Advies van een expert?
Fietsnavigatie
Er zijn genoeg redenen om te investeren in fietsnavigatie. Als je een fietser bent, kan een navigatiesysteem een geweldige manier zijn om nieuwe routes te verkennen en de beste manier te vinden om van punt A naar punt B te komen. Fietsnavigatiesystemen zijn vaak nauwkeuriger dan GPS-systemen voor auto's, en ze zullen minder snel het signaal verliezen in gebieden met hoge gebouwen of dichte bomen. Bovendien hebben veel fietsnavigatiesystemen ingebouwde kaarten van fietspaden en trails, zodat je gemakkelijk routes kunt vinden die drukke wegen vermijden. Of je nu traint voor een wedstrijd of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om je in de stad te verplaatsen, een fietsnavigatiesysteem kan je helpen het meeste uit je ritten te halen.
Lees verder...Met fietsnavigatie ga je altijd voorbereid op pad
Danzkij fietscomputers met GPS, ook wel bekend als fietsnavigatie, kun je afstappen van de voor jou bekende wegen en nieuwe routes en plaatsen gaan ontdekken. Door vooraf je route in te laden op jouw fietsnavigatie kun je gewoon je rondje rijden, zoder je zorgen te hoeven maken dat je de weg terug niet meer kunt vinden.
Fietsnavigatie is meer dan een fietscomputer met GPS
Fietscomputers met GPS zijn verkrijgbaan van eenvoudige modellen tot zeer uitgebreide uitvoeringen. De eenvoudige fietscomputers met GPS zijn vaak ook niet veel meer dan een eenvoudige fietscomputer waar een ingebouwde GPS in is verwerkt. Deze modellen bieden daarom vaak ook geen uitgebreide navigatieopties.
Met een luxere fietsnavigatie wordt niet alleen je route bijgehouden, maar kun je dus ook navigeren over een vooraf ingestelde route. De kaartweegave is geavanceerder, waardoor je ook eenvoudig kunt aflezen wanneer je welke afslag moet nemen.
Doordat een fietscomputer met navigatie vaak wat luxer is, bieden deze ook mogelijkheden voor andere type sensoren. Een eenvoudige fietscomputer kan vaak niet gekoppeld worden aan een hartslagsensor of cadanssensor. Hierdoor mis je belangrijke informatie wanneer je fanatieker wilt gaan trainen. Met fietsnavigatie kun je alle denkbare sensoren koppelen, waardoor je altijd alle nodige data op een rijtje hebt staan.
Verschillende vormen van navigeren
Fietscomputers met GPS hebben verschillende navigatiemogelijkheden. Dit verschilt van basisnavigatie tot turn-by-turn navigatie zoals je dat ook op de GPS systemen van auto's terugvindt.
Basisnavigatie
Een fietscomputer met basisnavigatie zorgt ervoor dat je voor een afslag een seintje krijgt in welke richting je af moet slaan. Je kunt op deze modellen volgen waar je welke kant uit moet, maar je hebt geen beschikking over een uitgebreide kaartweergave.
Navigatie met kaart
Deze fietscomputers helpen je navigeren door middel van een kaart. Fietscomputers met kaartnavigatie laten je niet alleen de route zien, maar tonen ook de wegen die je kruist. Je hebt gewoon een kaartje voor je neus met een indicator waar jij zelf op het kaartje rijdt.
Turn-by-turn navigatie
Fietscomputers met turn-by-turn navigatie geven je een seintje wanneer je een afslag nadert. Zo word je door de navigatie als het ware van bocht naar bocht geleidt.
Assortiment fietsnavigatie
Wanneer je een fietscomputer met navigatie wilt kopen zal je vaak uitkomen bij de gevestigde merken. Dankzij hun jarenlange ervaring en ontwikkeling op het gebied van navigatie hebben de grote merken hun navigatiesystemen tot in de puntjes verfijnd.
Garmin fietscomputers met navigatie
Garmin fietscomputers zijn eigenlijk de Tom Toms van het fietsen. Dit vooraanstaande merk op het gebied van fiets-gadgets heeft zeer verfijnde navigatie en overzichtelijke schermen waarop je zowel je route als al je gegevens bij kunt houden.
Wahoo fietsnavigatie
Wahoo biedt fietsnavigatie van de bovenste plank. De Wahoo’s zijn geschikt voor zowel de wielrenner als de mountainbiker. Voor de fietser die optimaal wil trainen heeft Wahoo LED-indicatoren die aangeven in welke hartslagzone je zit. Je ziet dus in één oogopslag hoe intensief je aan het trainen bent.
Mio navigatie
Mio heeft misschien niet zulke uitgebreide trainingsmogelijkheden als Garmin en Wahoo, maar wel heel duidelijke navigatie. Hierdoor zijn Mio fietscomputers erg populair onder e-bikers die graag nieuwe rondjes ontdekken.

Weergave navigatie
Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, waarbij fietscomputer je de weg wijst.
Kaartweergave
Er zijn kaarten op dit toestel geïnstalleerd om te zien waar je bent.
Hartslagsensor
Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar daar wordt de sensor niet meegeleverd.
Cadanssensor
Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten.
Snelheidssensor
Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers, die standaard via satellieten de snelheid meten, is een snelheidssensor een alternatief.
Vermogensensor
Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage en daarmee dus je kracht meten die je op je pedalen wegtrapt.
Hoogtemeter
Hoogtemeting door middel van GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze.
Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk. Dit gebeurt volledig mechanisch en is een secuurdere bepaling van de hoogte.
Temperatuur
Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.
Achtergrondverlichting
Wanneer een fietscomputer achtergrondverlichting heeft kan je deze zo instellen dat het scherm verlicht wordt.
Connectiviteit
Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en uiterst betrouwbaar.
Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.
Waterbestendigheid
IPX7: Spatwaterbestendig
IPX7: Zware buien
1 ATM: Druk van 10 meter diepte
3 ATM: Druk van 30 meter diepte
5 ATM: Druk van 50 meter diepte. Geschikt voor zwemmers
10 ATM: Druk van 100 meter diepte
11 ATM: Geschikt om mee te duiken