Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Gewone achterklep- of dakdragers zijn niet geschikt voor jouw elektrische fiets. Trekhaakdragers zijn de enige dragers die geschikt zijn voor het hoge gewicht en de grotere afstand tussen wielhouders. Bij de aankoop van een fietsendrager voor elektrische fietsen moet daarom letten op de maximale belasting en de afstand tussen wielhouders.
Bekijk ook: Koopgids: Wat is de beste fietsendrager? | Fietsendragers
Lees verder...Als e-bike eigenaar moet je net wat nauwlettender een fietsendrager uitzoeken dan wanneer je een gewone stadsfiets hebt. E-bikes en elektrische fietsen passen zijn namelijk niet voor alle fietsendragers geschikt. Het vervoeren van een e-bike kan daarom een uitdaging zijn, en het is van cruciaal belang om de juiste fietsendrager te kiezen om schade aan je elektrische fiets en auto te voorkomen. De reden dat een elektrische fiets niet op alle fietsendragers kan heeft voornamelijk te maken met het hoge gewicht.
Goed nieuws voor mensen die een e-bike met een middenmotor hebben. Bijna elke fietsendrager in onze categorie van fietsendragers voor elektrische fietsen is geschikt voor e-bikes met een middenmotor. De middenmotor, die centraal in het frame van de fiets is geplaatst, verdeelt het gewicht gelijkmatiger, waardoor het gemakkelijker wordt om je e-bike veilig op de fietsendrager te plaatsen en te vervoeren. Daarnaast wordt er tegenwoordig extra op gelet dat fietsendragers geschikt zijn voor e-bikes met middenmotor.
Bij het kopen van een fietsendrager voor je elektrische fiets zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ten eerste het draagvermogen: controleer of de fietsendrager het gewicht van je e-bike kan dragen, inclusief de batterij en eventuele accessoires. Ten tweede het bevestigingssysteem: zorg ervoor dat de fietsendrager stevig aan je auto kan worden bevestigd voor een veilige reis. Ten derde framebescherming: kies een fietsendrager met beschermende elementen om het frame van je e-bike te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Deze kun je vaak ook los aanschaffen. De laatste factor is niet noodzakelijk, maar wel heel handig: opvouwbaarheid. Overweeg een opvouwbare fietsendrager voor gemakkelijke opslag wanneer deze niet in gebruik is.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Maximaal laadvermogen
Het maximaal laadvermogen voor een fietsendrager is het totaalgewicht van de fietsen die op de drager vervoerd mag worden. Je kunt je voor de gewichten per fiets de volgende cijfers aanhouden:
Racefiets/Fitness Hybride: 10kg
Mountainbike/Crosshybride: 15kg
Trekking Hybride/Stadsfiets: 20kg
Elektrische fiets: 25kg
Kantelbaar
Met een kantelbare fietsendrager kun je de fietsendrager (zelfs met fietsen bevestigd) kantelen om de kofferbakklep te kunnen openen.
Aansluiting
Om de verlichting op de fietsendrager te laten werken dient deze met een stekker te worden aangesloten op de auto. Veelal hebben oudere auto's een 7-polig aansluiting, nieuwere modellen zijn vaak voorzien van een 13-polig aansluiting. Dragers met een 13-polig stekker zijn voorzien van mistverlichting en achteruitrijverlichting. Indien je een drager hebt gekocht met een andere aansluiting dan de auto kun je dit oplossen door een verloopstekker aan te schaffen.