Merkendeals: grote merken, kleine prijzen! ›

Toggle Nav
Winkelwagen
CO2 Pompen

CO2 Pompen

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina

Wat is een CO2 pomp?

Fietspompen zijn een onmisbaar asseccoire voor elke fietser, maar ook CO2 pompen worden steeds populairder in het Nederlandse fietslandschap. De CO2 pomp is de houder van de CO2 patronen, ook wel koolstofdioxide patronen genoemd. Met die kleine fietspomp breng je binnen een aantal seconden je gehele band op spanning. De meest ideale fietspomp om onderweg snel je band op te pompen. Dit wordt versterkt dankzij het formaat van CO2 fietspompen. Ze zijn namelijk zeer klein van formaat en daarom gemakkelijk in je jersey of zadeltas te vervoeren.

Verschillende soorten CO2 pompen

Er zijn een aantal kleine verschillen tussen de CO2 pompen. Zo zijn niet alle CO2 patronen geschikt voor elk ventiel. CO2 pompen geschikt voor race/presta ventielen en CO2 pompen voor auto/schader ventielen zijn de meest voorkomende. Bij sommige CO2 ventielen worden adapters meegeleverd zodat je de pomp voor meerdere ventielen kunt gebruiken. Een ander verschil is schroefdraad of geen schroefdraad. Bij CO2 pompen met een schroefdraad kun je de pomp op het ventiel draaien, waardoor de kans kleiner is dat er CO2 zal ontsnappen. Bij CO2 pompen zonder schroefdraad heb je een grotere kans dat CO2 zal ontsnappen tijdens het oppompen.

Wat heb je nodig voor een CO2 pomp?

In zo goed als elk geval zullen er CO2 patronen geleverd worden bij de aanschaf van je CO2 pomp. Echter is dit niet altijd het geval, of wordt er slechts één patroon meegeleverd. Eén patroon staat gelijk aan het oppompen van één band, dus een voorraad CO2 patronen kan goed van pas komen. Het is wel belangrijk om te weten welke patronen geschikt zijn voor jouw fietsband. Er zijn patronen van 12, 16, 20 en 25 gram. Per type band hoort een bepaalde bandenspanning, hoe meer gewicht een patroon heeft, hoe hoger de druk wordt die het patroon levert.  

CO2 fietspomp kopen

Weet je niet zeker welke CO2 pomp voor jouw band geschikt is? Neem dan gerust een kijkje in onze winkel en vraag één van onze medewerkers om onafhankelijk advies.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het type ventiel is is per type fiets vaak hetzelfde. De meest voorkomende ventielen per type fiets zijn als volgt:

  • Stadsfiets: Hollands / Dunlop
  • MTB: Frans / Presta of Auto / Schrader
  • Race: Frans / Presta

*Check altijd eerst je ventieltype voordat je een pomp koopt.

Met een drukmeter zorg je dat je banden altijd precies de juiste spanning hebben.