Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Stadsfiets Buitenbanden

Stadsfiets Buitenbanden

Een stadsfietsband is bijvoorbeeld ontworpen om gemakkelijk hobbels en scheuren in het asfalt aan te kunnen die voor traditionele banden lastig kunnen zijn. Bovendien hebben deze banden een extra laag dik loopvlak om te beschermen tegen lekrijden en andere potentiële schade. En omdat ze speciaal gebouwd zijn voor stadsverkeer, zien ze er geweldig uit terwijl ze toch aan jouw veiligheidsbehoeften voldoen.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

27,90
Waardering:
100%
21% korting
18,90
21% korting
43,90
Waardering:
100%
9% korting
26,90
18% korting
26,90
18% korting
43,90
13% korting
25,99
23% korting
42,90
18% korting
40,90
29% korting
45,99
24% korting
35,99
17% korting
Waardering:
87%
26,90
22% korting
60,90
26% korting
26,90
15% korting
27,95
28% korting
33,90
Waardering:
93%
20% korting
per pagina

Stadsfiets en E-bike buitenbanden

Op zoek naar fietsbanden voor je stadsfiets of elektrische fiets? Bij 12GO Biking vind je een groot assortiment aan fietsbanden! Bij ons vind je stadsfiets banden in alle soorten en maten!

Stadsfiets buitenbanden moeten voldoen aan hoge eisen. Deze fietsbanden worden ontwikkeld om een goede mix tussen lekbestendigheid, rolweerstand en comfort te leveren. Als je veel fietst op je stadsfiets, elektrische fiets of hybride fiets dan kun je een goede lekbestendigheid uiteraard waarderen. De meeste fabrikanten voorzien hun stadsfiets banden dan ook van extra dikke lekbestendige lagen. Stadsfiets banden beschikken over en allround profiel, dat geschikt is voor alle weersomstandigheden.

Fietsbanden voor elektrische fietsen

Voor gewone E-bikes heb je geen speciale banden nodig. Wel is de snelheid op een elektrische fiets vaak hoger dan op een normale stadsfiets. Een aantal fabrikanten geven bij hun banden speciaal aan of deze aangeraden worden voor elektrische fietsen.

Voor de snelle elektrische fietsen, de speed pedelecs, zijn wel speciale E-bike banden nodig. De banden voor deze elektrische fietsen hebben een speciaal ECE-75R keurmerk nodig, dat aangeeft dat de banden geschikt zijn voor deze snelle elektrische speed pedelecs. De banden voor elektrische fietsen kunnen uiteraard ook op gewone stadsfietsen worden gebruikt.

Onze merken stadsfiets en E-bike fietsbanden

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De breedte van een buitenband heeft invloed op het rijgedrag van je fiets. Een bredere buitenband geeft meer grip en comfort, maar geeft ook iets meer rolweerstand.

Draadbanden zijn niet vouwbaar en iets zwaarder. Deze banden worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en goedkopere sportfietsen. Deze banden zijn stug en moeilijker om de velg te krijgen dan vouwbanden. Vouwbanden worden veel gebruikt op sportfietsen. Door het ontbreken van een hieldraad is de band soepeler en lichter, dit komt de rolweerstand, grip en comfort ten goede. Je kunt deze band ook makkelijker monteren dan een draadband. Tubes zijn alleen geschikt voor tube wielen. Een tube is een buiten- en binnenband in één. Tubes worden op de velg gelijmd.