Onze winkel is open

Menu
1

Remschijven

Remschijven zijn cruciaal bij een fiets met schijfremmen. De remschijven zorgen ervoor dat je altijd voldoende remkracht hebt, ook in natte weersomstandigheden. Remschijven zijn er in verschillende diameters, waardoor er variatie is in remkracht. Hoe groter de remschijf, hoe groter de remkracht. Mountainbikes hebben over het algemeen grotere schijven dan racefietsen, omdat een mountainbike vaak om iets meer remvermogen vraagt.

Onze merken: Shimano / Avid / Magura

Remschijven fiets

Remschijven zijn onder te verdelen in 2 groepen. MTB remschijven en racefiets remschijven. Hieronder volgt een korte uitleg wat de verschillen tussen deze 2 zijn. 12GO Biking is specialist op het gebied van remschijven met onder meer in ons assortiment: Shimano / Avid / Magura

Remschijven MTB

Remschijven voor de mountainbike kunnen het verschil maken op bochtige trails. De remschijven op de mountainbike winnen dan ook aan populariteit. Bij het aanschaffen van een remschijf is het belangrijk te letten op het gewicht van de remschijf, maar ook de diameter van de remschijf. Dit kan helpen om de remprestaties een boost te geven. 

Ga je voor hydraulische remschijven dan kan dit een groot verschil maken in je remprestaties. Je remt namelijk preciezer waardoor je minder snelheid verliest. Daarnaast is de remweg korter. De meeste mountainbike zijn tegenwoordig voorzien van hydraulische schijfremmen. 

Remschijven racefiets

Een racefiets met remschijven is veiliger en beschadigt je velgen niet. De remschijven winnen het inmiddels qua populariteit van de velgremmen. De remschijven worden namelijk steeds lichter. Een ander voordeel is dat remschijven een stuk duurzamer zijn. De hydraulische remschijven worden bij de racefiets vaak goed geïntegreerd om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren.