Black Friday | Bekijk 1200+ aanbiedingen

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Trekking hybride fietsen

Je bent op zoek naar een sportieve fiets, maar ook bagage moet mee kunnen. Al snel kom je uit op een trekking hybride fiets. Maar welk model kies je en waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een trekking hybride? In deze koopgids geven we je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Is een trekking hybride geschikt voor jou?

Je zoekt een sportieve fiets, maar neemt ook graag bagage met je mee. Je maakt graag lange (trek)tochten en af en toe ga je met je fiets op vakantie om de omgeving te verkennen. De fiets moet daarom overal uit de voeten kunnen, zowel op het vlakke als in heuvelachtig terrein. Je bent ook op zoek naar een complete fiets, die is voorzien van een bagagedrager, spatborden en verlichting. Je wilt na een lange tocht comfortabel op je bestemming aankomen, of je nu naar je werk fietst of een mooie weekendrit maakt. Flexibiliteit, sportiviteit, comfort en een laag gewicht zijn eisen die jij aan je nieuwe fiets stelt! Herken je jezelf hierin? Lees dan vooral verder, want een trekking hybride is dé fiets voor jou!

Dit kun je verwachten van een trekking hybride

Met een trekking hybride koop je een fiets die net wat veelzijdiger is dan een stadsfiets. Sommige trekking hybride fietsen lijken op een stadsfiets, maar het verschil zit hem in de derailleurversnelling. Hierdoor fiets je niet alleen met gemak door de stad, ook een heuveltje meepakken op vakantie is geen probleem met een trekking hybride. Een trekking hybride is breder inzetbaar, sportiever en meestal lichter van gewicht in vergelijking met een stadsfiets.

Je koopt vanaf ongeveer €400,- al een trekking hybride fiets met derailleurversnelling. Deze fiets is dan te vergelijken met een standaard stadsfiets, maar heeft meer versnellingen. Voor dit bedrag koop je wel een zware fiets, met kwalitatief mindere onderdelen. Koop je een trekking hybride vanaf €1000,-, dan krijg je hoogwaardigere onderdelen en bovendien een lichtere fiets. De modellen met het beste materiaal en onderdelen gaan over de toonbank voor meer dan €2000,-. Trekking hybride fietsen zijn uitgerust met een aluminium frame. Af en toe wordt een trekking hybride fiets uit de hogere prijsklasse voorzien van een lichte carbon voorvork. Je kunt bij trekking hybride fietsen kiezen uit een vaste voorvork of een voorvork met vering. De meeste fietsen zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen, waarmee je bij alle weersomstandigheden kunt vertrouwen op goede remprestaties. Ook zie je veel trekking hybrides die zijn voorzien van velgremmen. Deze remmen zijn lichter van gewicht maar bij echt slechte weersomstandigheden zal je merken dat je iets minder krachtig kunt remmen.

Verschil met goedkopere trekking hybride fietsen

Alle trekking hybride fietsen doen wat ze moeten doen. Ze brengen je van A naar B en zorgen ervoor dat jij comfortabel mooie tochten kunt maken, of je nu in de polder of in het buitenland je kilometers maakt. Er zijn zeer veel trekking hybride fietsen op de markt, die erg kunnen variëren in prijs. Er bestaan dan ook verschillen tussen betaalbaardere en duurdere trekking hybride fietsen. We zien vooral verschillen op het gebied van het type aandrijving, de versnellingen, het gekozen type rem en de voorvork die op de fiets gemonteerd is.

In de prijsklasse tot €1000.- is er een groot aanbod aan trekking hybride fietsen. In deze prijsklasse zijn de meeste fietsen afgemonteerd met velgremmen. Dit type rem is betrouwbaar, maar kent wel een verminderde remkracht bij natte weersomstandigheden. Fiets je vaak in slecht weer en wil je maximale remprestaties, dan kun je kijken naar fietsen die zijn afgemonteerd met hydraulische schijfremmen. Een nadeel van deze schijfremmen is wel een hoger gewicht in vergelijking met velgremmen.

Alle fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn voorzien van verlichting. Bijna alle fietsen zijn voorzien van een derailleurversnelling, maar je kunt ook kiezen uit een aantal modellen met naafversnelling. Fietsen met een naafversnelling zijn er met ketting of met een onderhoudsarme riemaandrijving. Kies je voor een naafversnelling, dan heb je minder versnellingen waardoor je niet in alle omgevingen de juiste versnelling kunt kiezen. Fietsen met naafversnelling in deze prijsklasse zijn afgemonteerd met een Nexus 7, Nexus 8 of Alfine 8 naaf. Verwacht je bijvoorbeeld in de heuvels te gaan fietsen? Dan is een fiets met derailleurversnelling voor jou de beste keus. Dit type versnelling weegt bovendien minder dan een naafversnelling.

Binnen deze prijsklasse kun je kiezen uit fietsen met een geveerde of vaste voorvork. Een geveerde voorvork geeft meer comfort als je op slechter wegdek of grindpaden rijdt, maar voegt wel meer gewicht aan je fiets toe. Fiets je in principe alleen op de weg, dan is een vaste voorvork een goede keuze. Een vaste voorvork is lichter en zorgt daarmee voor een directer stuurgedrag.

