Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Alles over Bafang e-bike motoren

Datum:
21 april 2021
Door:
Arne

Naast fabrikanten als Bosch en Shimano klinkt de naam van Bafang misschien niet heel erg bekend. Onterecht volgens ons! Bafang is een Chinese fabrikant met jarenlange ervaring die bovendien uitstekende motoren levert met een al even goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog vertellen we je meer over fietsen met Bafang motoren, over de verschillende types motoren van dit merk en over de fietsen waarop je ze kunt vinden in onze collectie.

Navigatie: Bafang voorwielmotoren / Bafang middenmotoren / Cortina voorzien van Bafang

Bafang voorwielmotor

Bafang is groot geworden met de ontwikkeling en productie van voorwielmotoren. Hoewel de voorwielmotor inmiddels is overschaduwd door de middenmotor, hebben wij nog steeds een aantal elektrische fietsen in onze collectie die met een voorwielmotor zijn uitgerust. De Bafang voorwielmotor is een van de sterkste voorwielmotoren in de markt en heeft een maximaal koppel van 40 Nm, waarmee deze voorwielmotor dus niet onderdoet voor een Bosch Active Line middenmotor.

Hoewel de voorwielmotor wat betreft vermogen dus prima tegen een middenmotor op kan zijn er ook nadelen: een voorwielmotor is wat minder stabiel en de ondersteuning is wat minder subtiel dan bij een middenmotor. De ondersteuning van een Bafang voorwielmotor slaat bovendien pas 1 à twee seconde nadat je stopt met trappen af. Dat klinkt als heel weinig, maar is in het verkeer eigenlijk langer dan wenselijk is. Dit is een algemeen nadeel van voorwielmotoren en dus niet een specifiek probleem van het merk Bafang. Lees voor meer informatie hier ons blog over de verschillen tussen voorwiel-, achterwiel- en middenmotoren.

Bafang M420 middenmotor op Cortina E-common

Bafang middenmotor

De voorwielmotor is inmiddels alleen nog maar op de instapmodellen van elektrische stadsfietsen te vinden. Als voordelige optie zijn er nog enkele elektrische fietsen met voorwielmotor te koop, maar de middenmotor en achterwielmotor zijn toch wel de nieuwe standaard. Ook Bafang heeft dat begrepen en de fabrikant maakt een prima middenmotor, die in de buurt komt van de motoren van Shimano en Bosch. Waar andere kleinere merken als Brose en Yamaha ook een aantal nadelen hebben is hier bij Bafang weinig sprake van. Aan de andere kant heeft de Bafang middenmotor juist wel enkele grote voordelen.

Soorten middenmotoren Bafang

De motoren van Bafang werken via hetzelfde principe als de systemen van Bosch en Shimano. De verschillen tussen de middenmotoren van Bafang zijn als volgt. 

De M300 motor: Deze motor is voorzien van een rotatiesensor.

De M420 motor: Deze motor is voorzien van een trapkrachtsensor.

Het verschil tussen deze twee motoren is hoe je het fietsen ervaart. Bij een rotatiesensor voelt de aandrijving alsof je een heuvel afrijdt. Bij een trapkrachtsensor heb je het gevoel dat iemand naast je fietst en je een zetje in de rug geeft. 

Veel vermogen en een grote accu

Wat Bafang middenmotoren onderscheidt van de meeste concurrenten is het enorme vermogen, met een koppel van maar liefst 80 Nm. Hiermee trek je soepel op en fiets je ook probleemloos bergop. Een klein nadeel is dat de motor bij een hoge ondersteuning wel iets meer geluid produceert.

Een ander groot voordeel van het Bafang systeem is dat je kunt kiezen voor een accu met een capaciteit van maar liefst 760 Wh. Dat is bijna twee keer zoveel capaciteit als de standaard 400 Wh accu op veel elektrische fietsen. De standaardaccu waarmee veel met Bafang uitgeruste elektrische fietsen worden geleverd is met 340 Wh juist vrij klein, maar deze capaciteit is tegen een relatief mooie prijs uit te breiden naar 450 Wh of de genoemde 750 Wh.

Bafang middenmotoren zijn bij 12GO Biking te vinden op de elektrische fietsen van Cortina of Gazelle. 

Lees hier meer over de kracht van de motor van een elektrische fiets! 

bafang accu

Uitgelicht: Cortina E-common Family

Eén van onze topfietsen is uitgerust met de Bafang M420 motor. De Cortina E-common is de ideale stadsfiets geschikt voor drukke vaders en moeders. Want de Family uitvoering van deze fiets is extra stabiel en zorgt ervoor dat je kind gemakkelijk achterop zit. De Bafang middenmotor is voorzien van vijf ondersteuningstanden waardoor je altijd de juiste mate van ondersteuning krijgt. De Shimano Nexus 7 naaf zorgt ervoor dat je zowel heuvel op als in de stad prima uit de voeten kan. De Cortina E-common is ideaal in het gebruik voor het drukke alledaagse leven. 

GRATIS UPGRADE
E-Common Family 2021

€ 2.410,00

Vanaf

Vanaf € 2.19900

Cortina E-common serie

Naast de family uitvoering zijn er ook andere Cortina E-common modellen voorzien van een Bafang motor. Zo is er de E-common belt. Deze fiets is uitgevoerd met riemaandrijving waardoor je fiets een stuk onderhoudsarmer is. Riemaandrijving slijt namelijk een stuk minder snel dan een ketting. Hierdoor bespaar je op de onderhoudskosten! Daarnaast is er nog de E-common 7V FM uitvoering die beschikt over een voorwielmotor. Deze fiets is ideaal voor degenen die wel een stabiele fiets willen maar niet de hoofdprijs willen betalen voor een elektrische fiets. Tenslotte is er nog de E-common uitvoering met een middenmotor en een iets groter schakelbereik dankzij de Nexus 8 versnellingsnaaf.

GRATIS UPGRADE
E-Common 8v 2021

€ 2.499,00

Vanaf € 2.29900
GRATIS UPGRADE
E-Common Belt 2021

€ 2.799,00

Vanaf € 2.54900
GRATIS UPGRADE
E-Common 7v FM 2021

€ 1.860,00

Vanaf € 1.74900

Cortina e-common family

Op zoek naar Bafang producten?

Hieronder vind je een selectie van onze Bafang producten. 

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!

   

Meer Lezen ?