Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over Bafang e-bike motoren

Naast fabrikanten als Bosch en Shimano klinkt de naam van Bafang misschien niet heel erg bekend. Onterecht volgens ons! Bafang is een Chinese fabrikant met jarenlange ervaring die bovendien uitstekende motoren levert met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog vertellen we je meer over elektrische fietsen met Bafang motoren, over de verschillende typen motoren van dit merk en over de fietsen waarop je ze kunt vinden in onze collectie.

Navigatie: Bafang voorwielmotoren / Bafang middenmotoren / Uitgelichte fietsen

Bafang voorwielmotor

Bafang is groot geworden met de ontwikkeling en productie van voorwielmotoren. Hoewel de voorwielmotor inmiddels is overschaduwd door de middenmotor, hebben wij nog steeds een aantal elektrische fietsen in onze collectie die met een voorwielmotor zijn uitgerust. De Bafang voorwielmotor is een van de sterkste voorwielmotoren op de markt en heeft een maximaal koppel van 40 Nm, waarmee deze voorwielmotor dus niet onderdoet voor een Bosch Active Line middenmotor.

Hoewel de voorwielmotor wat betreft vermogen dus prima tegen een middenmotor op kan zijn er ook nadelen: een voorwielmotor is wat minder stabiel en de ondersteuning is wat minder subtiel dan bij een middenmotor. De ondersteuning van een Bafang voorwielmotor slaat bovendien pas 1 à twee seconde nadat je stopt met trappen af. Dat klinkt als heel weinig, maar is in het verkeer eigenlijk langer dan wenselijk is. Dit is een algemeen nadeel van voorwielmotoren en dus niet een specifiek probleem van het merk Bafang. Lees voor meer informatie hier ons blog over de verschillen tussen voorwiel-, achterwiel- en middenmotoren.

Bafang M420 middenmotor op Cortina E-common

Bafang middenmotor

De voorwielmotor is inmiddels alleen nog maar op de instapmodellen van elektrische stadsfietsen te vinden. De middenmotor is uitgegroeid tot de standaard als het aankomt op e-bike motoren. Ook Bafang heeft dat begrepen. De fabrikant heeft 2 verschillende middenmotoren, die zich absoluut kunnen meten met de bekende merken Shimano en Bosch. Waar andere kleinere merken als Brose en Yamaha een aantal nadelen hebben is hier bij Bafang weinig sprake van. De Bafang middenmotor juist enkele grote voordelen ten opzichte van Bosch en Shimano.

Soorten middenmotoren Bafang

De motoren van Bafang werken via hetzelfde principe als de systemen van Bosch en Shimano. De verschillen tussen de middenmotoren van Bafang zijn als volgt. 

De M300 motor: Deze motor is voorzien van een alleen een rotatiesensor en geen trapkrachtsensor.

De M420 motor: Deze motor is voorzien van zowel een trapkrachtsensor als een rotatiesensor, waardoor deze natuurlijker ondersteunt dan de M300.

Het verschil tussen deze twee motoren is hoe je het fietsen ervaart. Bij een rotatiesensor voelt de aandrijving alsof je een heuvel afrijdt. Bij een trapkrachtsensor heb je het gevoel dat iemand naast je fietst en je een zetje in de rug geeft. 

Veel vermogen en een grote accu

Wat Bafang middenmotoren onderscheidt van de meeste concurrenten is het enorme vermogen. De middenmotoren hebben namelijk een koppel van maar liefst 80 Nm. Hiermee trek je soepel op en fiets je ook probleemloos bergop. Een klein nadeel is dat de motor bij een hoge ondersteuning wel iets meer geluid produceert en iets meer vraagt van je accu.

Een ander groot voordeel van het Bafang systeem is dat je kunt kiezen voor een accu met een capaciteit van maar liefst 750 Wh. Dat is bijna twee keer zoveel capaciteit als de standaard 400 Wh accu op veel elektrische fietsen. De standaardaccu waarmee veel met Bafang uitgeruste elektrische fietsen worden geleverd is met 340 Wh juist vrij klein, maar deze capaciteit is tegen een relatief mooie prijs uit te breiden naar 450 Wh of de genoemde 750 Wh.

Bafang middenmotoren zijn te vinden op de elektrische fietsen van Cortina of Gazelle.

Lees hier meer over de kracht van de motor van een elektrische fiets! 

bafang accu

Uitgelichte fietsen met Bafang motoren

Fietsen met Bafang motoren zijn populair dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding en de kracht die de motor biedt. Onze favoriete elektrische fietsen met Bafang motoren vind je hieronder. 

Elektrische fietsen met een Bafang MM420 middenmotor

De MM420 middenmotor is de beste motor uit de Bafang line-up. Dit merk je in de kracht die de motor biedt, maar bovenal in het natuurlijke rijgevoel. Dankzij de trapkrachtsensor past de motor namelijk het vermogen aan naar hoeveel moeite jij doet.

2.549,- 2.799,-
9% korting
2.499,- 2.799,-
11% korting
2.199,- 2.499,-
Waardering:
89%
12% korting
2.299,- 2.599,-
Waardering:
80.0000%
12% korting

Cortina e-common family

Elektrische fietsen met Bafang MM300 middenmotor

Het kleine broertje van de MM420 is een uitstekende keus voor het iets beperktere budget. Je krijgt namelijk hetzelfde, krachtige steuntje in de rug. Het enige verschilt ten opzichte van de MM420 is dat de ondersteuning iets minder natuurlijk aanvoelt.

2.069,- 2.299,-
Waardering:
93%
10% korting
2.349,- 2.599,-
10% korting
2.099,- 2.349,-
Waardering:
100%
11% korting
2.099,- 2.349,-
Waardering:
100%
11% korting

Elektrische fietsen met Bafang H400 voorwielmotor

De voorwielmotor van Bafang is bij uistek de motor die je moet hebben wanneer je een beperkter budget hebt. De motor is namelijk een stuk krachtiger dan andere voorwielmotoren. Hierdoor heb je met deze motor minder moeite wanneer je een heuvel of moet, of de wind weer eens flink tegenzit.

1.549,- 1.689,-
Waardering:
77%
8% korting
1.619,- 1.789,-
Waardering:
100%
10% korting
1.699,- 2.119,-
Waardering:
96%
20% korting
1.699,- 1.899,-
11% korting

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.