Feedback
Toggle Nav
Winkelwagen

Kilometertellers

Meten = weten. Voor mensen die het lastig vinden een constant tempo te vinden op de fiets, is een kilometerteller de uitkomst. Er zijn verschillende varianten kilometertellertjes te krijgen, die soms net op een andere manier meten. De meest eenvoudige geven "slechts" de snelheid door, meer geavanceerde apparaten meten je rit van A naar B, je gemiddelde snelheid en nog veel meer. Kies een kilometerteller die aansluit bij jouw gebruik.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Adviesprijs 69,95
Waardering:
80%
Waardering:
98%
Adviesprijs 64,99
Waardering:
85%
Adviesprijs 44,99
Adviesprijs 54,99
Waardering:
98%
Waardering:
93%
Waardering:
80%
per pagina

Wat heb je aan een kilometerteller?

Een kilometerteller is handig voor de fietser die net even wat inzicht wil krijgen in zijn of haar fietsrit. Met een kilometerteller ben je voorzien van een goedkope fietscomputer. Zo kun je een kilometerteller gebruiken voor je trainingen, maar ook voor plezier om te kijken hoe hard je gaat. Een kilometerteller heeft echter geen GPS en heeft dus geen navigatiefunctie. Wel kun je met de afgelegde afstand ongeveer inschatten hoever je hebt gereden en hoeveel kilometer je nog ongeveer moet richting huis.

Wat meet een fiets kilometerteller?

Een kilometerteller op je fiets heeft niet heel veel verschillende functies, maar heeft wel een paar basisgegevens die altijd handig of leuk zijn om in te kunnen zien. Over het algemeen heeft een kilometerteller één of meerdere van deze 5 gegevens. Als het gaat om snelheid hebben we drie gegevens: huidige snelheid, gemiddelde snelheid en maximale snelheid. Daarnaast zien we vaak ook de afgelegde afstand en de rijtijd. Afhankelijk van het type kilometerteller zijn er nog meer functies mogelijk.

Voordelen kilometerteller op fiets

Een kilometerteller is vaak van klein formaat en weegt vaak weinig. Je kan snel en overzichtelijk de basisgegevens bekijken op het scherm dat altijd goed zichtbaar is door een verlichte achtergrond. De montage van deze kilometertellers is zeer eenvoudig, waardoor je binnen enkele tellen kan vertrekken. De kilometerteller werkt vaak op een batterij, maar dat is niet erg want deze kilometertellers hebben maar weinig stroom nodig en gaan dus lang mee. Vaak heb je zelfs meer dan de 5 basisgegevens waardoor je nog meer inzichten op je fietsrit krijgt. Sommige kilometertellers zijn draadloos waardoor je geen vervelende draden in het zicht hebt zitten.

Nadelen fietsen kilometerteller

Er zijn ook enkele nadelen van kilometertellers op fietsen. Kilometertellers hebben namelijk vaak ook een sensor die je bij het voorwiel moet plaatsen om de gegevens te kunnen registreren. Zeker bij de goedkopere modellen is het dan vaak ook nodig om deze sensor bedraad aan de sluiten op de kilometerteller. Hierdoor heb je wel een draadje wat in het zicht bevestigd moet worden aan de voorvork. De schermen zijn vaak zeer eenvoudig en dus geen touchscreen, je zal de kilometerteller alleen met de knop kunnen bedienen.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

 

Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
12GO's keuze: Dit zijn producten die onze collega's in de winkel aanraden wanneer je vraagt naar de beste koop. Dit zijn dan ook onze meest verkochte producten, waarbij je altijd goed zit.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers, die standaard via satellieten de snelheid meten, is een snelheidssensor een alternatief.

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar daar wordt de sensor niet meegeleverd.

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten.

Hoe je route wordt weergegeven tijdens het navigeren, verschilt per apparaat.

Bij basisnavigatie kun je vaak gebruik maken van de turn-by-turn functie. Je ziet geen kaart, maar krijgt per afslag instructies over de route die je moet nemen.

De meest luxe optie is de navigatie met kaart. Daarbij kun je op een kaart zien waar je precies bent en aan de hand daarvan navigeren.

Wanneer een fietscomputer achtergrondverlichting heeft kan je deze zo instellen dat het scherm verlicht wordt.

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage en daarmee dus je kracht meten die je op je pedalen wegtrapt.