Advies van een expert?
Elektrische damesfietsen
Elektrische damesfietsen zijn elektrische fietsen zonder bovenbuis, zodat je gemakkelijk kunt instappen. Hoewel dit type "elektrische fietsen voor dames" wordt genoemd, zijn er ook genoeg mannen die kiezen voor een dames e-bike. Het is simpelweg een stuk gebruiksvriendelijker. Op deze manier wordt het plezier van je e-bike nog groter. Bekijk al onze dames e-bikes.
Bekijk direct: Elektrische damesfietsen met middenmotor
Lees verder...Elektrische fietsen voor dames
Elektrische fietsen zijn zeer populair, zo ook elektrische damesfietsen. Sterker nog: dames elektrische fietsen zijn alleen maar populairder geworden de afgelopen jaren. Dit komt niet doordat er opeens meer vrouwen een elektrische fiets hebben gekocht, maar juist mannen kiezen vaker voor een dames e-bike. De voordelen van een elektrische herenfietsen wegen niet meer zo zwaar als aantal jaar geleden. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor het comfort en gemak van een elektrische damesfiets.
Voordelen van een elektrische damesfiets
Je hebt zin om meer de fiets te gaan gebruiken maar je hebt minder zin in de energie die het kost. Dan is een elektrische damesfiets de juiste oplossing voor jou. Met een extra steuntje in de rug heb je geen moeite meer met tegenwind, lange stukken fietsen of heuvelachtig gebied. Met een elektrische fiets geniet je namelijk van het fietsen zonder dat het je al te veel energie kost. Dames elektrische fietsen zijn uiterst geschikt wanneer je wat vaker op de fiets naar je werk wilt, het scheelt namelijk ook tijd ten opzichte van een gewone fiets.
Naast de algemene voordelen van een e-bike zijn er ook voordelen van elektrische damesfiets ten opzichte van een elektrische herenfiets. Waar een aantal jaren geleden het frame van een damesfiets een ‘probleem’ was, is dat nu niet meer het geval. Zo is de constructie van een damesfiets nu net zo stevig als die van een herenfiets. Bijkomend voordeel van een damesfiets is de prettige lage instap. Iedereen kan eenvoudig op- en afstappen dankzij de "ontbrekende" bovenbuis.
Elektrische damesfiets testen
Een elektrische stadsfiets voor dames, of toch liever een elektrische hybride fiets voor dames?Vervolgens de keuze voor een elektrische damesfiets met middenmotor, of toch een dames e-bike met een voorwielmotor? Een elektrische damesfiets met een geïntegreerde accu, of toch een dames e-bike met een accu in de bagagedrager?
Het aanbod in elektrische damesfietsen is reuze. Er zijn honderden modellen beschikbaar, wat de keus lastig kan maken. Gelukkig bieden wij daarom de gelegenheid om jouw nieuwe elektrische damesfiets te testen op onze 400 meter lange testbaan. Je kunt precies voelen hoe de fiets rijdt, waardoor je met jouw droomfiets naar huis gaat! Ook als je niet in de gelegenheid bent om je fiets te komen testen hebben we de e-bike keuzehulp. Hiermee bieden wij handvatten om erachter te komen welke dames elektrische fiets het beste bij jou past!
Elektrische damesfiets kopen
Een elektrische fiets kopen neemt natuurlijk geen klein prijskaartje met zich mee. Gelukkig hebben we bij 12GO Biking altijd elektrische damesfietsen in de aanbieding, waardoor je ook relatief goedkoop je nieuwe elektrische fiets in huis haalt. Wanneer je de fiets koopt in de winkel kan deze bijna altijd direct mee naar huis. Ook wanneer je een fiets online bestelt zorgen we dat je de fiets 100% rijklaar thuis krijgt bezorgd. Je kunt dus gelijk op pad met jouw nieuwe aanwinst!

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type zithouding
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!