Het verschil in prijs wordt voor een groot gedeelte veroorzaakt door de gekozen versnellingsgroep. Vooral bij een derailleurversnelling worden veel verschillende schakelgroepen gebruikt. De goedkopere Tourney, Acera, Alivio en Altus groepen van Shimano komen veel voor in deze prijsklasse. Deze onderdelen zijn betrouwbaar, maar wegen meer, schakelen iets minder soepel en zijn minder slijtvast dan bijvoorbeeld de Shimano Deore en XT versnellingsgroepen. Je kunt in deze prijsklasse ook kiezen voor fietsen die afgemonteerd zijn met onderdelen uit deze hoogwaardigere groepen. Om de prijs wat de drukken worden door fabrikanten dan vaak mixgroepen gebruikt, waar de onderdelen uit duurdere groepen worden gemixt met betaalbaardere onderdelen. Er wordt dan bijvoorbeeld gekozen voor een ander crankstel of een andere cassette en ketting.

€ 84900
Waardering:
97%
Kalkhoff Endeavour 27 2021
Kalkhoff Endeavour 27 2021
Kalkhoff Endeavour 27 2021
Kalkhoff Endeavour 27 2021
€ 84900 € 94900
Waardering:
100%
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021
Batavus Dinsdag Sport 30 2021

Verschil met duurdere trekking hybride fietsen

Verwacht je veel lange fietstochten te gaan maken of misschien wel wekenlang door het buitenland te gaan trekken, dan is het verstandiger iets meer uit te geven aan een fiets. Ook als je veel van je materiaal vraagt en er vaak bij slechte weersomstandigheden op uit trekt loont het om je budget iets te vergroten.

Boven de €1000,- zijn de meeste fietsen uitgerust met hydraulische schijfremmen. Deze remmen staan garant voor uitstekende remprestaties en zijn erg krachtig. Een aantal fietsen in deze prijsklasse zijn voorzien van velgremmen of hydraulische velgremmen. De velgremmen zijn dan van hogere kwaliteit dan de velgremmen die op instapmodellen worden gemonteerd. Onder slechte weersomstandigheden kom je misschien minder snel tot stilstand dan met hydraulische schijfremmen, maar je profiteert wel altijd van een lager gewicht.

Ook in deze categorie kun je kiezen voor een ketting- of riemaandrijving. Je hebt daarnaast weer de keuze uit een derailleur- of naafversnelling. Een Nexus 7 naafversnelling vind je in deze prijsklasse niet meer terug. Fietsen met Nexus 8 of Alfine 8 zijn wel verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor Shimano Alfine 11. Een soepel lopende naaf die met zijn 11 versnellingen iets meer bereik heeft dan de andere Nexus of Alfine naven.

Afhankelijk van je wensen en het type wegdek waar je op rijdt, kies je voor een vaste of geveerde voorvork. Fietsen in dit hogere prijssegment zijn vaak uitgerust met voorvorken die lichter zijn en een beter stuurgedrag leveren. Sommige vaste voorvorken zijn zelfs gemaakt van carbon. Kies je voor een geveerde voorvork, dan vind je op duurdere fietsen vaak een luchtgeveerde vork. Een dergelijke vork kan beter worden ingesteld, is duurzamer en werkt soepeler dan spiraalgeveerde voorvorken die terug te vinden zijn in goedkopere trekking hybride fietsen.

Fietsen met een derailleurversnelling worden in deze prijsklasse afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardigere versnellingsgroepen. Geen Shimano Tourney of Alivio, maar Deore, XT en SLX zijn hier de standaard. Vaak zijn deze fietsen voorzien van een volledige groep, waar geen goedkopere onderdelen gemixt worden. Je profiteert van een betere slijtvastheid, schakelen gaat soepeler en de versnellingsgroep is ook nog eens een stuk lichter.

Investeer je meer geld in je nieuwe fiets, dan koop je een fiets met een betere afmontage en fijnere rijeigenschappen. Zeker als je veel op de fiets zit is dit iets wat je zult waarderen! 

€ 1.99900
Waardering:
100%
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
Koga F3 7.0 2021
€ 1.04900 € 1.29900
Waardering:
89%
Pegasus Premio SL Belt 2021
Pegasus Premio SL Belt 2021
Pegasus Premio SL Belt 2021
Pegasus Premio SL Belt 2021

Welke keuzes heb je nog meer?

Uiteraard hangt de keuze voor een trekking hybride voor een groot gedeelte van je persoonlijke voorkeuren af. Maak je ’s zomers af en toe een mooi ritje door eigen land, dan is het niet nodig om te kiezen voor de lichtste fiets met de duurste versnellingsgroep. Hou je echter van fietsvakanties en trek jij met je fiets misschien wel dagenlang door avontuurlijke gebieden? Dan moet je maximaal op je materiaal kunnen vertrouwen en kies je voor een duurder model. Verder kun je bijvoorbeeld kijken naar fietsen met een voordrager als je erg veel bagage moet meenemen. Ook de afwerking van de fiets kan verschillen. Lopen de kabels bijvoorbeeld buitenom of binnendoor? Wat je wensen ook zijn, dankzij ons grote aanbod hybride trekking fietsen vind je altijd een fiets die hierop aansluit!

Onze trekking hybride aanraders

Hieronder vind je een selectie populaire trekking hybride fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen bij je keuze. Deze trekking hybride fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

€ 1.04900
Waardering:
100%
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
Kalkhoff Endeavour 30 2021
€ 1.99900
Waardering:
93.5%
Koga F3 6.0 2021
Koga F3 6.0 2021
Koga F3 6.0 2021
Koga F3 6.0 2021
Koga F3 6.0 2021
Koga F3 6.0 2021

Meer tips nodig bij kopen van een hybride fiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een hybride fiets hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vindt je in onze koopgids voor hybride fietsen.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!

Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media!

   

Strava: @12GO Biking

Gerelateerde berichten

Koopgids: Fitness hybride fietsen
Koopgids: Cross hybride fietsen
Koopgids: Lifestyle & Urban hybride fietsen