Advies van een expert?
In tegenstelling tot een traditionele fiets is een elektrische gravelbike uitgerust met een motor die je een duwtje in de rug geeft terwijl je trapt. Dit kan vooral handig zijn bij het rijden op heuvelachtig terrein of bij sterke tegenwind. Elektrische gravelfietsen zijn ook zeer geschikt voor iedereen die zonder te zweten op hun bestemming willen aankomen. Het beste van alles is dat elektrische gravel fietsen ongelooflijk veelzijdig zijn en gebruikt kunnen worden voor een verscheidenheid aan activiteiten, van ontspannende ritjes in de buurt tot ruige off-road avonturen.
Lees verder...Wat is een elektrische gravelbike?
Een elektrische gravelbike is een gravelbike met elektrische ondersteuning. Dankzij de elektrische ondersteuning kun je met een gravel e-bike je grenzen verleggen! Deze unieke elektrische fietsen zijn gemaakt om het avontuur op te zoeken. Met een gravel e-bike word je namelijk niet beperkt tot de verharde wegen, maar begint het fietsen eigenlijk pas echt wanneer je van de weg afwijkt.
Gebruik van een elektrische gravelbike
E-gravelbikes hebben een zithouding die lijkt op die van een racefiets of elektrische racefiets, maar zijn voorzien van extra brede banden met goede grip, een iets breder stuur en natuurlijk elektrische ondersteuning. De gravelbike zit tussen de cyclocrosser en de racefiets in, waardoor je de e-bikes perfect kunt gebruiken op zowel verharde als onverharde wegen. Hierdoor zijn elektrische gravel fietsen geschikt om te rijden over onverharde paden. De bredere banden zorgen namelijk dat je niet wegglijdt, het brede stuur zorgt dat je beter de controle houdt over de fiets en de elektrische ondersteuning voorziet je van een steuntje in de rug.
Met een gravel e-bike kun je je eigen grenzen verleggen. Wanneer je zelf namelijk niet meer kunt, heb je de ondersteuning van de motor om je nog verder vooruit te helpen. Bovendien is een gravel e-bike perfect voor ritten met de net iets snellere fietsmaten. Vrijwel alle gravelbikes zijn voorzien van een achterwielmotor. Dankzij de ondersteuning raak je nooit meer achterop!
Elektrische gravelbike kopen
Een gravel ebikes koop je bij de gravelbike specialist! Dankzij onze jarenlange ervaring met sportfietsen en elektrische fietsen kunnen wij je perfect adviseren bij de aankoop van jouw e- gravelbike. Ons team specialisten staat klaar om jou te voorzien van de perfecte elektrische gravelbike uit ons ruime assortiment. Kom langs in onze winkel of en maak een proefrit op onze mega indoor testbaan. Twijfel je tussen een racefiets, gravelbike of cyclocrosser? Lees dan ons blog nog eens over de verschillen tussen racefietsen, gravelbikes en cyclocrossers.

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen