Filter

Wilier header

Wilier Triestina

Met Wilier heeft 12GO Biking een mooi stukje Italiaanse wielergeschiedenis in huis gehaald. Wilier werd in 1906 opgericht in het pittoreske italiaanse stadje Bassano del Grappa in de Veneto. Enkele jaren later kreeg het de bijzondere Italiaanse naam Wilier, wat staat voor "W (viva) l’Italia liberata e redenta" (Lang leve het bevrijde en verloste Italië). Later werd ter ere van de stad Trieste het Triestina toegevoegd.

Bekijk onze Wilier collectie:

In de lange geschiedenis van Wilier zit ook veel mooie wielergeschiedenis. Zo wist de Italiaan Fiorenzo Magni op een Wilier in het tijdperk van de legendarische Coppi in 1948 de Giro en in 1949 en 1950 de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2008 werd Alessandro Balan wereldkampioen op een Wilier en ook nu zijn ze nog in het profpeloton te vinden.

In het stalen tijdperk waren Wiliers voor de meeste wielerfans direct herkenbaar vanwege de bijzondere Ramato kleur, die werd gemaakt door een koperkleurige lak over een laagje chroom aan te brengen. Af en toe worden er nog Ramato-uitvoeringen gemaakt van de nieuwste carbon modellen, die voorop lopen in aerodynamica en gewicht. Niet voor niets is Wilier met zijn combinatie van traditie en innovatie populair in het amateurcircuit en op wielerclubs door heel Nederland.

Naast de racefietsen, waar Wilier buiten Italië vooral om bekend is, maakt het merk tegenwoordig ook lichtgewicht carbon mountainbikes en zelfs elektrische stadsfietsen.

Wilier Racefiets

Wilier Mountainbikes