Onze winkel is open

Menu
1

Fietsbroeken dames

Een fietsbroek voor dames vraagt natuurlijk een ander ontwerp dan een fietsbroek voor heren. Zo zijn de maatvoering en maatboog anders dan bij heren, worden de bretels iets anders gepositioneerd en zijn veel damesbroeken ook zonder bretels verkrijgbaar. De zeem in een damesfietsbroek wordt ook specifiek voor vrouwen ontworpen. 

Populaire merken: AGU /  AssosBBB /  Castelli
Bekijk ook onze fietskleding outlet!
Koopgids: Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbroek?

22% KORTING
Essence W Bibshorts

€ 89,99

€ 7099

Een fietsbroek voor dames kopen, waar moet je op letten?

Wij zijn van mening dat een fietsbroek het belangrijkste stukje fietskleding is. Een fietsbroek is onmisbaar. Of je nu korte ritjes van een uur maakt of lange ritten van meer dan 5 uur, zonder goede fietsbroek is het geen pretje. Fietsbroeken zijn namelijk voorzien van allerlei kleine en grote details die ervoor zorgen dat je bij iedere rit comfortabel op de fiets zit. 

Een dames fietsbroek met of zonder zeem?

Misschien heb je helemaal geen idee wat een zeem is, of klinkt met maar apart om te fietsen met een zeem in je broek. Een zeem is een soort kussentje dat in de fietsbroek verwerkt zit. Een zeem geeft je een belangrijk stukje comfort op het vaak harde zadel van je sportfiets. Ook voor dames die een gevoeliger zitvlak hebben is een zeem de uitkomst als je ook op de "gewone" fiets graag rondjes maakt.

De zeem van een fietsbroek voor dames is speciaal ontworpen naar de vrouwelijke anatomie. Als dame heb je namelijk andere drukpunten op het zadel. De zemen zijn daar dan ook helemaal op ontworpen. Een fietsbroek voor dames met zeem zorgt ervoor dat je met een stuk meer plezier op de fiets stapt, zowel voor de korte als voor de langere ritten.

Bretels of geen bretels aan je dames fietsbroek?

Een tweede belangrijke afweging is of je wel of geen bretels wilt aan je fietsbroek. Bretels op een fietsbroek voor dames zijn ervoor gemaakt om de broek goed op z'n plek te houden. Fietsbroeken zonder bretels hebben nog weleens de neiging om te verdraaien tijdens het fietsen, waardoor de zeem niet meer op de goede plek zit. Desalniettemin kiezen veel dames voor een dames fietsbroek zonder bretels. Stroevere bretels kunnen namelijk vervelende wrijving geven over de borsten. Gelukkig is het ontwerp van dames fietsbroeken hier vaak wel op afgestemd. Vaak zijn de bretels iets wijder, of lopen ze juist over het borstbeen, zodat ze niet gaan schuren.

Als je kiest voor een dames fietsbroek met bretels heb je twee opties. Bretels met een platte stikrand worden vaak gebruikt op de its goedkopere broeken. Deze stikrand zul je echter weinig van merken en zorgt ervoor dat de bretels niet gaan rafelen. Bretels zonder stikrand worden alleen op de luxe fietsbroeken gebruikt. Vaak zijn deze bretels van lycra dat met lasers is gesneden. Hierdoor gaan ook deze bretels niet rafelen. Omdat ze geen stikrand hebben zul je van deze bretels geen irritatie krijgen.

Dames fietsbroeken voor de zomer en de winter

Fietsbroeken zijn tegenwoordig voor ieder seizoen. In de zomer kun je er opuit trekken met een korte fietsbroek, maar de fanatieke dames die het hele jaar door buiten willen trainen zullen toch echt een lange fietsbroek voor dames nodig hebben. Lange fietsbroeken zijn vaak voorzien van isolerende, waterafstotende en winddichte stof zodat je het niet koud krijgt op de fiets.

Groot assortiment fietsbroeken en wielerbroeken voor dames

Bij het kopen van een dames fietsbroek wil je wel graag iets te kiezen hebben. Een fietsbroek moet namelijk niet alleen goed zitten, het moet ook matchen met je fietsshirt en de rest van je wielerkleding. Dankzij ons ruime aanbod fietskleding is er voor iedere fietser en in iedere prijsklasse een passende fietsbroek te vinden. 

Alleen A-merk dames fietsbroeken

Doordat we alleen A-merken voeren in onze collectie haal je altijd kwaliteit in huis. Zelfs de dames fietsbroeken in het instapsegment zijn uiterst comfortabel en gaan lange tijd mee. De goed kwaliteit van de materialen zorgt ervoor dat je lang plezier houdt van je fietsbroek. 

Ook in het hogere segment dames fietsbroeken staat de kwaliteit op de eerste plek. Door gebruik te maken van de beste materialen voor de pijpen, bretels en zemen ben je verzekerd van een fietsbroek die de hele dag comfort biedt. Met de fietsbroeken in het hoge segment kun je gerust ritten van meer dan 5 uur maken, zonder af te hoeven stappen vanwege zadelpijn.

Onze merken dames fietsbroeken

Castelli | Craft | Agu | BBB | Bioracer | Fox | Gore | Assos