Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Alles over Bafang e-bike motoren

Datum:
3 januari 2019
Door:
Joas

Naast fabrikanten als Bosch en Shimano klinkt de naam van Bafang misschien niet heel erg bekend. Onterecht volgens ons! Bafang is een Chinese fabrikant met jarenlange ervaring die bovendien uitstekende motoren levert met een al even goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog vertellen we je meer over fietsen met Bafang motoren, over de verschillende types motoren van dit merk en over de fietsen waarop je ze kunt vinden in onze collectie.

Bafang voorwielmotor

Bafang is groot geworden met de ontwikkeling en productie van voorwielmotoren. Hoewel de voorwielmotor inmiddels is overschaduwd door de middenmotor, hebben wij nog steeds een aantal elektrische fietsen in onze collectie die met een voorwielmotor zijn uitgerust. De Bafang voorwielmotor is een van de sterkste voorwielmotoren in de markt en heeft een maximaal koppel van 40 Nm, waarmee deze voorwielmotor dus niet onderdoet voor een Bosch Active Line middenmotor.

Hoewel de voorwielmotor wat betreft vermogen dus prima tegen een middenmotor op kan zijn er ook nadelen: een voorwielmotor is wat minder stabiel en de ondersteuning is wat minder subtiel dan bij een middenmotor. De ondersteuning van een Bafang voorwielmotor slaat bovendien pas 1 à twee seconde nadat je stopt met trappen af. Dat klinkt als heel weinig, maar is in het verkeer eigenlijk langer dan wenselijk is. Dit is een algemeen nadeel van voorwielmotoren en dus niet een specifiek probleem van het merk Bafang. Lees voor meer informatie hier ons blog over de verschillen tussen voorwiel-, achterwiel- en middenmotoren.

bafang middenmotor

Bafang middenmotor

De voorwielmotor is inmiddels langzaam aan het verdwijnen. Als voordelige optie zijn er nog enkele elektrische fietsen met voorwielmotor te koop, maar de middenmotor en achterwielmotor zijn toch wel de nieuwe standaard. Ook Bafang heeft dat begrepen en de fabrikant maakt een uitstekende middenmotor, die zich absoluut kan meten met de bekende merken Shimano en Bosch. Waar andere kleinere merken als Brose en Yamaha ook een aantal nadelen hebben is hier bij Bafang weinig sprake van. Aan de andere kant heeft de Bafang middenmotor juist wel enkele grote voordelen.

De krachtige middenmotor van Bafang maakt voor het bepalen van de ondersteuning gebruik van een rotatie-, snelheids- en vermogenssensor. Hierdoor voelt de ondersteuning natuurlijk aan. De motor werkt via hetzelfde principe als de systemen van Bosch en Shimano.

Veel vermogen en een grote accu

Wat Bafang middenmotoren onderscheidt van de meeste concurrenten is het enorme vermogen, met een koppel van maar liefst 80 Nm. Hiermee trek je soepel op en fiets je ook probleemloos bergop. Een klein nadeel is dat de motor bij een hoge ondersteuning wel iets meer geluid produceert.

Een ander groot voordeel van het Bafang systeem is dat je kunt kiezen voor een accu met een capaciteit van maar liefst 760 Wh. Dat is bijna twee keer zoveel capaciteit als de standaard 400 Wh accu op veel elektrische fietsen. De standaardaccu waarmee veel met Bafang uitgeruste elektrische fietsen worden geleverd is met 340 Wh juist vrij klein, maar deze capaciteit is tegen een relatief mooie prijs uit te breiden naar 450 Wh of de genoemde 750 Wh.

Bafang middenmotoren zijn bij 12GO Biking te vinden op de elektrische fietsen van Cortina.

Lees hier meer over de kracht van de motor van een elektrische fiets! 

bafang accu

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!