Onze winkel is open

Menu
1

Fietshelmen

Een fietshelm is één van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Een goede fietshelm past goed op het hoofd en geeft je tijdens het fietsen uitstekende ventilatie. Het aller belangrijkste kenmerk van de fietshelm blijft natuurlijk dat deze je beschermt tegen ernstige verwondingen aan het hoofd op het moment dat het nodig is. Alle helmen in ons assortiment zijn gecertificeerd en bieden je bescherming bij een mogelijke val, ongeacht de prijsklasse. Advies nodig? Lees onze koopgids!

Populaire merken: BBB / Bell / Bontrager / Giro / Kask 

24% KORTING
Aether MIPS Racehelm
(1)

€ 299,99

€ 22999
21% KORTING
Cinder MIPS Racehelm
(5)

€ 149,99

€ 11995
Protone Racehelm

€ 235,00

Vanaf

Vanaf € 19900

34% KORTING
ZY Racehelm

€ 135,00

€ 8999
28% KORTING
Tesero Racehelm

€ 89,99

€ 6499
30% KORTING
Synthe MIPS Racehelm
(1)

€ 239,99

€ 16999
24% KORTING
Vanquish MIPS Racehelm
(2)

€ 259,99

€ 19995
25% KORTING
Gamechanger Racehelm
(1)

€ 199,95

€ 14999
21% KORTING
Thorax Racehelm
(1)
Vanaf

Vanaf € 8699

21% KORTING
MTB XC Helm
(1)

€ 59,99

€ 4799
22% KORTING
Aeon Racehelm
(2)

€ 189,99

€ 14900
Mojito 3 Racehelm

€ 149,00

Vanaf € 13900
22% KORTING
Bexley Mips E45 Helm

€ 279,99

€ 21900

Fietshelmen voor elk type fietser

Een fietshelm is één van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Fietshelmen beschermen je tegen ernstige verwondingen aan je hoofd bij een valpartij. Belangrijk is dus dat je een fietshelm kiest die goed past. Ook is het fijn als je helm tijdens het fietsen zorgt voor ventilatie. 12GO Biking heeft een groot assortiment fietshelmen die je ook in de winkel kunt komen passen. Alle helmen in ons assortiment zijn gecertificeerd en bieden je bescherming bij een mogelijke val, ongeacht de prijsklasse.

Race fietshelm

Sinds 2003 zijn ze in het profpeloton verplicht: de racefiets helm. Ook als toerfietser of fanatieke wielrenner is het zeer verstandig om tijdens je ritjes een fietshelm te dragen. Racehelmen zijn lichte helmen die een goede ventilatie bieden, wat erg prettig is tijdens lange fietstochten.

Er zijn ook aerodynamische racefiets helmen, die zorgen voor zo min mogelijk luchtweerstand. Deze helmen bieden minder ventilatie, maar zorgen wel voor net dat beetje extra energiebesparing!

Mountainbike helm

MTB fietshelmen zijn helmen die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik in het mountainbiken. Deze mountainbike helmen zijn anders vormgegeven van racefiets helmen. Zo is de zijkant van het hoofd meer beschermd tegen bijvoorbeeld takken. Ook heeft een mountainbike helm vaak een vizier.

In ons assortiment vind je ook fullface downhill moutainbike helmen, die het volledige gezicht bedekken voor nog meer bescherming.

Aero fietshelm

De laatste jaren een steeds populairder wordend model, de aero fietshelm. Deze fietshelm voor op de weg heeft een gestroomlijnd ontwerp voor zo min mogelijk luchtweerstand. De aero racefietshelm is een combinatie tussen een gewone helm en een tijdrithelm.

De aero fietshelm biedt wel iets minder ventilatie, door de veelal dichte constructie van de helm. Sommige aerodynamische fietshelmen hebben een fietsbril geïntegreerd in de helm. 

Stadsfiets helm

Ook op de stadsfiets is het gebruik van een helm een veilige keuze. Ook bij lagere snelheden kan een valpartij hoofdletsel veroorzaken, waartegen je je met een stadsfiets helm kunt beschermen. Deze helmen zijn ook geschikt voor op de elektrische fiets.

Stadsfiets helmen zijn vaak iets minder sportief vormgegeven, zodat ze beter passen bij het fietsen in de stad. Wel bieden de helmen dezelfde bescherming als bijvoorbeeld racefiets helmen. 

E45 fietshelm

Op de speed pedelec of E45 E-bike is het gebruik van een fietshelm sinds 2017 verplicht gesteld. Speciale E45 fietshelmen zijn goedgekeurd voor gebruik op de speed pedelec E45 elektrische fiets. Ze voldoen dan ook aan de strenge NTA 8776 norm, de norm voor helmen voor snelle elektrische fietsen. 

Deze E-45 fietshelmen zijn stevige, lichte en modieuze helmen zijn de beste keuze als je dagelijks op je speed pedelec naar je werk fietst.

Onze merken fietshelmen

Bontrager

Bontrager heeft een breed assortiment aan fietshelmen. Of je nou wielrenner of mountainbiker bent. Bontrager heeft helmen van heel hoge kwaliteit met bijvoorbeeld WaveCel en Mips technologie. Maar Bontrager heeft ook opties voor mensen met een minder dikke portemonnee, zoals bijvoorbeeld de Solstice MIPS.

Giro

Giro staat bekend als een leider in de fietshelmen. Deze leverancier is vaak toonaangevend als het gaat om nieuwe technieken voor de helm. Je vindt de helmen van Giro terug in de vele verschillende disciplines die er zijn op fietsgebied.

Bell

Bell bestaat al sinds 1954. In de loop van de jaren hebben verschillende wereldkampioenen de helmen van Bell gedragen. Zoek jouw kampioenshelm bij ons uit!

BBB

Zoals altijd heeft BBB voor ieder wat wils. Een instapmodel van nog geen 50 euro tot een Speed pedelec helm. Genoeg keuze!

Lazer

Waar Bell al sinds 1954 helmen produceert gaat het begin van Lazer nog een stukje verder de tijd in. In 1919 produceerden de Belgen namelijk al hun eerste helmen. Design en draagcomfort staan hoog in het vaandel. 

Fox

Wanneer je op zoek bent naar een fijne mountainbikehelm. Dan ben je bij Fox aan het juiste adres. 

Kask

De onwijs populaire fietshelmen van Kask zijn ook verkrijgbaar bij 12GO Biking. De helmen van dit merk worden ook gedragen door het innovatieve fietsteam INEOS.

Verder in ons assortiment

Overige helmen die we ook hebben is de Hunter helm van Cannondale. Bij deze helm staat ventilatie en duurzaamheid voorop. Ook de Abus helmen zijn zeker de moeite waard.

Wil je een veilige kinderhelm voor achter op de fiets? Dan is de BoBike kinderhelm precies wat je zoekt! Een andere optie is de Polisport Elephant kinderhelm. Deze helm heeft een leuk kinderlijk printje. Wil je liever een Disney printje? Dan is een Widek helm voor jou de juiste keuze.