Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietshelmen

Een fietshelm is één van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Een helm beschermt je tegen ernstige verwondingen aan het hoofd op het moment dat je onderuit gaat met de fiets.

Fietshelm kopen

Zowel in de winkel als online kun je bij ons een fietshelm scoren. Kom langs in onze megastore om verschillende opties te passen of bestel online je nieuwe helm. Vandaag voor 21:00 besteld is morgen in huis!

Een fietshelm is één van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Een helm beschermt je tegen ernstige verwondingen aan het hoofd op het moment dat je onderuit gaat met de fiets.

Fietshelm kopen

Zowel in de winkel als online kun je bij ons een fietshelm scoren. Kom langs in onze megastore om verschillende opties te passen of bestel online je nieuwe helm. Vandaag voor 21:00 besteld is morgen in huis!

Advies van fietsfanaten

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Gemakkelijk binnen 30 dagen retourneren

Populaire fietshelmen in de aanbieding

99,99
Waardering:
100%
30% korting
140,-
Waardering:
100%
29% korting
79,99
Waardering:
100%
50% korting
119,99
Waardering:
96%
50% korting

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail

Bekijk fietshelmen per merk

Overige fietshelm links

Fietshelmen voor 60 plussers
Abus fietshelmen
Agu fietshelmen
BBB fietshelmen
Bell fietshelmen
Bobike fietshelmen
Bontrager fietshelmen
Dames fietshelmen
E45 helmen
E-bike helmen
E-bike helmen voor dames
E-bike helmen voor heren
Giro fietshelmen
Giro fietshelmen met mips
Giro MTB helmen
Helmaccessoires
Heren fietshelmen
Kask fietshelmen
Kinder fietshelmen
Lazer fietshelmen
Mat zwarte fietshelmen
MET fietshelmen
Fietshelmen met vizier
Fietshelmen met zonneklep
Fietshelmen met mips
MTB helmen
Fox MTB helmen
MTB helmen full face
Heren MTB helmen
Oakley fietshelmen
Racefietshelmen
Scott fietshelmen
Snorfietshelmen
Stadsfietshelmen
Fietshelmen met Wavecel

Fietshelm kopen

Een fietshelm biedt je bescherming bij een mogelijke val en kan daarmee (ernstig) letsel aan de hersenen en schedel voorkomen. Een val bij 25 kilometer per uur kan al zorgen voor zulk letsel, wat het dus des te belangrijker maakt om een goede helm te dragen. Gelukkig is er voor iedere fietser en voor iedere aparte discipline binnen de sport een helm te vinden. 

Racefiets helm

Sinds 2003 zijn ze in het profpeloton verplicht: de racefiets helmen. Ook als toerfietser of fanatieke wielrenner is het eigenlijk een must om tijdens je ritjes een fietshelm te dragen. Racehelmen zijn lichte helmen met een goede ventilatie om je beschermen tegen een val.

MTB helm

Mountainbike helm zijn helmen die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik tijdens het mountainbiken. Deze mountainbike helmen zijn anders vormgegeven dan racefiets helmen. Zo is de achterkant van het hoofd meer beschermd doordat de achterkant iets "langer" is gemaakt. Ook heeft een mountainbike helm vaak een vizier die je net wat beter beschermt tegen laag hangende takken.

Daarnaast zijn er voor de echte fanatici ook "full face helmen". Deze helmen bedekken het hele gezicht en zijn bovendien verplicht als je downhill gaat rijden. Ook bij Enduro rijders zijn full face helmen een uitstekende keus door de extra bescherming die ze bieden.

Aero fietshelm

De laatste jaren een steeds populairder wordend model, de aero fietshelm. Deze fietshelm voor op de weg heeft een gestroomlijnd ontwerp voor zo min mogelijk luchtweerstand. De aero racefietshelm is een combinatie tussen een gewone helm en een tijdrithelm. De aero fietshelm biedt wel iets minder ventilatie, door de veelal dichte constructie van de helm. Voor de heethoofden is dit dus niet de beste keus.

Stadsfiets helm

Ook op de stadsfiets is het gebruik van een helm een veilige keuze. Bij lagere snelheden is het net zo goed mogelijk dat een valpartij hoofdletsel veroorzaakt. Met een stadsfietshelm bescherm je jezelf tegen deze impact. Bovendien wordt een stadsfiets helm ook veel gebruikt op elektrische fietsen. Doordat je op deze fietsen makkelijk een hogere snelheid haalt is het verstandig om jezelf iets beter te beschermen.

Stadsfiets helmen zijn vaak iets minder sportief vormgegeven, zodat ze beter passen bij het fietsen in de stad. Wel bieden de helmen dezelfde bescherming als bijvoorbeeld racefiets helmen. 

Speed pedelec helm

Op de speed pedelec of E45 e-bike is het gebruik van een fietshelm sinds 2017 verplicht gesteld. Speciale E45 fietshelmen zijn goedgekeurd voor gebruik op de speed pedelec E45 elektrische fiets. Ze voldoen dan ook aan de strenge NTA 8776 norm, de norm voor helmen voor snelle elektrische fietsen. 

Deze E-45 fietshelmen zijn stevige, lichte en modieuze helmen en zijn de beste keuze als je dagelijks op je speed pedelec naar je werk fietst.

Fietshelm met extra veiligheid 

Als basis hebben de meeste fietshelmen een kask van in-mold EPS schuim. Dit houdt in dat het schuim zeer strak versmolten is in de schelp van de helm. Hiermee wordt gezocht voor een constructie die de impact van een val goed kan absorberen. De in-mold technologie vormt bovendien de basis voor alle fietshelmen. Veel helmen hebben naast de in-mold constructie nog extra manieren om de impact van een val op te vangen.

Fietshelm met MIPS technologie

Helmen met MIPS technologie zijn voorzien van een extra stukje veiligheid bovenop de in-mold constructie. MIPS staat voor Multi-Directional Impact Protection System. Om het in normale taal te vertalen houdt dat in dat de binnenkant van de helm (waar de MIPS verwerkt zit) bij een val los van de schaal van de helm kan bewegen. Bij een val kan daardoor de binnenkant van de helm met je hoofd mee bewegen, terwijl de buitenkant van de helm de impact absorbeert. De kans op letsel is daarmee een stuk kleiner wanneer je een helm met MIPS gebruikt.

Fietshelm met Wavecel technologie

Bontrager heeft naast MIPS een nog veiligere technologie ontwikkeld: de Wavecel technologie. Helmen met Wavecel zijn de meest veilige fietshelmen op de markt. De Wavecel technologie kan namelijk uit iedere hoek impact absorberen. Door de Wavecel technologie is de kans op hersenletsel 48 keer kleiner dan met een "normale" helm met alleen EPS schuim. Bovendien claimt Bontrager dat Wavecel ook veiliger is dan de MIPS technologie. Daarmee zijn de Wavecel helmen de meest veilige helmen op de markt.

Merken fietshelmen

In ons assortiment vind je een grote verscheidenheid aan merken. Van merken voor de beginnende fietser tot merken voor de aboslute fanatici die de beste helmen op de markt willen. Bovendien hebben veel merken ook een collectie die de hele breedte bedient, van de beginnende fietser tot de ver gevorderde.