Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen

Om het beste uit je fiets te halen, moet je hem echt schoon houden met veel aandacht voor onderhoud. Denk aan smeermiddelen, reinigingsmiddelen en poetsmiddelen, montagepasta (voor carbon en voor aluminium) en remvloeistof om je hydraulische remmen echt goed te laten presteren. Je fiets zal blij met je zijn.

Bekijk direct: Schoonmaakmiddelen | Gereedschap | Muc-Off onderhoudsmiddelen 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

60 producten

4,99
80% korting
Vanaf
Waardering:
80%
Vanaf
Vanaf
Waardering:
73%
Waardering:
80%
Vanaf
Waardering:
93%
Vanaf
Waardering:
93%
Vanaf
Waardering:
80%
Waardering:
93%
Vanaf
Waardering:
88%
Waardering:
87%
Waardering:
100%
Waardering:
100%
Vanaf
Waardering:
98%
29,99
20% korting
Vanaf
Waardering:
80%
Pagina
per pagina

Het belang van onderhoudsmiddelen voor de fiets

Om je fiets mooi glanzend en glimmend te houden heb je onderhoudsmiddelen nodig. En niet alleen voor het schoonmaken van je fiets heb je deze middelen nodig, ook voor het goed laten werken van je onderdelen is het bijhouden van het onderhoud van je fiets belangrijk. Onder andere je remmen en je ketting hebben geregeld onderhoud nodig om goede prestaties te blijven leveren.  

Verschillende typen onderhoudsmiddelen

Smeermiddelen

Het spreekt eigenlijk redelijk voor zich: smeermiddelen gebruik je om verschillende onderdelen van je fiets te smeren. Deze middelen bestaan uit olie of wax en kunnen gebruikt worden voor je ketting, cassette, remmen of lagers. 

Reinigingsmiddelen

Onder reinigingsmiddelen verstaan we alle vloeibare middelen waarmee je je fiets weer netjes schoon kunt krijgen. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen voor de verschillende onderdelen van je fiets, denk aan kettingreiniger, remreiniger of reiniger voor het frame van je fiets. 

Poetsmiddelen

Met de reinigingsmiddelen gebruik je ook poetsmiddelen. In ons assortiment vind je verschillende poetsdoeken om je fiets helemaal te laten glimmen en schitteren. Deze doeken zijn gemaakt van zachte stoffen die vuil verwijderen, maar je frame of componenten niet beschadigen. 

Montagepasta

Je gebruikt montagepasta tegen corrosie en roest in de onderdelen. Ook zorgt montagepasta ervoor dat je onderdelen minder piepen en kraken na de montage. Voor carbon onderdelen gebruik je carbon pasta, voor aluminium, titanium en stalen onderdelen kan je normale montagepasta gebruiken. 

Remvloeistof

Om je hydraulische remsystemen goed te laten werken heb je remvloeistof nodig. Binnen ons assortiment vind je zowel remvloeistof voor hydraulisch schijfremmen als hydraulische velgremmen. 

Borstels

Borstels gebruik je in combinatie met reinigingsmiddelen. Met de borstels kun je op verschillende plekken komen waar je met een doek niet bij kan komen. Ook verwijderen borstels hardnekkig vuil dat anders niet van je fiets af wil komen. 

Beschermmiddelen

Beschermiddelen voor de fiets zijn niet zo zeer onderhoudsmiddelen. Bij beschermmiddelen kun je denken aan wax om je fiets tegen vocht te beschermen, maar er zijn ook speciale sprays die je frame beschermen tegen zweet of andere elementen. 

Onderhoudsmiddelen kopen bij 12GO Biking

Van reinigingsmiddelen tot remvloeistof en van montagepasta tot beschermmiddelen. In ons assortiment vind je een breed scala aan verschillende onderhoudsmiddelen voor je fiets.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader