Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Trekking hybride fietsen

Koopgids: Trekking hybride fietsen

Lange fietstochten, forenzen en heerlijk genieten tijdens je vakantie? Snel en sportief maar toch ook comfortabel op de fiets? Dat zijn stuk voor stuk kenmerken van een trekking hybride. In deze koopgids geven we je alle informatie die je nodig hebt om jouw ideale trekkingfiets te vinden.  

Bekijk direct: Alle trekking hybride fietsen

Wanneer kies je voor een trekking hybride fiets?

Ben je op zoek naar een sportieve fiets, maar hecht je ook veel waarde aan het meenemen van veel bagage? Dan is een trekking hybride de juiste keuze voor jou! Een trekking hybride fiets is namelijk ideaal om lange (trek)tochten te maken of om op vakantie de omgeving te verkennen. De fiets moet daarom overal uit de voeten kunnen, zowel op vlak als op heuvelachtig terrein. Een trekking hybride combineert sportiviteit met een hoog comfort en een laag gewicht. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over accessoires die niet meegeleverd zouden worden. Alles zit erop en eraan. Bagagedrager, spatborden, verlichting, meerdere bevestigingspunten voor bidonhouders en noem maar op.

Kenmerken van een trekking hybride fiets

Alhoewel trekking hybride fietsen vaak wat weg hebben van een stadsfiets, zijn er toch een aantal belangrijke verschillen. Een trekking hybride maakt veelal gebruik van een derailleurversnelling of naafversnelling met een riemaandrijving, terwijl een stadsfiets altijd beschikt over een naafversnelling. Mede hierdoor is een trekking hybride veelzijdiger, breder inzetbaar, sportiever en meestal lichter van gewicht in vergelijking met een stadsfiets. Daarnaast kun je makkelijker langere tochten fietsen op een trekking fiets door de sportieve zithouding.

De meeste trekking hybride fietsen beschikken over hydraulische schijfremmen, welke je goed kunt doseren en je uitsekende remprestaties bieden in alle soort weersomstandigheden. Met velgremmen zul je iets minder snel tot stilstand komen. Daarentegen zijn velgremmen wel en stuk lichter en makkelijk in onderhoud.

Keuzeopties trekking hybride fietsen

Het aanschaffen van een trekking hybride gaat gepaard met het maken van veel verschillende en soms moeilijke keuzes. Zo heb je de keuze tussen een ketting- of riemaandrijving, een derailleur- of naafversnelling en velgremmen of schijfremmen. Daarnaast is de afweging tussen een fiets met of zonder verende voorvork belangrijk om mee te nemen tijdens je keuze.

Derailleur- of naafversnelling

Bij een trekking fiets heb je keuze uit een ketting- of riemaandrijving. Bij trekking hybride fietsen gaat een kettingaandrijving altijd gepaard met een derailleurversnelling, terwijl een riemaandrijving altijd gepaard gaat met een naafversnelling. Je kiest voor een trekking hybride met een derailleurversnelling als je graag wat sportiever fietst in een soms wat heuvelachtiger gebied. Een derailleurversnelling heeft namelijk een groter bereik, waardoor je makkelijk net dat kleine stapje terug kunt schakelen bij het beklimmen van een berg.

699,99
Waardering:
100%
724,99
Waardering:
93%
31% korting
1.299,99
Waardering:
93.3333%
23% korting
1.279,99
Waardering:
99.3333%
22% korting

Een trekking hybride met een naafversnelling is echt iets voor jou als je de fiets meer voor woon-werkverkeer gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om je versnelling aan te passen als je stil staat. Bij een derailleurversnelling kan dit ook, maar komt het de fiets niet ten goede. Bovendien is een naafversnelling onderhoudsarm en gaat een riemaandrijving tot wel vier keer zo lang mee als een ketting. Ben jij iemand die de fiets meer voor het forenzen gebruikt en een hekel heeft aan onderhoud? Dan is een trekking hybride met een naafversnelling perfect voor jou.

1.849,99
Waardering:
88.5000%
16% korting
Waardering:
93%
1.299,99
23% korting

Vaste of verende voorvork

Een andere belangrijke keuze die je moet maken is of je liever met een vaste of een verende voorvork fietst. Je kiest voor een trekking hybride met verende voorvork als je net dat stukje extra comfort zoekt. De trillingen worden namelijk opgevangen door de voorvork in plaats van je polsen, armen en schouders. Ook kun je kiezen voor een geveerde voorvork als je het stiekem leuk vindt om een gravelpaadje of een ander bospaadje mee te pakken.

1.279,99
Waardering:
99.3333%
22% korting
NIEUW
1.849,99
Waardering:
88.5000%
16% korting

Als je vooral veel kilometers op de weg maakt is een geveerde voorvork eigenlijk overbodig en gaat dat extra stukje comfort ten kosten van een stukje snelheid. Vind je snelheid belangrijker dan comfort of denk je dat een geveerde voorvork overbodig is? Kies dan voor een trekking hybride met een vaste voorvork.

724,99
Waardering:
93%
31% korting
699,99
Waardering:
100%
1.299,99
Waardering:
93.3333%
23% korting
Waardering:
93.0000%

Onze topmodellen uitgelicht

Wil jij alles uit de kast halen tijdens een avontuurlijke rit of een lange trekking tocht? Neem jij alleen genoegen met het beste van het beste? Dan zijn de topmodellen hieronder misschien wel wat voor jou. Onze topmodellen worden gekenmerkt door hoge kwaliteit, hoog comfort én strakke looks.

Waardering:
96.5000%
Waardering:
100.0000%
Waardering:
85%

Meer tips nodig bij het kopen van een hybride fiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een hybride fiets hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vindt je in onze koopgids voor hybride fietsen.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Koopgids: Cross hybride fietsen Koopgids: Cross hybride fietsen
Koopgids: Fitness hybride fietsen Koopgids: Fitness hybride fietsen
Koopgids: Lifestyle & Urban hybride fietsen Koopgids: Lifestyle & Urban hybride fietsen