Direct contact met een bike expert?
Bel naar 0182-621850 of stuur je vraag naar [email protected]
Een elektrische fiets met een lage instap is een uitkomst voor iedereen die wel eens moeite heeft met opstappen. Dankzij de lage instap kun je veilig en stabiel op de fiets stappen zonder dat je je been hoog op hoeft te tillen. Ook zijn elektrische fietsen met een lage instap vaak kleiner met kleinere wielen, zodat je ook tijdens het stilstaan moeiteloos met je voeten bij de grond kunt.
Bekijk direct: Elektrische fietsen met lage instap en middenmotor
Lees verder...Een elektrische fiets met lage instap kan dé uitkomst zijn voor iedereen die weleens moeite heeft met opstappen, of voor iemand die geen zin heeft om zijn of haar benen ver op te tillen. Met een lage instap zorg je ervoor dat je gemakkelijk de fiets pakt, en dat je dus ook meer mogelijkheden zult zien om te gaan fietsen. De ondersteuning van de elektrische motor zal als een duwtje in de rug voelen, waardoor de kans groot is dat je vaker op de fiets zult stappen. De wielen van een elektrische fiets met lage instap zijn vaak kleiner dan een reguliere elektrische damesfiets, zodat je met deze kleinere wielen beter bij de grond zult kunnen komen. In tegenstelling tot elektrische herenfietsen hebben fietsen met een lage instap uiteraard geen horizontale buis tussen het stuur en het zadel. Fietsen met een lage instap zijn meestal elektrische hybride fietsen, elektrische stadsfietsen of E45 Speed Pedelecs.
Hét grote voordeel van een elektrische fiets met lage instap is natuurlijk het feit dat je enorm makkelijk kunt opstappen. Geen gedoe met accu's, bovenbuizen of een grote motor die in de weg zit. Je zult geen fietsen vinden die gebruiksvriendelijker zijn dan fietsen met een lage instap. We zien daarom ook vaak dat senioren kiezen voor een lage instap. Wanneer opstappen moeilijker wordt, maar je nog wel gewoon wilt blijven fietsen is dit de uitkomst!
Het is van groot belang dat je weet welke fiets je wil en dat je zeker bent van je zaak, want je zult deze e bike voor langere tijd gaan gebruiken. Kom daarom langs in onze winkel, zodat je nog wat laatste adviezen in kunt winnen bij onze specialisten of dat je een mooi testrondje kunt rijden op onze mega indoor testbaan, om zeker te weten dat deze fiets volledig bij jouw wensen past.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Kinderzitje
Standaard: zijn het minst slijtvast en het minst geoptimaliseerd qua gewicht.
Goed: Deze onderdelen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding en zijn betrouwbaar. De duurzaamheid en het gewicht van deze onderdelen is goed.
Professioneel: Dit is professionele kwaliteit en wordt gebruikt in de wielersport. De onderdelen gaan lang mee en zijn ook nog eens lichtgewicht.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!