Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Een trekking fiets is een cross-hybride of een fitness hybride maar dan aangekleed met trekking onderdelen, zoals spatborden, een bagagedrager, verlichting en een slot. Deze fietsen zijn bedoeld om trektochten te maken. De fiets kan eventueel uitgerust worden met bagage. Bij de hybride fietsen zit alles erop en eraan, de fietsen zijn zeer compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien, om op een sportieve manier van A naar B te komen, zonder dat je iets te kort komt qua uitrusting.
Bekijk direct: Koopgids: Trekking hybride fietsen | Dames trekkingfietsen | Heren trekkingfietsen
Lees verder...Een trekking fiets is completer qua uitrusting dan een cross-hybride of fitness fiets maar stukken lichter en sportiever dan een echte stadsfiets. De zithouding van een trekking bike is zeer comfortabel, waardoor je ook langere stukken prettig in het zadel kunt blijven zitten. Je hoeft niet bang te zijn dat deze fiets je maar een klein afstandje kan vervoeren, reken er maar op dat jij vele filometers op een dergelijke fiets zult maken.
12GO Biking heeft een breed aanbod trekkingfietsen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in trekkingfiets dames en trekkingfiets heren. Veel trekking hybride fietsen zijn beschikbaar in zowel dames modellen als heren modellen. Het verschil zit hem vaak in het frame. Daarnaast zijn er ook elektrische trekking hybride fietsen
Bij het kiezen van een trekking fiets zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten bij de beste trekking fiets voor jou:
Frame: Het frame van de trekking fiets moet stevig en duurzaam zijn, bij voorkeur gemaakt van lichtgewicht materiaal zoals aluminium of carbon. Het is essentieel dat het frame past bij de lichaamsbouw van de fietser voor een comfortabele rit.
Versnellingen: Trekking fietsen moeten beschikken over een breed scala aan versnellingen om aan verschillende terreinen en steiltes aan te kunnen passen. Een gevarieerd versnellingsbereik, met zowel lichte als zware versnellingen, is belangrijk voor lange afstanden en beklimmingen.
Remsysteem: Een betrouwbaar en krachtig remsysteem is essentieel voor veiligheid tijdens het fietsen. Schijfremmen worden vaak aanbevolen vanwege hun uitstekende remkracht en consistentie, zelfs onder natte omstandigheden.
Banden: Trekkingfietsen moeten geschikte banden hebben voor verschillende terreinen, zoals verharde wegen, grindpaden en lichte offroad-trails. Banden met een gemiddelde breedte en een grof profiel zijn ideaal voor veelzijdigheid en grip.
Comfort en accessoires: Let op de comfortaspecten, zoals een ergonomisch zadel, verstelbaar stuur en mogelijkheid tot het monteren van bagagedragers en spatborden. Dit is belangrijk voor langere fietstochten en om bagage mee te nemen.
Door rekening te houden met deze factoren kan je de juiste trekkingfiets kopen die aansluit bij jouw behoeften, comfort en budget voor een plezierige en avontuurlijke fietservaring.
Model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type riemaandrijving
Gates CDN: CDN is een instapniveau riemaandrijving. Deze riemaandrijving wordt voornamelijk gebruikt op stadsfietsen.
Gates CDX: CDX is een zeer duurzame en efficiënte aandrijving. Deze riem kan meer druk aan dan de CDN riem. Daarom is dit de standaard riem op e-bikes.
Mocht je in één oogopslag het verschil willen zien, hoef je alleen naar de bovenkant van de riem te kijken. De CDN riem heeft namelijk een gladde bovenkant, terwijl de CDX geribbeld is.
Lees hier alles over riemaandrijving
Verlichting
Verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker nog goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met verlichting op je fiets ga je altijd veilig de weg op.
Spatborden
Spatborden zorgen ervoor dat opspattend water en vuil wordt opgevangen. Zo blijven jij en je fiets ook bij minder goed weer schoon.
Bagagedrager
Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.
Geveerde voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!