E-bike Test- en Koopdagen ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Racefiets buitenbanden

Racefiets buitenbanden

De beste banden voor de racefiets vind je bij 12GO Biking. Goede racefietsbanden hebben een lage rolweerstand, waardoor je soepel over het wegdek snelt. Bochten duik je met vertrouwen in, want door de uitstekende grip lijken de bandjes wel aan het wegdek te plakken. Wat voor band je ook zoekt, dankzij ons ruime assortiment racefietsbanden in alle soorten en maten slaag je altijd! Lees alles over racefiets buitenbanden in de koopgids!

Populaire merken: Bontrager / ContinentalPirelli / Schwalbe / Vittoria 

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina
44,95 65,99
Waardering:
97%
32% korting
29,99 42,99
Waardering:
91%
30% korting
27,95 41,99
Waardering:
94%
33% korting
42,99 72,49
Waardering:
94%
41% korting
34,95 49,99
Waardering:
95%
30% korting
26,99 29,99
Waardering:
89%
31,95 44,99
29% korting
38,95 59,99
Waardering:
93%
35% korting
49,99 65,95
Waardering:
97%
24% korting
25,95 38,99
Waardering:
89%
33% korting
49,99 65,99
Waardering:
87%
24% korting
18,99
27,95 44,49
Waardering:
86%
37% korting
29,99 42,99
Waardering:
77%
30% korting
41,99
36,95 59,99
Waardering:
100%
38% korting
43,95 69,99
Waardering:
94%
37% korting
49,99 69,99
Waardering:
83%
29% korting
21,99
64,- 69,99
46,99
Waardering:
67%
19,99 25,99
23% korting
34,99 39,99
Waardering:
93%
89,99 102,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina

Racefiets banden

Racefiets banden kopen? Bij 12GO Biking hebben we een groot assortiment racefiets banden van alle bekende merken en in alle maten! Buitenbanden voor de racefiets zijn ontworpen met een zo laag mogelijke rolweerstand. De goede grip van racefiets banden zorgt ervoor dat je met vertrouwen elke bocht kunt induiken. Is je band aan vervanging toe, dan vind je bij ons altijd de beste band voor je racefiets!

Ook comfort wordt steeds belangrijker bij het kiezen van een raceband. Waar vroeger 23mm racefiets banden de standaard waren, zien we tegenwoordig steeds vaker 25mm banden op de racefiets terugkomen. 25mm bandjes zijn misschien wel de beste mix tussen snelheid, comfort en gewicht. Op sommige racefietsen is het tegenwoordig zelfs mogelijk om 28mm banden te monteren. Met deze banden lever je wel iets aan snelheid in, vanwege een hogere rolweerstand, waar je extra comfort voor terugkrijgt. Handig als je veel op slecht wegdek fietst! Let uiteraard wel op of deze brede racefiets banden op jouw velg en in je frame passen.

Soorten racefiets banden

Er zijn verschillende soorten banden voor de racefiets op de markt. Iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en punten waar ze in uitblinken. Sommige banden hebben een zeer vriendelijke prijs, met goede slijtvastheid, terwijl andere banden wat duurder zijn maar hierdoor wel betere grip bieden met een lagere rolweerstand. Draadbanden voor op de racefiets, vouwbanden, tubes en tubeless banden voor op de racefiets, wij hebben het allemaal. 

Draadbanden

Draadbanden voor de racefiets, meestal de goedkopere banden, hebben een stalen hieldraad. Hierdoor is een draadband vaak zwaarder dan een vouwband. Racefiets draadbanden zijn moeilijker op te bergen maar zijn vaak wel gunstiger geprijsd dan vouwbanden. Draadbanden zijn wat stugger en zijn dus vanwege het stalen hieldraad moeilijker van de velg af te halen. Dit is een nadeel als je de racefiets buitenband moet vervangen, maar is een voordeel als je op wat lagere druk wilt rijden, omdat de band minder snel van je velg af zal lopen. 

