Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Moederfietsen

Moederfietsen, ook wel mamafietsen genoemd, zijn tegenwoordig onwijs hip vormgegeven. Maar een moederfiets koop je vooral door de voordelen die je erbij krijgt. Het zijn fietsen met lage instap, waardoor het makkelijk instappen is én het zwaartepunt laag ligt. Hierdoor kun je veilig fietsen. Wel zo belangrijk, want vaak worden deze fietsen gebruikt in combinatie met kinderzitjes (voor en- of achter). 

Bekijk direct: Hippe moederfietsen | Tweedekans moederfietsen | Stadsfietsen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

1.099,99
Waardering:
100.0000%
+ GRATIS KINDERZITJES
999,99
Waardering:
89.0000%
15% korting
999,99
Waardering:
97.5000%
15% korting
1.199,99
Waardering:
100.0000%
10% korting
779,99
Waardering:
89.0000%
13% korting
per pagina

Moederfiets kopen

De perfecte fiets voor het gezin: de moederfiets, ook wel mamafiets of mom fiets genoemd. Deze damesfiets is speciaal ontworpen om het leven van moeders makkelijker te maken. Deze fietsen hebben namelijk meer ruimte voor een zitje voor- en achterop en zijn extra stabiel en tegelijkertijd wendbaar om moeiteloos te manoeuvreren in het verkeer. De moederfiets is ook geschikt om veel spullen mee te vervoeren. Al met al blinken mamafietsen uit in hun gebruiksgemak.

Voordelen mamafiets

De mamafiets of moederfiets is geschikt voor jou als je vaak met het gezin op stap gaat of een hoop spullen moet vervoeren met de fiets. Daarom is de fiets ook geschikt als boodschappenfiets of voor woon-werkverkeer in de buurt. Daarnaast heeft de moederfiets extra instapruimte om het je makkelijker te maken om op te stappen. Dat is vooral handig als je een zitje op de moederfiets gemonteerd hebt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor zowel fietstassen, als een achterzitje.

Moederfiets online vergelijken

Het is makkelijk om je online te oriënteren op de juiste moederfiets. Vergelijk verschillende merken en kenmerken van de fiets. Wil je een voor- en achterzitje? Wil je een krat kwijt kunnen? Wil je een extra grote instap? Hoeveel versnellingen wil je? Allemaal belangrijke kenmerken om af te wegen. Tevens zijn er regelmatig moederfietsen in de aanbieding.

De beste moederfiets

We hebben verschillende merken moederfietsen in ons assortiment met ieder haar eigen kenmerken. De populaire merken moederfietsen in ons assortiment zijn:

Batavus moederfiets

Batavus moederfietsen bieden betrouwbaarheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Cortina moederfiets

Cortina moederfietsen bieden de combinatie van stijl en functionaliteit. Populaire modellen zijn de Cortina Roots en de Crotina Common. 

Gazelle moederfiets

Gazelle moederfietsen zijn comfortabel en praktisch, alles wat je nodig hebt. Een populaire moederfiets van Gazelle is de Bloom serie.

Als laatste stap test je de moederfiets op onze testbaan om een weloverwogen keuze te maken.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je levertijd en combineer met je lichaamslengte om de beschikbare dames- en herenfietsen te filteren.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

Een voordrager zorgt voor nog meer mogelijkheden om bepakking mee te nemen. Voordragers zien we voornamelijk terug op transportfietsen.

Vaste zadelpen: De zadelpen heeft geen vering en is alleen in hoogte verstelbaar.
Verende zadelpen: De zadelpen veert mee bij oneffenheden, waardoor je meer comfort hebt op de fiets.
Dropper zadelpen: Een dropper zadelpen kun je vanaf het stuur in hoogte verstellen.

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!