Onze winkel is open

Menu
Filter

Trek header

Trek fietsen

Trek is een Amerikaanse fabrikant van fietsen. De eerste Trek werd in 1976 geproduceerd met een missie: "De fiets een oplossing maken voor complexe wereldproblemen." Ondertussen is Trek een van de grootste fietsproducenten van de wereld. In Nederland is Trek vooral bekend geworden door de wielersport, ze waren namelijk leverancier van de fiets van Lance Armstrong.

Trek racefietsen

Trek is groot geworden door de racefietsen. De collectie loopt van scherp geprijsde instapmoddellen tot de absolute topfietsen waar ook de prof's van het Trek Segafredo Racing team op rijden. Dankzij het eigen team en de input van mannen zoals Fabian Cancellara maakt Trek voor zijn fietsen gebruik van de allerlaatste technieken.

Trek Aluminium Racefietsen

De Aluminium racefietsen van Trek worden gemaakt met behulp van Alpha Aluminium. Deze aluminiumsoort is speciaal ontwikkeld om flexibelere frames te kunnen bouwen zonder concessies te doen op het gebied van gewicht en betaalbaarheid. Trek maakt daarbij onderscheid tussen 100, 200 en 300 Series Alpha Aluminium. Hoe hoger het getal, des te lichter en sterker het frame is.

Trek Carbon Racefietsen

De Carbon racefietsen van Trek worden gemaakt met behulp van OCLV Carbon. Dit is een gepatenteerd proces voor de productie van carbonvezel waarmee verschillende rijeigenschappen kunnen worden gecreëerd. Trek maakt daarbij onderscheid tussen 500, 600 en 700 OCLV Carbon. Hoe hoger het getal, des te meer carbon vezels er zijn gebruikt voor de productie van een frame.

Trek Mountainbikes

Trek is in Nederland ook bekend van de mountainbikes. De mountainbikes van Trek worden altijd met goedkeuring van Gary Fisher ontwikkeld. Gary Fisher is de grondlegger van de mountainbike, dus met kennis en kwaliteit zit het wel goed. Fietsen als de X-Caliber zijn op menig parcours te vinden. Ook de Trek 3-serie, met de 3500 en de 3700, heeft veel mensen verslaafd gekregen aan het fietsen in de vrije natuur.

Populaire fietsen van Trek 

Trek modellen

Trek heeft fietsen voor letterlijk iedereen. Of je een professionele wielrenner bent of een beginner, wilt MTB-en op de Nederlandse trails of in de Franse Alpen, een normale stadsfiets wil of een elektrisch model. Trek heeft het in huis!

Trek mountainbikes werden eerst op de markt gebracht onder de merknaam Gary Fisher, de man die claimt de eerste mountainbike te hebben uitgevonden. De modellen heten nu Trek, maar worden nog wel goedgekeurd door Gary Fisher. Een blikvanger in de MTB-serie is de Trek X-Caliber

In het race-categorie heb je de keuze uit een aerofiets, klimfiets en endurance fiets.  De aerodynamische Trek Madone straalt agressie uit en biedt volledige integratie van het schakelwerk voor nog meer aerodynamisch voordeel.

De Trek Emonda is een van de lichtste modellen op de markt en helpt je moeiteloos de zwaarste cols over. De perfecte fiets dus voor zware bergritten.

Tenslotte is er de Trek Domane serie, de endurance fiets die samen met Fabian Cancellara is ontwikkeld. Deze fiets is bedoelt voor lange afstanden of zware omstandigheden, zoals de Belgische kasseien. 

Vanaf 2020 zijn de Domane en Emonda carbon modellen nog maar in één uitvoering beschikbaar, de WSD modellen van de SL en SLR uitvoeringen zijn uit de collectie verdwenen. Het verschil in anatomie blijkt binnen de geslachten namelijk net zo groot te zijn als tussen de geslachen, waardoor een apart "damesmodel" dus niet per definitie nodig is. Om te compenseren voor het "gebrek" aan een damesuitvoering hebben de fietsen een grotere maatboog gekregen, zodat er alsnog een fiets voor iedereen is. Een herenfiets is vanaf nu dus net zo goed een damesfiets.

Speciaal voor Nederland heeft  Trek een aantal e-bikes en stadsfieten ontwikkeld. Zo is er de Trek L-serie, een comfortabele serie stadsfietsen met geveerde voorvork en naafversnelling, en de Trek T-serie met derailleur versnelling. De elektrische fietsen van Trek zijn gebaseerd op de stadsfietsen, maar kenmerken zich door een ‘+’ tekentje achter de naam. 

Trek fietsen dealer

12GO Biking is Trek Platinum dealer. Dat betekent dat we een van de grootste Trek dealers van Nederland zijn en we unieke modellen gewoon op voorraad hebben. Zo is 12GO Biking leverancier van de Trek Project One collectie en hebben we de nieuwste modellen als eerste in de showroom. Nog een bijkomend voordeel: wij kunnen regelmatig overjarige Trek fietsen of Trek Demo modellen inkopen, om deze vervolgens in de aanbieding met korting te verkopen!

Trek garantie

Trek staat bekend om haar Lifetime Limited Warranty. Hierbij wordt op bijna alle frames levenslang garantie gegeven! Verder wordt er op het merendeel van de mountainbikes 5 jaar garantie gegeven op de swingarms, hebben de downhill-collectie 3 jaar garantie, heeft de Ride+ motor, controller en accu 2 jaar garantie (of 600 keer opladen) en heb je 1 jaar garantie op de verf en stickers!

Naar Trek Racefietsen

Naar Trek Mountainbikes

Naar Trek Domanes

Naar Trek Emonda's

Naar Trek Madones