Voorraaddeals OP = OP -  Tot 1150,- korting ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Kabelsloten

Op zoek naar een eenvoudig slot om mee te nemen op je racefiets of MTB? Misschien heb je iets nodig om te combineren met een ringslot? Dan moet je denken aan de aanschaf van een kabelslot. Maar let op - geen enkel kabelslot bevat een ART keurmerk! Deze zijn niet geschikt voor de verzekering van een (elektrische) fiets!

Bekijk direct: InsteekslotenART 3 sterren kettingsloten 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

23,95
28,99
Waardering:
77%
19,99
Waardering:
94.0000%
18,99
31,99
26,99
Waardering:
80%
19,99 24,95
20% korting
24,95
9,50
23,99
Waardering:
87%
8,99
19,99
NIEUW
13,95
Waardering:
73%
21,99
18,95
Waardering:
84%
29,99
NIEUW
25,99
39,99
27,99
11,99
27,99
per pagina

Wat is een kabelslot voor de fiets?

Een kabelslot is in principe het kleine broertje van het kettingslot. Het omhulsel van dit fietsslot bestaat vaak uit plastic of kunststof en van de binnenkant van los geweven staaldraad. Sommige kabelsloten bestaan uit gehard staal en dit maakt het slot veel veiliger en daardoor is de kans op diefstal aanzienlijk kleiner. Een kettingslot is daarentegen een stuk steviger en daardoor lastiger te forceren.

Deze kabelsloten haal je net zoals een kettingslot door je spaken, waardoor deze geblokkeerd worden. Zodra je het fietsslot bevestigd met een stilstaand object is de kans op diefstal nog kleiner.

Voor welke fiets is een kabelslot geschikt? 

In 2021 is er maar liefst 22.593 aangifte gedaan omdat hun e-bike was gestolen. Kortom e-bikes worden vaak gestolen en hebben dus goede bescherming tegen diefstal nodig. Geen enkel kabelslot bevat een ART keurmerk, dus heb je geen mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Een kabelslot is dus niet geschikt voor een e-bike, omdat het weinig bescherming biedt en geen ART keurmerk bevat.

Een kabelsot is daarentegen wel geschikt voor bijvoorbeeld wielrenners. Het slot is eenvoudig mee te nemen en daardoor ideaal voor een tussenstop tijdens een fietsrit.

Ons assortiment kabelsloten voor de fiets

De lengte van onze kabelsloten variëren tussen de 120 en 180 centimeter en de dikte tussen 8 en 15 millimeter. Verder hebben we twee soorten kabelsloten, met een cijfercode en een insteeksluiting. De kabelsloten met framebevestiging zijn vaak de sloten met insteeksluiting. De kabelsloten met cijfercode hebben meestal geen framebevestiging. Een framebevestiging zorgt ervoor dat jij je kabelslot eenvoudig kunt opbergen tijdens een rit. Hierdoor kun jij je volledig focussen op de fietsrit! Geen enkel kabelslot heeft een ART keurmerk, omdat vrijwel alle kabels minder sterk zijn dan overige fietssloten.

AXA is de grootste aanbieder als het gaat om kabelsloten voor de fiets. Door de marktpositie van AXA wekken ze vertrouwen op. Klik hier voor AXA kabelsloten voor de fiets!

Voor- en nadelen kabelsloten voor de fiets

Voordelen:

  • Lichtgewicht
  • Flexibel
  • Makkelijk mee te nemen
  • Goedkoop

Nadelen: 

  • Geen ART keurmerk, dus niet geschikt voor de verzekering.
  • Lage beschermingsgraad, eenvoudig te forceren.
Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Deze stichting heeft als doelstelling 'het verhogen van het algemene niveau van diefstalpreventie in Nederland'.

Fietssloten met het ART-keurmerk zijn goedgekeurd na uitgebreide tests van TNO op beveiliging.

Geschikt voor:

  • ART**  Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets
  • ART*** Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets en scooter