Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Racefietsbanden

Goede racefietsbanden hebben een lage rolweerstand, waardoor je soepel over het wegdek snelt. Bochten duik je met vertrouwen in, want door de uitstekende grip lijken de bandjes wel aan het wegdek te plakken. 

Racefietsband kopen

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

De beste merken in 1 assortiment

Advies van échte fietsfanaten

Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

Gemakkelijk retourneren

Alle racefietsbanden

Alle racefietsbanden ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Racefietsbanden aanbiedingen
42,99 74,99
Waardering:
93%
43% korting
59,99 89,55
Waardering:
91%
33% korting
26,99 43,90
Waardering:
95%
39% korting
38,99 64,90
Waardering:
98%
40% korting

Bekijk racefietsbanden per merk

Overige racefiets banden links

25 mm racefiets buitenbanden
30 mm racefiets buitenbanden
28 mm racefiets buitenbanden
32 mm racefiets buitenbanden
Alle racefiets buitenbanden

Racefietsbanden

Bij 12GO Biking hebben we een groot assortiment racefietsbanden van alle bekende merken en in alle maten! Buitenbanden voor de racefiets zijn ontworpen met een zo laag mogelijke rolweerstand. De goede grip van racefietsbanden zorgt ervoor dat je met vertrouwen elke bocht kunt induiken. Is je band aan vervanging toe, dan vind je bij ons altijd de beste band voor je racefiets!

Ook comfort wordt steeds belangrijker bij het kiezen van een raceband. Waar vroeger 23mm racefietsbanden de standaard waren, zien we tegenwoordig steeds vaker 25mm banden op de racefiets terugkomen. 25mm bandjes zijn misschien wel de beste mix tussen snelheid, comfort en gewicht. Op sommige racefietsen is het tegenwoordig zelfs mogelijk om 28mm banden te monteren. Met deze banden lever je wel iets aan snelheid in, vanwege een hogere rolweerstand, waar je extra comfort voor terugkrijgt. Handig als je veel op slecht wegdek fietst! Let uiteraard wel op of deze brede racefietsbanden op jouw velg en in je frame passen.

Soorten racefietsbanden

Er zijn verschillende soorten banden voor de racefiets op de markt. Iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en punten waar ze in uitblinken. Sommige banden hebben een zeer vriendelijke prijs, met goede slijtvastheid, terwijl andere banden wat duurder zijn maar hierdoor wel betere grip bieden met een lagere rolweerstand. Draadbanden voor op de racefiets, vouwbanden, tubes en tubeless banden voor op de racefiets, wij hebben het allemaal. 

Draadbanden

Draadbanden voor de racefiets, meestal de goedkopere banden, hebben een stalen hieldraad. Hierdoor is een draadband vaak zwaarder dan een vouwband. Racefiets draadbanden zijn moeilijker op te bergen maar zijn vaak wel gunstiger geprijsd dan vouwbanden. Draadbanden zijn wat stugger en zijn dus vanwege het stalen hieldraad moeilijker van de velg af te halen. Dit is een nadeel als je de racefiets buitenband moet vervangen, maar is een voordeel als je op wat lagere druk wilt rijden, omdat de band minder snel van je velg af zal lopen. 

Vouwbanden

Een vouwband heeft een draad van bijvoorbeeld kevlar of nylon. Naast dat dit de banden lichter maakt, zijn deze ook opvouwbaar. Zo kun je racefiets vouwbanden gemakkelijker opbergen. Vouwbanden voor op de racefiets hebben vanwege hun kevlar of nylon bandhiel een makkelijker bevestigingsproces omdat je de band beter kunt buigen als je de buitenband monteert. Vouwbanden zijn dus iets makkelijker te gebruiken dan draadbanden. 

Tubeless Banden

In ons assortiment vind je ook racefietsbanden die tubeless geschikt zijn. Deze banden kun je met een normale binnenband rijden, maar met vloeibare lekbescherming kun je ook zonder binnenband rijden. De lekbestendigheid is uitstekend en er is sprake van een lage rolweerstand. Om tubeless te rijden heb je wel velgen nodig die luchtdicht zijn afgedicht. Let dus op of jouw velgen geschikt zijn voor het rijden met een tubeless racefiets band. Veel grote fabrikanten hebben hun banden ook Tubeless Ready gemaakt. 

Tubes

Tot slot zijn er nog racefiets tubes, een heel ander soort band. Een tube is een band waarbij de binnenband in de buitenband is genaaid. Deze tubes moeten op speciale velgen worden geplakt. Tubes hebben een lage rolweerstand en uitstekende grip in de bochten. Even een bandje wisselen na het lekrijden is er echter niet bij.

Verder zijn er allround banden, die in alle weersomstandigheden te gebruiken zijn. Voor slechte weersomstandigheden zijn er banden met extreem veel grip. Ondanks de hogere rolweerstand geven deze banden een veiliger gevoel in de regen. Is snelheid het enige dat telt? Dan zijn er ook echte wedstrijdbanden voor de racefiets of tijdritfiets. Deze superlichte banden bieden enorm weinig rolweerstand, maar door het lage gewicht ontbreekt vaak extra lekbescherming. Veel wielrenners gebruiken ook aparte trainingsbanden, die meer gericht zijn op comfort, duurzaamheid en all-round prestaties. In het wielrenseizoen gebruiken deze wielrenners dan snellere banden met minder grip en minder weerstand, om zo optimale prestaties te kunnen leveren dankzij de bandenkeuze. 

Onze merken racefietsbanden