Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Insteeksloten

Een goed fietsslot zou voor elke fietser een topprioriteit moeten zijn, want het geeft je meer zekerheid dat je fiets veilig is voor diefstal. Het insteekslot steek je in het insteekpunt dat geïntegreerd zit in het ringslot van jouw fiets. Kies een slot wat past bij jouw gebruik. Wellicht gaat je voorkeur uit naar een licht eenvoudig insteekslot, maar wil je het veiligste slot dan kan hij wat zwaarder zijn.

Bekijk direct: KettingslotenVouwsloten | Kabelsloten

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Waardering:
87%
12GO'S KEUZE
38,95
23% korting
38,95
Waardering:
93%
36% korting
24,95
Waardering:
93%
20% korting
41,95
29% korting
58,95
27% korting
per pagina

Wat is een insteekslot voor de fiets?

Een insteekslot is eigenlijk een kettingslot die op een andere manier wordt bevestigd en ontkoppelt. Het insteekslot steek je in het insteekpunt dat geïntegreerd zit in het ringslot van jouw fiets. Naast dat je fiets op slot staat door het ringslot kun je de diefstalbestendigheid bevorderen door ook een insteekslot aan te schaffen. Het ringslot blokkeert de spaken, zodat de fiets niet kan rijden. Het insteekslot is te bevestigen aan een stilstaand object, zodat de fiets ook niet weg getild kan worden.

Je kunt een insteekslot om je frame heen wikkelen en laten zitten in het insteekpunt, maar je kunt het slot ook meenemen. Een insteekslot is dus ook gebruiksvriendelijk. Kortom wil jij een veiligere tussenstop maken tijdens je fietsrit? Schaf dan een insteekslot of een ander fietsslot aan!

Past een insteekslot bij jou?

Er is nog een alternatieve goede optie met betrekking tot diefstalbestendigheid, namelijk een kettingslot. Een kettingslot is een fietsslot die je overal aan kunt bevestigen. Via je frame aan een lantaarnpaal, maar ook via je wiel aan een boom. Kortom een kettingslot is flexibeler, maar veel lastiger mee te nemen door het gewicht. Hierdoor kan ook nog het frame of de velg beschadigd raken. 

De meeste insteeksloten hebben geen ART keurmerk, behalve de AXA Defender Insteekketting. We bieden wel een aantal kettingsloten met ART keurmerk aan. De mate van de bescherming van diefstalpreventie wordt aangeduid met ART Keurmerken. Er zijn vijf verschillende levels, hoe hoger het level, hoe hoger de bestendigheid tegen diefstal. De meeste fietssloten hebben het ART 2 keurmerk. Dit houdt in dat het sloten zijn voor fietsen die voor langere tijd onbeheerd staan.

Wil je weten welk insteekslot op jouw fiets past? Lees dan dit blog! Bij het kopen van een inteekslot is de lengte een belangrijk criterium, bedenk dus van tevoren hoe lang jouw insteekslot moet zijn. Om een insteekslot gemakkelijker mee te nemen koop je een insteekslot met framebevestiging. 

Voor- en nadelen kettingslot voor de fiets

Voordelen

  • Slot kan om het frame of de zadelpen gewikkeld worden
  • Binnen korte tijd kun je de fiets bevestigen met twee sloten
  • Insteekketting of kabel is flexibel

Nadelen

  • Het insteekpunt zit bij het frame, dus is soms lastiger bevestigen aan stilstaande objecten. 
  • Gemiddeld wat zwaarder
Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader