Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Wilier ademt passie voor de wielersport. De fietsen hebben een fraaie uitstraling en beschikken over hoge kwaliteit frames en onderdelen. Je vindt in de collectie van Wilier voornamelijk fietsen voor de fanatiekere racefietsers. In het assortiment van het Italiaanse merk vind je alles van Endurance racefietsen tot lichtgewicht aerobikes. Voor iedere fietser is dus wat wils!
Bekijk direct: Wilier racefietsen | Wilier Cento10 | Wilier Filante
Lees verder...Met Wilier heeft 12GO Biking een mooi stukje Italiaanse wielergeschiedenis in huis gehaald. Wilier werd in 1906 opgericht in het pittoreske Italiaanse stadje Bassano del Grappa in de Veneto. Enkele jaren later kreeg het de bijzondere Italiaanse naam Wilier, wat staat voor "W (viva) l’Italia liberata e redenta": "Lang leve het bevrijde en verloste Italië". Later werd ter ere van de stad Trieste het Triestina toegevoegd aan de naam.
In de lange geschiedenis van Wilier zit ook veel mooie wielergeschiedenis. Zo wist de Italiaan Fiorenzo Magni op een Wilier in het tijdperk van de legendarische Coppi in 1948 de Giro en in 1949 en 1950 de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2008 werd Alessandro Balan wereldkampioen op een Wilier en ook nu zijn ze nog in het profpeloton te vinden. Vandaag de dag zie je nog steeds Wilier fietsen rondrijden tijdens de grote rondes. Mede dankzij de fantastische kwaliteit en zeer goede aerodynamische rijeigenschappen zijn de Wilier erg populair.
In het stalen tijdperk waren Wiliers voor de meeste wielerfans direct herkenbaar vanwege de bijzondere Ramato kleur, die werd gemaakt door een koperkleurige lak over een laagje chroom aan te brengen. Af en toe worden er nog Ramato-uitvoeringen gemaakt van de nieuwste carbon modellen, die voorop lopen in aerodynamica en gewicht. Niet voor niets is Wilier met zijn combinatie van traditie en innovatie populair in het amateurcircuit en op wielerclubs door heel Nederland.
Wilier heeft een grote collectie racefietsen. Deze kunnen opgedeeld worden in twee categorieën: racefietsen om snelheid mee te maken en racefietsen om vooral lange tochten mee te maken. Binnen de eerste categorie vind je zowel aerofietsen als normale racefietsen, terwijl de tweede categorie eigenlijk alleen endurance racefietsen bevat.
Het populairste model van Wilier is de Cento10. Deze lijn bestaat uit carbon racefietsen die afgewerkt zijn met de beste onderdelen. De serie bestaat uit verschillende racefietsen met een uitstekende aerodynamica en goede stijfheid van het frame. Van de Cento10 fietsen mag je goede kwaliteit en uitstekende prestaties verwachten.
Naast de Cento10 is ook de Filante een geliefde racefiets in het assortiment van Wilier. De Wilier Filante serie bestaat uit ultiem snelle racefietsen waarmee jij de concurrentie voorbij raast tijdens een wedstrijd, of je vrienden tijdens een gezellig avondritje. De Filante racefietsen zijn enorm licht van gewicht en balanceren op het randje tussen normale racefiets en klimfiets, waardoor je gemakkelijk snelheid kunt maken.
Model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen