Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Een carbon gravelbike heeft een carbon frame en voorvork. Gravelbikes met een carbon frame hebben een licht gewicht en absorberen een deel van de schokken. Carbon gravelbikes worden daarom vaak gekozen door rijders die wedstrijden rijden of juist opzoek zijn naar meer comfort.
Bekijk direct: Gravelbike | Aluminium Gravelbike | Dames Gravelbike
Lees verder...Carbon gravelbikes zijn de ultieme keuze voor avontuurlijke fietsers die op zoek zijn naar topprestaties en een lichtgewicht fietservaring. Deze gravelbikes worden gekenmerkt door hun frames die zijn vervaardigd uit carbonvezel, een materiaal dat bekend staat om zijn indrukwekkende eigenschappen op het gebied van stijfheid, gewicht en trillingsdemping.
Een van de belangrijkste voordelen van carbon is het lage gewicht. Carbonvezel is aanzienlijk lichter dan traditionele materialen zoals aluminium of staal, waardoor de fiets snel en wendbaar is. Dit resulteert in een moeiteloze acceleratie en gemakkelijk manoeuvreren, vooral bij het beklimmen van heuvels of het nemen van scherpe bochten.
Naast het lichte gewicht biedt carbon ook uitstekende stijfheid. Het materiaal is zeer stijf, wat betekent dat de energie die je in de pedalen steekt direct wordt overgebracht naar de wielen, waardoor je efficiënter kunt trappen en meer snelheid kunt genereren. Dit is vooral voordelig bij snelle afdalingen en sprinten op vlakke stukken.
Een ander voordeel van carbon gravelbikes is de trillingsdemping. Het materiaal heeft van nature de eigenschap om trillingen en schokken van de weg te absorberen, waardoor je een soepelere en comfortabelere rit hebt, zelfs op ruwe terreinen. Dit draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid tijdens lange ritten en zorgt voor een betere controle over de fiets.
Carbon gravelbikes worden vaak geprezen om hun responsieve en levendige rijervaring. De frames zijn ontworpen met specifieke geometrieën die zorgen voor een uitgebalanceerde houding, waardoor je zowel comfortabel als aerodynamisch kunt rijden. Dit maakt ze geschikt voor zowel langeafstandsritten als snellere gravelraces.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Tyre clearance
De tyre clearance duidt de maximale bandmaat aan die in het frame past. De maximale maat wordt aangeduid in millimeters.
Materiaal velg
As voorwiel
As achterwiel