Voorraaddeals OP = OP -  Tot 1150,- korting ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen zijn de ideale e-bikes voor gebruik in de stad. Met een elektrische stadsfiets reis je snel en comfortabel van A naar B.

Elektrische stadsfiets kopen

 Grootste fietsenwinkel van NL en BE

 Direct-mee-service

 100% rijklaar thuisgeleverd

 Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

 Niet goed? Fiets terug!

Alle elektrische stadsfietsen ›

Elektrische stadsfietsen aanbiedingen ›

Elektrische stadsfiets aanbiedingen
3.399,- 3.799,-
11% korting
2.499,- 2.899,-
Waardering:
80%
14% korting
3.799,- 4.199,-
10% korting
3.599,- 3.999,-
10% korting

Populaire elektrische stadsfiets merken

Voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor?

De meeste elektrische fietsen zijn voorzien van een middenmotor. Een middenmotor biedt de meest natuurlijke ondersteuning en stabiel rijgedrag. Op e-bikes in de lagere prijsklasse vind je vaak een voorwielmotor. Deze trekt je als het ware vooruit. Lees alles over de ideale plek voor je motor.

Riem- of kettingaandrijving?

De traditionele kettingaandrijving kom je het meest tegen bij elektrische stadsfietsen, maar ook riemaandrijving wordt gebruikt. Een riem hoeft niet gesmeerd te worden en gaat langer mee dan een ketting, waardoor riemaandrijving onderhoudsarm is. Meer informatie vind je in onze koopgids voor e-bikes met riemaandrijvingWat is de beste plaats voor de accu?

In het goedkopere segment vind je de accu's in de bagagedrager. Een accu op het frame of geïntegreerd in het frame geeft extra stabiliteit tijdens het fietsen.

Welke framemaat heb ik nodig?

Framematen kunnen per merk nogal verschillen. Bij de ene fiets kies je een 18 inch, bij de andere fiets een 20 inch en de volgende weer een M. Geen paniek! Per fiets staat aangegeven welke maat bij jouw lichaamslengte past. Dit komt direct vanuit de leverancier en hier kun je van uit gaan. Selecteer hieronder jouw lichaamslengte:

Een elektrische stadsfiets kopen in de winkel, hoe werkt dat?

Vergelijken en testen

 Opmeten voor de juiste framemaat

Direct rijklaar maken

Afstellen en meenemen

Bekijk openingstijden winkel

Een elektrische stadsfietsen online kopen, hoe werkt dat?

Online kopen

Monteren en verpakken

Rijklaar geleverd

Veel fietsplezier

Een elektrische stadsfiets online kopen

Overige elektrische stadsfietsen links

Framemaat e-bike bepalen
E-bike motoren vergeleken
Elektrische fiets afstellen
FAQ elektrische fietsen
Beste e-bikes van 2022
Het meeste uit je accu halen
Wat kost een e-bike?
Waarom een elektrische fiets?
Wordt een helm verplicht?
Veelvoorkomende e-bike foutcodes
Koopgids e-bikes met voorwielmotor
A-merk vs B-merk e-bikes
Alles over e-bike versnellingen

Elektrische stadsfietsen voor alledaags gebruik

De meest voorkomende elektrische fiets in het Nederlandse straatbeeld is de elektrische stadsfiets. Deze e-bikes zijn gebruiksvriendelijk door het gebruik van onderhoudsarme onderdelen en betrouwbare elektrische systemen. Bovendien hebben deze fietsen betrouwbare en stille motoren die perfect zijn voor gebruik in de stad. 

Verschillende types elektrische stadsfiets

Ook binnen het segment van de elektrische stadsfietsen is er nog genoeg te kiezen. Veel e-bikes voor in de stad zijn vooral gericht op praktisch gebruik, waar je zo min mogelijk aan hoeft te onderhouden. Elektrische stadsfietsen met riemaandrijving zijn daarom ook erg populair.

De verschillende motoren op elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen kunnen voorzien zijn van een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Het grote voordeel van een middenmotor is de ondersteuning die erg natuurlijk aanvoelt. Een voor- of achterwielmotor is echter wel goedkoper.

Ook het type motor verschilt enorm binnen dit segment. Veel elektrische stadsfietsen zijn uitgerust met een Bosch Active Line Plus motor, maar ook de iets voordeligere Bafang M300 is een populair type.

Type versnellingen en aandrijving van een elektrische stadsfiets

Elektrische fietsen worden geleverd met een ketting of riemaandrijving. Een riemaandrijving is onderhoudsarm en altijd voorzien van een naafversnelling. Verder zijn stadsfietsen altijd uitgerust met een naafversnelling, waardoor ze zeer makkelijk te onderhouden zijn. Naafversnellingen hoeven namelijk (bijna) nooit afgesteld te worden en vergen verder ook geen onderhoud.

Ons assortiment elektrische stadsfietsen

Bij 12GO Biking voeren we veel diversen merken elektrische stadsfietsen waarvan wij vinden dat ze een goede prijs- kwaliteitsverhouding bieden, betrouwbare onderdelen leveren en op het gebied van levering en garantie aan onze hoogwaardige eisen voldoen.

Voor iedereen hebben wij een geschikte e-bike in ons assortiment. Van elektrische transportfetsen voor naar school, elektrische moederfietsen om de kinderen naar school toe te brengen of een e-bike met een lage instap, zodat je altijd nog eenvoudig kunt op- afstappen.