Vouwbanden

Een vouwband heeft een draad van bijvoorbeeld kevlar of nylon. Naast dat dit de banden lichter maakt, zijn deze ook opvouwbaar. Zo kun je racefiets vouwbanden gemakkelijker opbergen. Vouwbanden voor op de racefiets hebben vanwege hun kevlar of nylon bandhiel een makkelijker bevestigingsproces omdat je de band beter kunt buigen als je de buitenband monteert. Vouwbanden zijn dus iets makkelijker te gebruiken dan draadbanden. 

Tubeless Banden

In ons assortiment vind je ook racefiets banden die tubeless geschikt zijn. Deze banden kun je met een normale binnenband rijden, maar met vloeibare lekbescherming kun je ook zonder binnenband rijden. De lekbestendigheid is uitstekend en er is sprake van een lage rolweerstand. Om tubeless te rijden heb je wel velgen nodig die luchtdicht zijn afgedicht. Let dus op of jouw velgen geschikt zijn voor het rijden met een tubeless racefiets band. Veel grote fabrikanten hebben hun banden ook Tubeless Ready gemaakt. 

Tubes

Tot slot zijn er nog racefiets tubes, een heel ander soort band. Een tube is een band waarbij de binnenband in de buitenband is genaaid. Deze tubes moeten op speciale velgen worden geplakt. Tubes hebben een lage rolweerstand en uitstekende grip in de bochten. Even een bandje wisselen na het lekrijden is er echter niet bij.

Verder zijn er allround banden, die in alle weersomstandigheden te gebruiken zijn. Voor slechte weersomstandigheden zijn er banden met extreem veel grip. Ondanks de hogere rolweerstand geven deze banden een veiliger gevoel in de regen. Is snelheid het enige dat telt? Dan zijn er ook echte wedstrijdbanden voor de racefiets of tijdritfiets. Deze superlichte banden bieden enorm weinig rolweerstand, maar door het lage gewicht ontbreekt vaak extra lekbescherming. Veel wielrenners gebruiken ook aparte trainingsbanden, die meer gericht zijn op comfort, duurzaamheid en all-round prestaties. In het wielrenseizoen gebruiken deze wielrenners dan snellere banden met minder grip en minder weerstand, om zo optimale prestaties te kunnen leveren dankzij de bandenkeuze. 

Onze merken racefiets buitenbanden

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Type band

Snelle banden: Gemaakt voor pure snelheid. Ze hebben een lage rolweerstand, een laag gewicht en een licht profiel. De ideale band voor droge omstandigheden. Het lichte profiel zorgt voor een groter contactoppervlak met de weg dan een grover profiel. Nadeel aan deze banden is dat ze een stuk minder grip hebben in natte omstandigheden en bij bladeren op de weg.

 All-round banden: Geschikt voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Deze banden hebben veel grip. De prestaties van deze banden zijn uitgebalanceerd, waardoor je het hele jaar gebruik kunt maken. 

Lekbestendige banden:  Lekbestendige banden zijn iets zwaarder, maar je zult er minder lek mee rijden, waardoor er meer tijd is om te fietsen. 

Breedte buitenband

De breedte van een buitenband heeft invloed op het rijgedrag van je fiets. Een bredere buitenband geeft meer grip en comfort, maar geeft ook iets meer rolweerstand.

Type buitenband

Draadbanden zijn niet vouwbaar en iets zwaarder. Deze banden worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en goedkopere sportfietsen. Deze banden zijn stug en moeilijker om de velg te krijgen dan vouwbanden. Vouwbanden worden veel gebruikt op sportfietsen. Door het ontbreken van een hieldraad is de band soepeler en lichter, dit komt de rolweerstand, grip en comfort ten goede. Je kunt deze band ook makkelijker monteren dan een draadband. Tubes zijn alleen geschikt voor tube wielen. Een tube is een buiten- en binnenband in één. Tubes worden op de velg gelijmd.