Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over Bafang e-bike motoren

Alles over Bafang e-bike motoren

Naast fabrikanten als Bosch en Shimano klinkt de naam van Bafang misschien niet heel erg bekend. Onterecht volgens ons! Bafang is een Chinese fabrikant met jarenlange ervaring die uitstekende motoren levert. De motoren van Bafang staan bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog vertellen we je meer over elektrische fietsen met Bafang motoren, over de verschillende typen motoren van dit merk en over de fietsen waarop je ze kunt vinden in onze collectie.

Lees eerst nog even ons blog over de verschillen tussen voorwiel-, achterwiel- en middenmotoren wanneer je meer te weten wilt komen over de diverse plaatsingen van de motoren. 

Navigatie: Bafang voorwielmotoren / Bafang middenmotoren / Uitgelichte fietsen

Bafang voorwielmotor

Bafang is groot geworden met de ontwikkeling en productie van voorwielmotoren. Hoewel de voorwielmotor inmiddels is overschaduwd door de middenmotor, hebben wij nog steeds een aantal elektrische fietsen in onze collectie die met de Bafang H400 voorwielmotor zijn uitgerust. Dit is een van de sterkste voorwielmotoren op de markt en heeft een maximaal koppel van 45 Nm. Dit is voldoende om je van goede ondersteuning te voorzien tijdens ritten door de stad en op vlak terrein. Je kunt ook langere tochten fietsen met de H400 motor maar vaak zijn fietsen met deze motor standaard uitgerust met een accu met wat lagere capaciteit. Dit is iets om goed om te letten bij de aankoop van jouw nieuwe fiets. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor de plaatsing van een accu met hogere capaciteit.

De Bafang H400 voorwielmotor is terug te vinden op diverse elektrische stadsfietsen uit het instapsegment van Cortina en Gazelle.

bafang accu

Bafang middenmotoren

De voorwielmotor is inmiddels alleen nog op de instapmodellen van elektrische stadsfietsen te vinden. De middenmotor is namelijk uitgegroeid tot de standaard als het aankomt op e-bike motoren. Ook Bafang heeft dat begrepen. De fabrikant heeft verschillende middenmotoren, die zich absoluut kunnen meten met de bekende merken als Shimano en Bosch. 

Bafang middenmotoren in ons assortiment

De motoren van Bafang werken via hetzelfde principe als de systemen van Bosch en Shimano. Op dit moment hebben wij bij 12GO Biking elektrische fietsen met de Bafang M300, M200, M420 en M300 in het assortiment. De verschillen tussen deze motoren zitten in het maximale koppel dat de motoren kunnen leveren en de plaatsing van de ondersteuningssensor. Bij een rotatiesensor voelt de aandrijving alsof je een heuvel afrijdt; de ondersteuning is constant. Echter begint dit pas te werken nadat je een omwenteling met je pedaal hebt gemaakt. Bij een trapkrachtsensor is de ondersteuning afhankelijk van jouw eigen trapkracht. De ondersteuning start direct wanneer je begint met trappen en voelt natuurlijker aan. Dat geeft een heel andere fietservaring. 

De M200 motor is voorzien van een rotatie- en trapkrachtsensor, waardoor deze natuurlijke ondersteuning biedt afhankelijk van jouw eigen trapkracht. De M200 heeft een maximale trekkracht (koppel) van 65 Nm. Daardoor trekt hij snel op. Dit is een ideale motor voor woon-werkverkeer en langere afstanden. In de bergen zal deze motor net iets te weinig ondersteuning kunnen leveren. 

De M420 motor is net als de M200 motor voorzien van een rotatie- en trapkrachtsensor. Het verschil zit in de hoeveelheid koppel dat de motoren kunnen leveren. Met een maximale trekkracht van 80 Nm is de M420 motor namelijk een erg krachtige motor. Voor woon-werk verkeer haal je hier niet echt een voordeel uit, maar in de bergen of op onverharde terreinen is deze motor perfect. Je vindt hem dan ook vooral terug op trekking fietsen of e-mountainbikes. 

De M300 motor is voorzien van enkel een rotatiesensor. Dit voelt iets minder natuurlijk, maar is wel prettig wanneer je minder kracht in je benen hebt doordat de ondersteuning niet afhankelijk is van jouw eigen trapkracht. De M300 heeft net als de M200 een krachtige maximale koppel van 80 Nm, wat de motor zeer geschikt voor fietstochten in de bergen. Je vindt hem dan ook vaak terug op trekkingfietsen. Deze motor is perfect voor wie van avontuur en lange ritten houdt en een beklimming niet uit de weg wil gaan, maar wat minder kracht in de benen heeft en daardoor wil genieten van de voordelen van de rotatiesensor.

Bafang middenmotoren zijn te vinden op de elektrische fietsen van Cortina of Huyser.

Bafang M420 middenmotor op Cortina E-common

Uitgelichte fietsen met Bafang motoren

Fietsen met Bafang motoren zijn populair dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding en de kracht die de motor biedt. Onze favoriete elektrische fietsen met Bafang motoren vind je hieronder. 

Elektrische fietsen met een Bafang H400 voorwielmotor

De voorwielmotor van Bafang is bij uitstek de motor die je moet hebben wanneer je een beperkter budget hebt. De motor is namelijk een stuk krachtiger dan andere voorwielmotoren. Hierdoor heb je met deze motor minder moeite wanneer je een heuvel of moet of de wind weer eens flink tegenzit. Perfect voor kortere, alledaagse ritten.

1.760,99
Waardering:
99%
18% korting
2.019,99
Waardering:
92%
11% korting
2.049,99
Waardering:
97.0000%
17% korting

Bekijk ook onze andere e-bikes met Bafang H400 voorwielmotor.

Elektrische fietsen met een Bafang M200 middenmotor

Elektrische fietsen met Bafang M200 middenmotor zijn perfect voor wie op zoek is naar een krachtige e-bike, maar niet per sé de heuvels op wilt zoeken. Deze fietsen zijn ideaal voor het Nederlandse landschap. Je fietst met gemak langere toertochtjes en hebt voldoende ondersteuning voor een klimmetje op zijn tijd.

Bekijk ook onze andere e-bikes met Bafang M200 middenmotor.

Elektrische fietsen met een Bafang M420 middenmotor

De M420 middenmotor is de populairste motor uit de Bafang serie. Dit komt door de kracht die de motor biedt, maar bovenal door het natuurlijke rijgevoel. 

3.399,99
12% korting
2.460,99
16% korting
3.699,99
ANWB TESTWINNAAR

Bekijk ook onze andere e-bikes met Bafang M420 middenmotor.

Cortina e-common family

Elektrische fietsen met Bafang M300 middenmotor

De M300 is een uitstekende keuze voor wie een iets beperkter budget heeft of op zoek is naar een fiets met enkel een rotatiesensor vanwege verminderde kracht in de benen. De ondersteuning voelt iets minder natuurlijk, maar je geniet wel gewoon van de krachtige 80Nm koppel, net als bij de populaire M420 motor. Vooral elektrische transportfietsen zijn uitgerust met deze motor.

2.210,99
7% korting

Bekijk ook onze andere e-bikes met Bafang M300 middenmotor.

Bafang motoren zijn er dus in verschillende typen. Zo is er voor bijna iedereen wel een geschikte keuze. Wist je dat je bij ons in de 12GO Biking winkel de elektrische fietsen kunt testen op de indoor testbaan? Zo weet je zeker dat je met de fiets naar huis gaat die het beste bij jou past.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.