Onze winkel is open

Menu
Filter

Wilier header

Wilier Triestina

Met Wilier heeft 12GO Biking een mooi stukje Italiaanse wielergeschiedenis in huis gehaald. Wilier werd in 1906 opgericht in het pittoreske italiaanse stadje Bassano del Grappa in de Veneto. Enkele jaren later kreeg het de bijzondere Italiaanse naam Wilier, wat staat voor "W (viva) l’Italia liberata e redenta" (Lang leve het bevrijde en verloste Italië). Later werd ter ere van de stad Trieste het Triestina toegevoegd.

Bekijk onze Wilier collectie:

Wielerrondes en Wilier

In de lange geschiedenis van Wilier zit ook veel mooie wielergeschiedenis. Zo wist de Italiaan Fiorenzo Magni op een Wilier in het tijdperk van de legendarische Coppi in 1948 de Giro en in 1949 en 1950 de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2008 werd Alessandro Balan wereldkampioen op een Wilier en ook nu zijn ze nog in het profpeloton te vinden. Vandaag de dag zie je nog steeds Wilier fietsen rondrijden tijdens de grote rondes. Mede dankzij de fantastische kwaliteit en zeer goede aerodynamische rijeigenschappen zijn de Wilier erg populair.

In het stalen tijdperk waren Wiliers voor de meeste wielerfans direct herkenbaar vanwege de bijzondere Ramato kleur, die werd gemaakt door een koperkleurige lak over een laagje chroom aan te brengen. Af en toe worden er nog Ramato-uitvoeringen gemaakt van de nieuwste carbon modellen, die voorop lopen in aerodynamica en gewicht. Niet voor niets is Wilier met zijn combinatie van traditie en innovatie populair in het amateurcircuit en op wielerclubs door heel Nederland.

Modellen van Wilier

Wilier heeft een grote collectie racefietsen. Deze kunnen opgedeeld worden in twee categorieën. De Aerofietsen zijn te herkennen aan AIR in de naam en de Endurance racefietsten hebben NDR als toevoeging. Bijna alle modellen van Wilier zijn ingedeeld in deze twee categorieën. 

Wilier Cento10

Het populairste model van Wilier is de Cento10. Deze lijn bestaat uit carbon racefietsen die afgewerkt zijn met de beste onderdelen. Met de Cento10AIR gaat Wilier de strijd aan met aerodynamica. De Cento10AIR komt rechtstreeks uit de windtunnel en is de snelste Wilier ooit. Niet alleen op aerodynamica blinkt de Wilier Cento10AIR uit, ook de stijfheid rond het bracket en de stabiliteit van het frame zijn subliem. De Wilier Cento10NDR is een moderne endurance racefiets van Wilier. Een comfortabele zitpositie en een demper in de achterbrug om schokken op te vangen. Zo houd je na een lange rit energie over voor een eindsprint!

Wilier Zero

Wilier Cento1

De Cento1 modellen zijn de goedkopere uitvoeringen van de Cento10. Deze modellen hebben dezelfde geometrie als de Cento10 modellen, maar zijn uitgerust met niet iets minder goede onderdelen. Hierdoor heb je voor minder geld dus wel gewoon een extreem strakke en mooie Wilier in de schuur staan! De Cento1 heeft. neet als de Cento10 het onderscheid tussen AIR en NDR voor aerodynamica en endurance. 

Wilier Custom Fietsen

Uniek aan Wilier is hun grote maat aan eigen keus. Bijna elke fiets uit hun collectie is volledig naar wens op te bouwen. Je Wilier is daardoor niet zomaar een Wilier, maar echt jóúw Wilier. Van de kleur tot aan de wielen, je kunt het allemaal zelf bepalen bij Wilier! Bekijk hier alle custom fietsen van Wilier, of kom langs in de winkel voor hulp bij het samenstellen.

Naast de racefietsen, waar Wilier buiten Italië vooral om bekend is, maakt het merk tegenwoordig ook lichtgewicht carbon mountainbikes en zelfs elektrische stadsfietsen.

Wilier bij 12GO

Bij 12GO hebben we altijd een ruim aanbod aan Wilier fietsen op voorraad. Wanneer je een fiets wilt die al volledig afgemonteerd is kun je hem vaak al gelijk meenemen. De custom fietsen kosten vanzelfsprekend wat meer tijd, maar dan heb je wel een zelf samengestelde Wilier. Wat is nou mooier dan dat?

Wilier Garantie

Wilier staat voor pure garantie op het gebied van racefietsen. Om je daarom ook volledige rust in je hoofd te garanderen over je product heeft Wilier daarom de garantie verlengd voor alle fietsen die gekocht zijn na 1 september 2010 naar vijf jaar. Wanneer je bij 12GO een fiets van Wilier koopt en deze registreert krijg je dan ook maarliefst vijf jaar garantie op je fiets!

Wilier Racefiets

Wilier Mountainbikes