Merkendeals: grote merken, kleine prijzen! ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Elektrische gravelbikes

Elektrische gravelbikes

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina

Wat is een elektrische gravelbike?

Een elektrische gravelbike is een gravelbike met elektrische ondersteuning. Dankzij de elektrische ondersteuning kun je met een gravel e-bike je grenzen verleggen! Deze unieke elektrische fietsen zijn gemaakt om het avontuur op te zoeken. Met een gravel e-bike word je namelijk niet beperkt tot de verharde wegen, maar begint het fietsen eigenlijk pas echt wanneer je van de weg afwijkt.

Gebruik van een elektrische gravelbike

E-gravelbikes hebben een zithouding die lijkt op die van een racefiets of elektrische racefiets, maar zijn voorzien van extra brede banden met goede grip, een iets breder stuur en natuurlijk elektrische ondersteuning. De gravelbike zit tussen de cyclocrosser en de racefiets in, waardoor je de e-bikes perfect kunt gebruiken op zowel verharde als onverharde wegen. Hierdoor zijn elektrische gravel fietsen geschikt om te rijden over onverharde paden. De bredere banden zorgen namelijk dat je niet wegglijdt, het brede stuur zorgt dat je beter de controle houdt over de fiets en de elektrische ondersteuning voorziet je van een steuntje in de rug. 

Met een gravel e-bike kun je je eigen grenzen verleggen. Wanneer je zelf namelijk niet meer kunt, heb je de ondersteuning van de motor om je nog verder vooruit te helpen. Bovendien is een gravel e-bike perfect voor ritten met de net iets snellere fietsmaten. Vrijwel alle gravelbikes zijn voorzien van een achterwielmotor. Dankzij de ondersteuning raak je nooit meer achterop!

Elektrische gravelbike kopen

Een gravel ebikes koop je bij de gravelbike specialist! Dankzij onze jarenlange ervaring met sportfietsen en elektrische fietsen kunnen wij je perfect adviseren bij de aankoop van jouw e- gravelbike. Ons team specialisten staat klaar om jou te voorzien van de perfecte elektrische gravelbike uit ons ruime assortiment. Kom langs in onze winkel of en maak een proefrit op onze mega indoor testbaan. Twijfel je tussen een racefiets, gravelbike of cyclocrosser? Lees dan ons blog nog eens over de verschillen tussen racefietsen, gravelbikes en cyclocrossers

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je levertijd en combineer met je lichaamslengte om de beschikbare dames- en herenfietsen te filteren.

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!