Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietsverlichting: LED Lampen voor de racefiets of MTB

Tijdens de donkere winterdagen is goede fietsverlichting absoluut onmisbaar om veilig buiten te kunnen fietsen. De nieuwste LED fietsverlichting voor de racefiets of MTB is volop verkrijgbaar in onze winkel en webshop. Hoogste tijd voor een overzicht van de populairste lampen van het moment.

Voorkom een boete én ga gewoon veilig op weg door je verlichting op orde te hebben! 

Al een categorie in je hoofd? 

Ga direct naar: Instapmodellen (tot €30) / Bij weinig zicht (Vanaf €15) / Bij slecht zicht (Vanaf €35) / Geen zicht (Vanaf €60)

Collectie LED Fietsverlichting 

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. Welke verlichting je precies nodig hebt is afhankelijk van de omstandigheden waarin je fietst, de mate van gewenste zichtbaarheid en hoe veilig je onderweg wilt zijn. 

Verschillende typen fietsverlichting

Instapklasse 

Fietsverlichting is onder te verdelen in een aantal categorieën. In het goedkopere segment is de verlichting geschikt om gezien te worden. Deze fietsverlichting wordt voornamelijk gebruikt op stadsfietsen of op de racefiets of MTB tijdens de schemering.

Weinig zicht

Daarnaast is er het duurdere segment lampen om zelf goed mee te kunnen zien, zelfs als er geen straatlantaarn in de buurt is. Perfect als racefiets of MTB verlichting, zeker wanneer je 's avonds in het donker toch langere tochten wil maken. Binnen dit segment is het aanbod groot en lopen de prijzen uiteen van €70 tot €180. De meest recente voorlichten bevatten (bijna) allemaal een Daytime Flash, dit is een bepaalde knipperstand die ervoor zorgt dat je ook in het daglicht nog beter zichtbaar bent, en daardoor dus ook veiliger bent.

Slecht tot geen zicht

Voor het gemak hebben we het duurdere segment opgedeeld in verlichting om de weg mee te verlichten, lampen om de omgeving mee te kunnen verlichten en de échte lichtkanonnen. Let wel op dat het vermelde aantal lumen vaak de maximale stand betreft, waardoor de accu sneller leeggaat. Heb je dit aantal lumen nodig voor langere tijd, bijvoorbeeld als je over een onverlichte weg in de winter naar je werk fietst, dan kun je beter een wat zwaardere lamp kopen, die ook bij een lagere stand voldoende licht geeft.

Batterij of accu

De modellen lopen uiteen van voorlichten voorzien van batterijen tot voorlichten die via een micro-USB kabel op te laden zijn. De USB oplaadbare fietsverlichting maakt gebruik van een interne accu, welke veel vaker opgeladen moet worden dan dat een batterij vervangen moet worden. Echter hoef je bij fietsverlichting met een interne accu geen extra batterijen aan te schaffen voor het geval de jouwe leeg zijn. Het opladen van de accu gaat overigens behoorlijk snel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet weg kunt omdat je verlichting nog niet is opgeladen. 


Fietsverlichting om gezien te worden

Geschikt voor: gezien worden in het verkeer, voorkomen van een boete
Aantal lumen: tot 50
Prijs: €10 - €30
Bekijk onze collectie

De voorlichten in de categorie 'fietsverlichting om gezien te worden' zijn vaak kleine lampjes, licht van gewicht, die eenvoudig te monteren zijn. Dit soort verlichting wordt ingezet voor korte ritten door de stad; een dagelijkse rit naar school, naar het werk of voor de wekelijkse tocht naar de supermarkt. Dit soort verlichting is voor de zogenaamde 'commuters', de gebruikers die elke dag een afstand moeten fietsen, maar die dat wel in een verlichte omgeving doen waar het niet nodig is om zelf de weg te verlichten, maar juist gezien willen worden. Dit soort verlichting is ook geschikt om op de racefiets of op de MTB te monteren als de rit net even iets langer uitvalt dan gepland en je in de schemering naar huis moet fietsen. Er is geen gebruik gemaakt van een gerichte lichtbundel, waardoor dit type verlichting niet geschikt is om zelf mee te kunnen zien, maar alleen om gezien te worden. 

(Tekst gaat verder na de producten)

6,99
26,95
Waardering:
92%
10,95
9,99 14,95
Waardering:
87%
33% korting


Fietsverlichting om het wegdek mee te verlichten

Geschikt voor: beter zicht op het wegdek in matig verlichte omgeving
Aantal lumen: 100 - 499
Prijs: €14,99 - €159,-
Bekijk onze collectie

Als je meer wilt dan alleen opvallen in het verkeer kom je bij de categorie fietsverlichting uit die het wegdek goed kunnen verlichten. Dit soort voorlichten hebben een lichtopbrengst tussen de 100 en de 499 lumen. Met dit soort voorlichten kan je de weg goed verlichten en kan je zien waar je rijdt. Wel zo prettig in het donker! Dit is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld de straatlantaarns bij het fietspad waar je dagelijks fiets. Binnen deze categorie zijn de volgende producten onze aanraders:

(Tekst gaat verder na de producten)

37,99 49,95
Waardering:
77%
24% korting
34,99 42,95
Waardering:
100%
19% korting
99,95 104,99
5% korting
59,99 64,95
8% korting


Fietsverlichting om de omgeving mee te verlichten

Geschikt voor: goed zicht, ook in een onverlichte omgeving
Aantal lumen: 500-999
Prijs: €34,99 - €109,99
Bekijk onze collectie

Wanneer je veel in het donker fietst of vaak op stukken komt waar helemaal geen verlichting vanuit de omgeving is, dan bieden deze lampen de oplossing. Door de grote lichtopbrengst van deze koplampen wordt ook een donker polderweggetje voldoende verlicht. Deze lampen hebben 500 tot maximaal 999 lumen aan lichtopbrengst. 

(Tekst gaat verder na de producten)

44,99 59,95
Waardering:
92%
25% korting
39,99 54,95
Waardering:
93%
27% korting
74,99 104,95
Waardering:
87%
29% korting
64,99 81,95
Waardering:
85%
21% korting


Lichtkanonnen

Geschikt voor: altijd goed zicht, ook op volle snelheid in een onverlichte omgeving of in het bos
Aantal lumen: meer dan 1000
Prijs: vanaf €63,99
Bekijk onze collectie

Dit zijn de meeste felle lampen die er bestaan, geschikt voor nightbiken in een donker bos of op volle snelheid over een onverlicht fietspad knallen. Deze lampen hebben een grote accucapaciteit, waardoor ze ook op de hoogste stand lang meegaan. Deze lampen hebben 1000 lumen of meer aan lichtopbrengst in de maximale stand. Even ter vergelijking, autolampen hebben vaak rond de 1500 lumen en in ons assortiment zitten lichtkanonnen van 1800 lumen. Zorg er op de weg dan wel voor dat het voorlicht goed op de weg schijnt en niet in de ogen van andere weggebruikers, want dan zien ze alsnog niets. 

(Tekst gaat verder na de producten)

59,99 79,95
Waardering:
91%
25% korting
99,99 134,95
Waardering:
100%
26% korting
74,99 94,95
Waardering:
96%
21% korting
129,99 164,95
21% korting

Achterlicht

Geschikt voor: gezien worden vanaf de achterkant
Aantal lumen: tot 250
Prijs: €15 - €159,00
Bekijk onze collectie

Vaak een beetje onderbelicht ten opzichte van de koplampen, maar de achterlampen maken een groot verschil voor jouw zichtbaarheid in het donker. Hoe eerder achteropkomend verkeer jou ziet, hoe beter het rekening met je kan houden. In deze categorie zijn verschillende lampen te vinden, van goedkope achterlichtjes tot geavanceerde achterlichten die laserstrepen projecteren op de weg. De nieuwste achterlichten gaan al tot 300 lumen, waardoor je zeker goed zichtbaar bent.

De meest recente innovatie in onder andere achterlichten is het toevoegen van een Daytime Flash, dat is een knipperstand op het maximale vermogen die ervoor zorgt dat je overdag nog beter te zien bent, en daardoor (in theorie) ook veiliger bent. In Nederland zul je deze functie meestal niet nodig hebben en is knipperende fietsverlichting ook wettelijk verboden. Bij slecht weer kan het gebruik van een (minder felle) knipperfunctie je zichtbaarheid flink verbeteren. Wanneer in het buitenland over een slingerende provinciale weg of een gebied met veel tunnels fietst, is een achterlicht met daytime flash een welkome extra veiligheidsmaatregel. 

Duurdere lampen zijn, behalve feller, vaak ook beter vanaf de zijkant te zien voor meer veiligheid. 

34,99 39,95
Waardering:
91%
12% korting
9,99 14,95
Waardering:
87%
33% korting
33,95 39,95
Waardering:
96%
15% korting
20,95

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB
Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB