Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
De fitness fietsen zijn bedoeld als snelle fietsen om veel kilometers mee te maken op de weg. Je kan met deze fietsen niet echt het bos in. De fiets heeft geen geveerde voorvork en de banden hebben minder profiel. Deze lichtgewicht fietsen zijn zeer geschikt om langere afstanden mee over de weg te rijden en zijn niet veel zwaarder of langzamer dan een ‘echte’ racefiets.
Fitness hybrides hebben de opties om te worden voorzien van spatborden, bagagedrager en eventueel een slot of standaard.
Fitness hybrides, ook wel sportfietsen genoemd, zijn de perfecte fietsen om lekker je conditie op peil te houden. Doordat de fitnesshybrides zoveel lijken op racefietsen zijn deze hybride fietsen perfect om lekker sportief bezig te zijn.
Het grote voordeel is dat de zithouding een stuk comfortabeler is dan de zithouding op een racefiets. Hierdoor is het ook een veel kleinere drempel om lekker op de fiets te stappen en een rondje te rijden. Daarnaast houd je het ook nog eens langer vol door de iets comfortabelere zit.
Ook voor recreatief gebruik kun je uitstekend met een fitness hybride uit de voeten. Lekker een rondje door de natuur of polder? Geen enkel probleem! Je legt eenvoudig langere afstanden af met een sportieve fitness hybride!
Model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Verlichting
Verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker nog goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met verlichting op je fiets ga je altijd veilig de weg op.
Spatborden
Spatborden zorgen ervoor dat opspattend water en vuil wordt opgevangen. Zo blijven jij en je fiets ook bij minder goed weer schoon.
Bagagedrager
Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!