a

>KLIK HIER VOOR WILIER<

a

Bij aanschaf van een nieuwe fiets is altijd een statische bikefit inbegrepen. Lees hieronder meer over de dynamische bikefits bij 12GO Biking.

12GO Bikefitting

Voor de beginnende fietser is het wellicht een onbekend begrip, maar onder ervaren fietsers hoeft het belang ervan niet meer uitgelegd te worden: een goede bikefit. De juiste houding, zadelhoogte, positie van de schoenplaatjes, een stuur dat bij je past en een zadel dat niet ten koste gaat van je erfgenamen; het draagt allemaal bij aan een betere en leukere fietservaring.

Daarom hebben we in ons nieuwe bikelab een exclusieve ruimte ingericht met state-of-the-art apparatuur om geavanceerde metingen uit te voeren en hebben we de expertise in huis gehaald om elke fietser optimaal op zijn stalen ros te zetten. Dat kan zo simpel zijn als het uitbalanceren van je schoenplaatjes, maar ook zo uitgebreid als een volledige 3D-meting om de krachtverdeling in elke fase van de pedaalslag te analyseren. Zadelpijn? Met het grote arsenaal meetapparatuur kunnen we precies zien waar de pijn vandaan komt en hoe we die op kunnen lossen.

Ons Bikefitting systeem

Geen enkel fit-systeem combineert zoveel aspecten van de fietsergonomie als bikefitting systeem van 12GO Biking. Tijdens de bikefit positioneren we je optimaal op een volledig dynamisch verstelbare pasfiets; je blijft dus gewoon doorfietsen terwijl je houding verandert. Daarbij draag je markers op alle ledematen en gewrichten waarmee we een digitale 3D-scan maken van je bewegingen. 

Niemand draait zijn pedalen perfect rond. Sterker nog: veel fietsers werken met hun ene been tegen waar hun andere been kracht levert. Om daar verbetering in te brengen is het belangrijk te meten hoe de bewegingen precies verlopen en welke kracht er wanneer en in welke richting geleverd wordt. Het bijzondere is dat wij een driedimensionale analyse van de bewegingen maken (beweegt je linkerknie naar buiten?) én de fiets tijdens het rijden in alle richtingen
kunnen verstellen (zelfs de cranklengte).

Maar nog belangrijker dan het systeem is de man die aan de knoppen draait. Bikefitter Eric Schulte is bij 12GO Biking in dienst getreden als Bikefitter en doet alle metingen. Eric, zelf fanatiek triatleet, heeft jarenlange ervaring als fitter en is thuis in alle aspecten van de wieler- en mountainbikesport.

Pakketten en prijzen

Bij 12GO Biking kun je kiezen voor verschillende bikefitting pakketten. De pakketten zijn zorgvuldig samengesteld en bieden elk een aparte meerwaarde. Twijfel je met welk pakket je het beste geholpen bent? We adviseren je graag.

PRO | Dynamische bikefit | 2.5 uur | € 250
Op basis van een intakegesprek en een fysiek onderzoek brengen we je mogelijkheden en beperkingen in kaart. Tijdens het dynamische deel van de fietsmeting kijken we zorgvuldig naar je positie en alle mogelijke hoeken van gewrichten en ledematen. Je fietst hierbij op onze dynamische fitbike die tijdens het fietsen volledig verstelbaar is. Dit finetunen we totdat je stabiel, comfortabel en efficiënt op de fiets zit. Op het scherm zie je precies wat er verandert aan de afstelling van de fiets en welke gevolgen dat heeft voor je zithouding.

PRO PLUS  | Dynamische bikefit + 3D meting + zadeldrukmeting | 3.5 uur | € 325
Deze bikefit breidt Pakket Pro uit met een 3D-analyse en een uitgebreide zadelmeting. Met de 3D-meting kunnen we nog nauwkeuriger bepalen wat de beste zithouding is. Onder andere je bekkenstabiliteit en knie-uitslag worden in kaart gebracht. Dit doen we door met een soort Virtual Reality meetpunten op alle gewrichten en ledematen te fixeren. De 3D-radar creëert een 360° beeld van je bewegingen. Met behulp van deze data maken we je fietshouding efficiënter en kunnen blessures voorkomen worden.

PREMIUM | Dynamische bikefit + 3D meting + pedaalanalyse + zadeldrukmeting + proefrit | 4.5 uur | € 425
Dit is het totaalpakket, compleet met begeleide proefrit op je eigen fiets en extra finetuning na twee weken. De uitgebreide pedaalanalyse brengt in kaart of je je kracht efficiënt omzet in voorwaartse snelheid. We analyseren constant hoeveel kracht je zet, in welke richting die kracht gaat en of je voeten in de perfecte hoek staan. Ook zien we waar je kracht op het pedaal zet. Is het stabiel? Wisselt het krachtbeeld in de verschillende fasen van de pedaalslag? Zit de meeste kracht aan de rand van het pedaal? Hier valt vaak veel winst te boeken. Deze meest complete meting is vooral aan te raden voor fietsers die naast een betere zithouding ook sneller willen worden. Na afloop wordt je fiets op de juiste maten afgesteld en ga je samen met de bikefitter een stuk te fietsen. Zo kun je in de praktijk voelen wat er veranderd is en kunnen aanvullende tips en adviezen gegeven worden.

Losse diensten

Zadeldrukmeting, analyse en testtraject    € 75
Schoenplaatjes optimaliseren                     € 30
Pedaalanalyse                                                € 100
2e fiets afstellen                                              € 25
Consult tijdens inloopspreek uur                 € 25

Afspraak maken en vragen

Voor het doen van een Bikefit moet altijd op voorhand een afspraak gemaakt worden.

Voor vragen, het maken van een afspraak of meer info neem je contact op via info@12gobiking.nl of 0182-621850. 

bikefittingbikefittingbikefittingbikefitting

Over Eric

Eric

Eric is sinds 2005 actief als Bikefitter. En al veel langer als fietsfanaat. Eric zijn roots liggen bij de triatlon. Maar ook op de racer en mountainbike worden de nodige kilometers gemaakt. Praktijk ervaring genoeg dus!

Bij Eric ligt de focus op het bieden van meer fietsplezier voor zijn 'clienten'. Dat kan zijn door heel simpel het juiste zadel te monteren maar het kan ook veel dieper gaan. Dat is wanneer Eric het interessant begint te vinden. Met de 3D-pedaalanalyse wordt de fietser op zeer geavanceerde wijze opgemeten en wordt iedere hoek en onstabiliteit in kaart gebracht. Deze technieken in combinatie met héél véél kennis en fit-ervaring zorgen ervoor dat ieder ongemak opgelost kan worden en de efficiency kan worden verhoogd.