Onze winkel is open

Menu

Inruilen

Filter

Inruilen

Inruilen

Inruilen bij 12GO Biking?

Ja, graag. Jouw oude fiets gaat naar Bikes 4 Africa!

  • +Je steunt het goede doel
  • +Je krijgt korting op je nieuwe fiets
  • +Je bent in één keer van je fiets af
  • +Je mag je fiets ook doneren!

  • +Je steunt het goede doel, Bikes 4 Africa
  • +Je krijgt korting op je nieuwe fiets

  • +Je bent in één keer van je oude fiets af
  • +Je mag je fiets ook doneren

Lees hier meer over Bikes 4 Africa op bikes4africa.nl.


Hoe werkt het?

Koop je een nieuwe fiets bij ons? Dan kan je je oude fiets inruilen. Je oude fiets wordt dan gedoneerd aan Bikes 4 Africa. In ruil voor je oude fiets krijg jij extra korting op je aankoop.

Hoeveel korting krijg ik bij het inruilen van een fiets?

Hoeveel je terug krijgt voor je fiets hangt af van de staat van je oude fiets. Om makkelijk te kunnen zien hebben we voorbeelden gemaakt, zodat je alvast thuis kunt zien wat je terug krijgt voor je oude fiets. We hebben hiervoor 3 categorieën gemaakt om het overzichtelijk te maken:

Fietsbaar

Is je fiets in redelijke staat, en werkend? Dan valt deze in de categorie: Fietsbaar. Je krijgt het minimale bedrag terug voor je fiets.

Fatsoenlijk

Is je fiets nog in goede staat maar wel wat ouder? Dan valt deze in de categorie: Fatsoenlijk. Je krijgt het middelste bedrag.

Super!

Is je fiets in perfecte staat en wat nieuwer? Dan valt deze in de categorie: Super. Je krijgt het maximale bedrag terug voor je fiets.

Voor vragen kan je contact opnemen door te mailen naar: [email protected] of door te bellen naar 0182-621850


Veelgestelde vragen

Kan ik ook online inruilen?

Fietsen inruilen kan alleen in de winkel, dit zodat jij gelijk van je fiets af bent, en wij je gelijk de korting kunnen geven op de nieuwe fiets.

kan ik in plaats van een fiets ook iets anders inruilen?

Nee dit is helaas niet mogelijk, steps of andere vervoersmiddelen doen niet mee.

Ik denk dat mijn fiets meer waard is dan de bedragen in de prijslijst wat nu?

We snappen dat sommige fietsen meer waard zijn dan de bedragen die in de prijslijst genoemd staan, dan kan je ons altijd een foto mailen van de fiets en aangeven om welk model en modeljaar het gaat dan kunnen we kijken wat mogelijk. Langskomen met de fiets is ook mogelijk. Mocht je echt het meeste geld terug willen voor je fiets adviseren we je deze op marktplaats te verkopen daar krijg je het meeste terug voor je fiets. Dan helpen we je daarna graag verder met een nieuwe fiets!

Waar gaat mijn ingeleverde fiets precies naartoe?

Alle ingeruilde fietsen komen ten goede van de stichting Bikes 4 Africa. De fietsen beste fietsen worden naar Afrika gebracht en de wat minder bruikbare verkocht aan een opkoper. Van de opbrengst worden fiets gerelateerde projecten gefinancierd. Deze projecten worden uitgevoerd met lokaal actieve organisaties op verschillende projecten in Afrika. Lees hier meer over de stichting Bikes 4 Africa of kijk op bikes4africa.nl.

Zijn de inruilbedragen onderhandelbaar?

Als je denkt dat je fiets meer waard is dan de genoemde bedragen kan je altijd langskomen, en kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Aan welke eisen moet de inruilfiets voldoen?

De fiets moet minstens berijdbaar zijn of dat kunnen zijn na een kleine onderhoudsbeurt of reparatie. Een missende ketting of pedaal is dus geen probleem. Maar een fiets die tien jaar in de gracht gelegen heeft kan niet worden ingeruild. We doen deze actie voor Afrika, help mee om deze actie wederom tot een succes te maken en lever een zo goed mogelijke fiets in.

Kan ik het hele jaar door fietsen inruilen?

Ja, fietsen inruilen is nu het hele jaar door mogelijk.

Geldt de inruilactie op alle fietsen?

Ja, de inruilactie is geldig op alle fietsen

De fiets die ik wil is niet op voorraad en is besteld, hoe werkt dit met inruilen?

Je kunt de fiets gelijk bij je eerste bezoek inleveren en dan verrekenen we de korting, je kunt ook bij het afhalen van je nieuwe fiets je oude fiets inruilen.


Bikes 4 Africa

Inruilspektakel 2018

Afgelopen jaar organiseerde 12GO Biking het inruilspektakel. Klanten ruilden hun fiets in voor het goede doel. De actie werd een groot succes: er werden bijna 1000 fietsen ingeruild. Een deel daarvan, dat wil zeggen de 350 beste fietsen, is per zeecontainer opgestuurd naar Namibië en overgedragen aan de stichting Na’an ku sê. De overige ingeleverde fietsen zijn in Nederland aan een opkoper verkocht en brachten samen ook nog ruim € 10.000 op voor stichting Tjeko in Uganda.

Bikes 4 Africa Collage

Bikes 4 Africa Collage

Vervolg

Vanwege het grote succes van het Inruilspektakel 2018 en het grote enthousiasme van klanten en personeel, heeft 12GO Biking besloten om het niet bij een eenmalige actie te houden. Daarom gaan we dit jaar volop door met zoveel mogelijk fietsen in te ruilen voor Bikes 4 Africa. Met de nieuwe stichting Bikes 4 Africa wil 12GO Biking nu en in de toekomst in samenwerking met lokaal actieve organisaties fiets-gerelateerde projecten opzetten en financieren.