneer Tseng en twee jaar later was daar het merk Merida. Ike Tseng, de oprichter was vastberaden en had maar één doel: Alleen maar mooie en kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigen op een manier zodat iedereen zijn of haar bestemming zo aangenaam mogelijk kan bereiken. Hoewel het huidige hoofdkantoor van Merida nu in Duitsland gevestigd is, staat het maken van kwalitatief hoogwaardige fietsen nog steeds hoog in het vaandel!

Bekijk van Merida

De mountainbikes van Merida behoren al jaren tot de meest verkochte MTB's en staan garant voor vele uren fietsplezier op de de trails. Input voor hun MTB's krijgt Merida van hun mountainbiketeams, waardoor er elk jaar weer fietsen worden ontwikkeld van de hoogste kwaliteit.

Ook in de racefietswereld is Merida geen onbekende naam meer. De laatste technieken haalt Merida uit de feedback die zij krijgt van het Merida-Bahrainprofteam. De Merida racefietsen zijn zeer mooi, slank vormgeven en met de afmontage zit het ook goed!

Populaire Merida Fietsen

Merida modellen

De mountainbikes van Merida staan bekend om de fijne geometrie en uitstekende rijeigenschappen, voor elke MTB-er heeft Merida wel een fiets in de collectie. 
Kies voor een fiets uit de Merida Big Nine serie als je op zoek bent naar een 29er. Op zoek naar iets meer wendbaarheid, en daarom een 27.5 kopen? Dan zit er in de Merida Big Seven serie zeker een fiets die aan jouw wensen voldoet.

Ondertussen is Merida ook in de hybride fietsen een zeer groot merk geworden. De geometrie van deze fietsen is afgeleid van de MTB of Race-collectie. Dit zorgt voor een sportieve, snelle en wendbare fietsen, met toch een comfortabele houding.

Zo is de Merida Speeder perfect voor fietstochten op het asfalt op hoge snelheid. Het beste zou je de fiets beschrijven als een een racefiets met recht stuur.

Ben je op zoek naar een iets meer all-round fiets omdat je ook af en toe op de onverharde paden terecht komt? Dan is de Merida Crossway de fiets voor jou. Dit model is dankzij de bredere banden en geveerde voorvork iets comfortabeler.

Merida dealer

Bij 12GO Biking kan je natuurlijk terecht voor alle fietsen van Merida. Van full suspension e-bike tot mountainbike en van racefiets tot fitnessmodel, wij hebben ze staan in onze showroom te Moordrecht.