Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Geschiedenis

Het succesverhaal van 12GO Biking: Van boerenschuur naar megastore

De boerderij

12GO Biking is het resultaat van een uit de hand gelopen studentenproject. In 2001 beginnen twee studenten commerciële economie, Pieter en Matthijs, in hun vrije tijd met de verkoop van goedkope mountainbikes aan bedrijven, op de markt en aan huis. Wanneer het handeltje blijft groeien schrijven de jonge ondernemers in 2002 hun bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel. Ze noemen het 12GO Trading. Klinkt een beetje cheesy, maar er is over nagedacht: cijfers komen bovenaan op het dan nog toonaangevende platform startpagina.nl…

Naarmate de verkoop toeneemt verlegt het bedrijf de focus naar verkoop op een eigen locatie. Het aantal fietsen dat je zelf op een dag kan verkopen vanuit een bus is namelijk beperkt. De eerste winkel van 12GO Trading wordt geopend in een boerenschuur in Zevenhuizen, naast het ouderlijk huis van Pieter. Al snel staat 12GO Trading bekend in de regio als dé winkel voor een betaalbare fiets zonder gedoe die je gelijk mee kan nemen. Nog steeds horen we klanten regelmatig zeggen: ‘Ik kom al bij jullie sinds de boerenschuur!’

In 2002 wordt ook de eerste webshop opgericht. Deze site wordt in het bedrijf herinnerd als ‘de lijstjessite’: hij lijkt op een excelbestand met een emailadres waar mensen hun bestelling naartoe kunnen sturen. In de loop van de jaren wordt de website steeds professioneler.

Een eigen pand

Het bedrijf groeit lekker door. In eerste instantie werken Pieter en Matthijs vooral met scholieren die als bijbaan in de winkel of de werkplaats staan. 12GO Trading is een echte dozenschuiver, zoals eigenlijk alle webshops in die tijd. In 2007 is er het begin van een koerswijziging: de eerste fulltime monteur wordt aangenomen en 12GO Trading begint met de verkoop van kwaliteitsmerken als het Amerikaanse Trek. Een jaar later worden er voor het eerst 5.000 fietsen in een jaar verkocht!

De boerenschuur begint steeds krapper te worden. Er is nauwelijks voldoende plek voor de voorraad, voor de werkplaats, laat staan voor een fatsoenlijk kantoor. De zoektocht naar een groter en moderner pand begint en eindigt in 2011 met de verhuizing naar een spiksplinternieuw pand met maar liefst 4200 m² oppervlakte op het nieuwe bedrijventerrein Gouwepark in Moordrecht. Het bedrijf kan weer even vooruit en er is ruimte voor een voorraad van maar liefst 3000 fietsen!

De verhuizing betekent ook kleur bekennen: op de gevel komt geen 12GO Trading te staan, maar 12GO Biking!

Uitbreiden en verbouwen

In het nieuwe pand neemt de groei een enorme vlucht. In 2013 heeft 12GO Biking al 50 werknemers. Het bedrijf gaat zich steeds meer toeleggen op beleving, service en kwaliteit. Ook de webshop wordt steeds verder verbeterd en uitgebreid. Al snel is ook het nieuwe pand uit 2011 te klein geworden. Er is te weinig winkelruimte, te weinig werkruimte en véél te weinig magazijnruimte.

In 2016 wordt daarom de eerste paal geslagen voor een grote uitbreiding en verbouwing: project de Démarrage. De verdubbeling van het pand die dit in 2017 oplevert is meer dan welkom. 2017 is ook een jubileumjaar: 12GO Biking bestaat 15 jaar! Dit wordt gevierd met de feestelijke opening van het vernieuwde pand en heel veel acties: Grand Départ!

Niet alleen het pand groeit. De honderdste werknemer wordt verwelkomd en de 12GO Biking Academy wordt geopend: 12GO Biking leidt voortaan zelf nieuwe topmonteurs op!

12GO BIking is inmiddels al lang geen regionale fietsenschuur meer, maar het bedrijf is uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van e-bikes en sportfietsen. Vanuit heel Nederland en ook uit België weten steeds meer mensen de winkel te vinden. De combinatie van een grote showroom, werkplaats én de enorme voorraad, waardoor je de meeste fietsen direct mee naar huis kan nemen, blijkt veel mensen een reisje waard!

Winkel

Blijven uitbreiden

De uitbreiding van 2017 is een enorm succes gebleken. Klanten zijn blij met de verbeterde service die we kunnen bieden dankzij de extra werk- en opslagruimte, maar ook het personeel is enthousiast! Ruime werkplaatsen en de goede faciliteiten én natuurlijk de leuke collega’s en tevreden klanten maken het een feest om bij 12GO Biking te werken.

De mogelijkheid om het pand nog verder uit te breiden doet zich in 2018 voor en die kans wordt met beide handen aangegrepen: in juli wordt de eerste paal geslagen en in het voorjaar van 2019 kunnen we opnieuw een opening vieren!

Het enorme magazijn waar we nu over beschikken betekent vooral dat we meer ruimte hebben om in de winter fietsen voor het nieuwe seizoen al te monteren en op te slaan. En die enorme voorraad direct uitleverbare fietsen betekent weer dat we in het fietsseizoen onze handen vrij hebben voor onze klanten: méér persoonlijke aandacht en advies op maat, en méér capaciteit in onze servicewerkplaats!

Schaarste en wachtrijen

De coronacrisis breekt uit. Ook 12GO Biking wacht in spanning af wat er gaat gebeuren. Zakt de markt helemaal in? Juist het tegenovergestelde blijkt: De vraag naar fietsen explodeert. Mensen geven vakantiegeld nu uit aan een nieuwe fiets, werken thuis en sporten meer individueel. De gehele fietsmarkt kan de vraag niet meer aan, veel fietsen hebben daarom zeer lange levertijden. De fietsen die nog wel geleverd worden vliegen de deur uit; voor de ingang van 12GO Biking staat een wachtrij van meer dan 100 meter!

corona

pakketjes 12go biking

Nieuwe service werkplaats

Hoewel de service na de uitbreiding van 2017 al flink verbeterd was, is er altijd behoefte aan nog meer ruimte en tijd voor de klant en het personeel. In 2021 is daarom het nieuwe service centrum geopend, waar je terecht kunt voor alle service rond je fiets. Heeft jouw fiets een onderhoudsbeurt nodig? Dan kun je vanaf nu bij onze service werkplaats terecht bij één van onze monteurs!

service werkplaats afb links

service werkplaats afb rechts

La Musette

Met de opening van de nieuwe service werkplaats werd er ook een geheel nieuw element aan 12GO Biking toegevoegd: het lunch café La Musette, te vinden op de eerste verdieping van de nieuwe service werkplaats. In dit lunch café kun je genieten van een heerlijke broodjes, huisgemaakte smoothies, lekkere gebakjes en er is genoeg keus voor zowel warme als koude dranken. Kom vooral een keer lang als je zin hebt in iets lekkers!

la musette afb links

la musette afb rechts

Magazijn webshop

De webshop is sinds het ontstaan van 12GO Biking ook enorm gegroeid, dus een uitbreiding kwam niet ongelegen. Het nieuwe gebouw voor de webshop biedt meer ruimte voor voorraad en is daarbij ook een stuk overzichtelijker. In dit nieuwe pand worden alle online bestellingen bij elkaar gezocht en netjes ingepakt. Op deze manier krijg jij nu nog sneller je bestelling binnen. Met deze (voorlopig) laatste uitbreiding hebben alle afdeling binnen het bedrijf een eigen pand: winkel, werkplaats en webshop.

fase 5 afb links

fase 5 afb rechts

20 jaar 12GO

Dit jaar bestaat 12GO Biking al 20 jaar, al heette het in het prille begin nog 12GO Trading. Natuurlijk wordt dit jubileum groots gevierd met verschillende activiteiten gedurende het jaar. Houd vooral onze website en sociale media in de gaten voor de laatste updates!

20 jaar 12GO afb links

20 jaar 12GO afb rechts