Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Gels

Gels

Gels geven snelle energie en zorgen ervoor dat de koolhydraten die je verloren bent tijdens je prestatie worden aangevuld. Zo voorkom je niet alleen een hongerklop maar heb je alle energie om de optimale prestatie te kunnen leveren. De gelletjes zijn ideaal omdat je ze eenvoudig mee kan nemen in je achterzakje en omdat je geen water nodig hebt om ze tot je te nemen.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

Waardering:
91%
2,79
11% korting
2,99
7% korting
Vanaf 2,79
Waardering:
87%
Vanaf 2,49
Vanaf 2,39
Waardering:
88%
2,99
Waardering:
93%
17% korting
Vanaf 2,59
Waardering:
100%
Vanaf 2,49
Waardering:
93%
Vanaf
Vanaf 2,49
Vanaf 2,59
NIEUW
NIEUW
Vanaf 2,99
66,99
25% korting
Vanaf 2,49
Vanaf 2,15
61,99
19% korting
22,95
17% korting
17,99
17% korting
16,99
12% korting
29,95
Waardering:
100%
17% korting
13,99
14% korting
Pagina
per pagina

Gels

Het gebruik van gels

Gelletjes zijn belangrijk voor tijdens het fietsen. Je kunt een sportgel al meteen gebruiken vanaf het moment dat je aan je fietsrit bent begonnen. Vanaf het moment dat je op de fiets stapt ben je al koolhydraten aan het verbranden en met een gelletje kan je deze snel aanvullen. De meeste mensen kiezen er voor een sportreep te nemen aan het begin, omdat dit een vorm van vaste voeding is, maar een gelletje is ook prima. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Het is belangrijk dat je voor jezelf bekijkt wat voor jou en je lichaam het beste werkt zonder dat je last van je maag krijgt. 

Daarnaast moet een gelletje ook lekker smaken, dit is natuurlijk per persoon verschillend. Als je het echt niet lekker vind is het mogelijk dat je misselijk wordt en dat wil je niet tijdens het fietsen. Daarom is het belangrijk om een gelletje te testen voordat je deze gebruikt tijdens een rit. De gelletjes zijn ideaal omdat je ze eenvoudig mee kan nemen in je achterzakje van je fietsshirt kan meenemen en omdat je geen water nodig hebt om ze tot je te nemen.

Gels met cafeïne

Cafeïne gels hebben een positief effect op een sportprestatie, mits de juiste hoeveelheid word ingenomen. Voor een positief effect wordt een inname van ongeveer 3 mg per kilo lichaamsgewicht gerekend. Bij een hoeveelheid van 6 mg per kilo lichaamsgewicht kan al dit positieve al omslaan in een negatief effect en dan kan je bijvoorbeeld last krijgen van hartkloppingen.

Een voorbeeld hiervan is dat een sporter van 75kg tussen de 225 en 417 mg cafeïne kan hebben. Ter vergelijk bevat een kopje koffie 45 mg cafeïne en een espresso 134 mg cafeïne.

Als je al wat koffie op hebt, voordat je de fiets op stapt, moet je dus goed kijken hoeveel cafeïne het gelletje bevat, zodat je niet teveel cafeïne binnenkrijgt, wat kan zorgen voor een negatieve werking.

Al met al zijn gels met cafeïne dus prima om te nemen tijdens een fietstocht, mits je de hoeveelheid in de gaten houdt.  

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Voor het sporten heb je vooral een goede basis nodig. Een gelletje van tevoren kan helpen. Neem dan een gelletje met isomatulose; dit heeft als voordeel dat de glucose in het bloed veel minder snel stijgt dan bij andere suikers, zodat je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Tijdens het sporten kies je voor isotone of hypotone sportvoeding. Een gelletje of reepje is makkelijk mee te nemen. Ook kan je een schepje poeder in je bidon doen.

Na het sporten vraagt je lichaam om herstelvoeding. Hiervoor kan je hypertone sportdrank gebruiken, omdat daarin meer koolhydraten zitten dan in je eigen lichaamsvocht. Een herstelreep of hersteldrank is soms nóg beter, omdat de koolhydraten in die producten aangevuld worden met eiwitten, essentieel voor de opbouw en het herstel van je spieren.

Cafeïne zorgt voor extra scherpte in de prestaties. Daarom wordt er in de finale van koersen vaak gebruik gemaakt van reepjes en gels met toegevoegde cafeïne. Denk er hierbij wel aan dat je het op tijd inneemt, omdat de waarden na 30 tot 60 minuten na inname ideaal zijn. Wees wel voorzichtig met het gebruik van cafeïne, overmatig gebruik kan leiden tot ongewenste effecten op lichaam en geest.