Wilier Triestina
Met Wilier heeft 12GO Biking een mooi stukje Italiaanse wielergeschiedenis in huis gehaald. Wilier werd in 1906 opgericht in het pittoreske italiaanse stadje Bassano del Grappa in de Veneto. Enkele jaren later kreeg het de bijzondere Italiaanse naam Wilier, wat staat voor "W (viva) l’Italia liberata e redenta" (Lang leve het bevrijde en verloste Italië). Later werd ter ere van de stad Trieste het Triestina toegevoegd.
Bekijk onze Wilier collectie:
Wielerrondes en Wilier
In de lange geschiedenis van Wilier zit ook veel mooie wielergeschiedenis. Zo wist de Italiaan Fiorenzo Magni op een Wilier in het tijdperk van de legendarische Coppi in 1948 de Giro en in 1949 en 1950 de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2008 werd Alessandro Balan wereldkampioen op een Wilier en ook nu zijn ze nog in het profpeloton te vinden. Vandaag de dag zie je nog steeds Wilier fietsen rondrijden tijdens de grote rondes. Mede dankzij de fantastische kwaliteit en zeer goede aerodynamische rijeigenschappen zijn de Wilier erg populair.
In het stalen tijdperk waren Wiliers voor de meeste wielerfans direct herkenbaar vanwege de bijzondere Ramato kleur, die werd gemaakt door een koperkleurige lak over een laagje chroom aan te brengen. Af en toe worden er nog Ramato-uitvoeringen gemaakt van de nieuwste carbon modellen, die voorop lopen in aerodynamica en gewicht. Niet voor niets is Wilier met zijn combinatie van traditie en innovatie populair in het amateurcircuit en op wielerclubs door heel Nederland.
Modellen van Wilier
Wilier heeft een grote collectie racefietsen. Deze kunnen opgedeeld worden in twee categorieën. De Aerofietsen zijn te herkennen aan AIR in de naam en de Endurance racefietsten hebben NDR als toevoeging. Bijna alle modellen van Wilier zijn ingedeeld in deze twee categorieën.
Wilier Cento10
Het populairste model van Wilier is de Cento10. Deze lijn bestaat uit carbon racefietsen die afgewerkt zijn met de beste onderdelen. Met de Cento10AIR gaat Wilier de strijd aan met aerodynamica. De Cento10AIR komt rechtstreeks uit de windtunnel en is de snelste Wilier ooit. Niet alleen op aerodynamica blinkt de Wilier Cento10AIR uit, ook de stijfheid rond het bracket en de stabiliteit van het frame zijn subliem. De Wilier Cento10NDR is een moderne endurance racefiets van Wilier. Een comfortabele zitpositie en een demper in de achterbrug om schokken op te vangen. Zo houd je na een lange rit energie over voor een eindsprint!
Wilier Cento1
De Cento1 modellen zijn de goedkopere uitvoeringen van de Cento10. Deze modellen hebben dezelfde geometrie als de Cento10 modellen, maar zijn uitgerust met niet iets minder goede onderdelen. Hierdoor heb je voor minder geld dus wel gewoon een extreem strakke en mooie Wilier in de schuur staan! De Cento1 heeft. neet als de Cento10 het onderscheid tussen AIR en NDR voor aerodynamica en endurance.
Wilier Custom Fietsen
Uniek aan Wilier is hun grote maat aan eigen keus. Bijna elke fiets uit hun collectie is volledig naar wens op te bouwen. Je Wilier is daardoor niet zomaar een Wilier, maar echt jóúw Wilier. Van de kleur tot aan de wielen, je kunt het allemaal zelf bepalen bij Wilier! Bekijk hier alle custom fietsen van Wilier, of kom langs in de winkel voor hulp bij het samenstellen.
Naast de racefietsen, waar Wilier buiten Italië vooral om bekend is, maakt het merk tegenwoordig ook lichtgewicht carbon mountainbikes en zelfs elektrische stadsfietsen.
Wilier bij 12GO
Bij 12GO hebben we altijd een ruim aanbod aan Wilier fietsen op voorraad. Wanneer je een fiets wilt die al volledig afgemonteerd is kun je hem vaak al gelijk meenemen. De custom fietsen kosten vanzelfsprekend wat meer tijd, maar dan heb je wel een zelf samengestelde Wilier. Wat is nou mooier dan dat?
Wilier Garantie
Wilier staat voor pure garantie op het gebied van racefietsen. Om je daarom ook volledige rust in je hoofd te garanderen over je product heeft Wilier daarom de garantie verlengd voor alle fietsen die gekocht zijn na 1 september 2010 naar vijf jaar. Wanneer je bij 12GO een fiets van Wilier koopt en deze registreert krijg je dan ook maarliefst vijf jaar garantie op je fiets!
Lees verder...Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Type racefiets
Normaal: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Type elektrische fiets
Het type elektrische fiets is bepalend voor wat voor gebruik je e-bike geschikt is.
Stadsfiets: Deze e-bikes zijn perfect voor gebruik in de stad. Ze zijn robuust, wendbaar en onderhoudsvriendelijk.
Hybride fiets: Dit zijn sportievere elektrische fietsen die daardoor geschikt is voor langere afstanden.
Speed Pedelec: De ideale vervanger van de auto. Met deze e-bikes kun je namelijk 45 km per uur!
Mountainbike: De e-bike voor de mountainbiker die af en toe een extra steuntje in de rug kan gebruiken.
Gravelbike: Wanneer je op de gravelstroken net dat beetje harder wilt gaan, of juist je gravelritten nog langer wilt maken!
Moederfiets: De ideale fiets voor alledaags gebruik met de kinderen. Geschikt voor kinderzitjes, voorzien van een stuurslot en twee-poot standaard.
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Type sensor
Rotatiesensor: registreert de rotatie van de pedalen. Gaan de pedalen rond, dan biedt de fiets ondersteuning.
Trapkrachtsensor: meet de druk op de pedalen, hoe meer druk, hoe meer ondersteuning.
Fietsen met een trapkrachtsensor ondersteunen over het algemeen natuurlijker.
Kracht motor
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Motor type
Ieder motor merk heeft verschillende types in hun range. Afhankelijk van het type heb je meer of minder ondersteuning en een ander rijgevoel.
Belangrijkste merken uitgelicht:
Bosch motor types
Shimano motor types
Bafang motor types
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type display
Zonder display kom je niet ver met de e-bike. De display zorgt namelijk voor de bediening van de elektrische systemen. Daarnaast kun je op de display ook informatie over je rit aflezen. Verder kun je ook zien hoeveel batterij je nog beschikbaar hebt.
Het verschil tussen de verschillende displays zit in het bedieningsgemak, de grootte van het scherm, wel of geen kleurenscherm en diefstalbescherming.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!
Tyre clearance
De tyre clearance duidt de maximale bandbreedte aan die in het frame past.