Start fietsseizoen - Korting op 150+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn een geweldige optie voor fietsers die het beste van twee werelden willen. Ze combineren de eigenschappen van racefietsen en mountainbikes, waardoor ze ideaal zijn voor het rijden op zowel verharde als onverharde oppervlakken. Voor sportieve fietsers is een hybride fiets het ideale vervoersmiddel.

Hybride fiets kopen

Grootste fietsenwinkel van NL en BE

Direct-mee-service

100% rijklaar thuisgeleverd

Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

Niet goed? Fiets terug!

Alle hybride fietsen ›

Hybride fietsen aanbiedingen ›

Hybride fietsen aanbiedingen
949,- 1.279,-
ACTIE T/M ZA 1 APRIL
599,- 799,-
ACTIE T/M ZA 1 APRIL
649,- 849,-
ACTIE T/M ZA 1 APRIL
999,- 1.199,-
ACTIE T/M ZA 1 APRIL

Bekijk hybride fietsen per merk

Welk type hybride fiets?

Er zijn een aantal verschillende hybride fietsen met verschillende doeleinden. Cross hybrides zijn all-rounders, de fitness hybride is de meest sportieve fiets, de trekking hybride is geschikt voor langere afstanden en een Lifestyle & Urban fiets is het meest geschikt voor stads gebruik. Lees hier een uitgebreide uitleg over de verschillende hybride fietsen.

Riemaandrijving of ketting?

Hybride fietsen zijn er met riemaandrijving of een ketting. Het voordeel van een riemaandrijving is dat het enorm duurzaam en onderhoudsvrij is, een riem slijt namelijk minder hard dan een ketting. Echter beschik je met een ketting vaak over een groter schakelbereik. Lees hier alles over riemaandrijving

 

Riemaandrijving

Derailleurversnelling

Derailleur- of naafversnelling?

Een hybride fiets is beschikbaar met een derailleur- of naafversnelling. Een derailleurversnelling is meer geschikt voor intensief gebruik en heeft een groot schakelbereik. Een naafversnelling is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. . 

Welke framemaat heb ik nodig?

Framematen kunnen per merk nogal verschillen. Bij de ene fiets kies je een 18 inch, bij de andere fiets een 20 inch en de volgende weer een M. Geen paniek! Per fiets staat aangegeven welke maat bij jouw lichaamslengte past. Dit komt direct vanuit de leverancier en hier kun je van uit gaan. Selecteer hieronder jouw lichaamslengte:

   

Een hybride fiets kopen in de winkel, hoe werkt dat?

Elektrische fietsen vergelijken en testen

Elektrische fiets meten

Elektrische fiets framemaat

Elektrische fiets afstellen

Bekijk openingstijden winkel

Een hybride fiets online kopen, hoe werkt dat?

Online fiets kopen

fiets monteren inpakken

Rijklaar geleverd

 

Veel fietsplezier

Een hybride fiets online kopen

Overige hybride fietsen links

Alle hybride fietsen
Batavus hybride fietsen
Cannondale hybride fietsen
Crosshybride fietsen
Crosshybride damesfietsen
Crosshybride herenfietsen
Cube hybride fietsen
Hybride damesfietsen
Fitness hybride fietsen
Gazelle hybride fietsen
Heren hybride fietsen
Koga hybride fietsen
Merida hybride fietsen
Scott hybride fietsen
Sensa hybride fietsen
Hybride fietsen met Shimano Alfine 11
Trek hybride fietsen
Trekkingfietsen
Trekkingfietsen dames
Trekkingfietsen heren
Sportieve fietsen
Sportieve damesfietsen
Sportieve herenfietsen
Alle toerfietsen
Batavus toerfietsen
Dames toerfietsen
Gazelle toerfietsen
Heren toerfietsen
Koga toerfietsenKoopgids cross hybride fietsen
Koopgids fitness hybride fietsen
Koopgids trekking hybride fietsen
Lifestyle & Urban hybride fietsen
Koopgids Lifestyle & Urban fietsen

Wat is een hybride fiets?

Een hybride fiets is een veelzijdig inzetbare fiets, die voornamelijk gericht is op het afleggen van langere afstanden. Hiervoor zijn hybride fietsen voorzien van een sportievere geometrie en een derailleurversnelling voor een groter schakelbereik. Binnen het segment van hybride fietsen zijn er echter ook nog verschillende soorten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een trekking hybride, fitness hybride of cross hybride.

Wat zijn de verschillende soorten hybride fietsen?

We maken onderscheid tussen vier verschillende soorten hybride fietsen, die allemaal voor een ander doeleinde ingezet kunnen worden. Deze vier soorten hybride fietsen zijn trekking hybrides, fitness hybrides, crosshybrides en lifestyle hybrides.

Trekking hybride fietsen

Een trekking hybride is het type hybride fiets dat het meeste lijkt op een stadsfiets. Een trekking hybride is echter ontworpen om langere afstanden af te leggen dan wat je normaal gesproken op een stadsfiets af zou leggen. Hiervoor hebben trekking hybrides een sportieve geometrie en bijna altijd een derailleurversnelling met een groot schakelbereik.

Fitness hybrides

Fitness hybrides, ook wel bekend als sportfietsen, zijn gericht op de sportieve fietser voor wie de fiets voornamelijk een middel is om fit te blijven. Fitness hybrides zijn het best te vergelijken met een racefiets, maar dan met een recht stuur. Een fitness hybride heeft een vaste voorvork, smalle banden en een zwaarder verzet dan bijvoorbeeld een trekking hybride of crosshybride.

Crosshybrides

Een crosshybride is een echte alleskunner. Doordat crosshybrides een geveerde voorvork en bredere banden hebben zijn ze voor zowel verharde als voor onverharde wegen uitstekend geschikt. Een crosshybride is ideaal wanneer je op een leuke manier je conditie op peil wilt houden en jezelf niet wilt beperken tot de geasfalteerde wegen.

Lifestyle hybrides

Lifestyle fietsen draaien minder om het sportieve gebruik en meer om het gebruik in de stad. Vaak zijn Lifestyle hybride fietsen met een trendy ontwerp, opvallende geometrie en unieke eigenschappen als een Lefty voorvork. Daarnaast zijn ze veel onderhoudsvriendelijker als andere soorten hybride fietsen, doordat ze vaak uitgerust zijn met een riemaandrijving en naafversnelling.

Wat is het verschil tussen stadsfietsen en hybride fietsen?

Stadsfietsen zijn over het algemeen no-nonsense fietsen die gemaakt zijn voor alledaags gebruik. Stadsfietsen zijn daardoor onderhoudsarm, maar gelijk ook een stuk zwaarder. Hybride fietsen zijn in tegenstelling tot stadsfietsen meer gericht op het afleggen van lange afstanden. Een hybride fiets is sportiever dan een stadsfiets, een stuk lichter, beschikt over veel meer versnellingen en daardoor ook beter geschikt voor lange afstanden. Een hybride fiets vraagt wel iets meer onderhoud dan een stadsfiets, maar voor fietsers die lange afstanden op de fiets af willen leggen is de hybride fiets de ideale fiets.

Hybride fiets kopen

Wanneer je een hybride fiets aanschaft wil je er zeker van zijn dat de fiets past bij jouw behoeften. In onze enorme fietsenwinkel vind je een groot assortiment hybride fietsen. Onze specialisten helpen jou om de hybride fiets te vinden die precies aansluit bij jouw wensen. Daarnaast kun je jouw nieuwe hybride fiets testen op onze mega indoor testbaan.