Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische fiets of e-bike

Met een elektrische fiets of e-bike fiets je comfortabel en snel. Door het extra steuntje in je rug pak je de fiets vaker en fiets je langere afstanden. Met een e-bike heb je meer plezier van je fiets.

Elektrische fiets kopen

Bestel jouw e-bike online en krijg de fiets 100% rijklaar thuisgeleverd. Kom langs in onze megastore, test alle e-bikes op onze 400m indoor testbaan en neem dezelfde dag nog jouw droomfiets mee naar huis.

Met een elektrische fiets of e-bike fiets je comfortabel en snel. Door het extra steuntje in je rug pak je de fiets vaker en fiets je langere afstanden. Met een e-bike heb je meer plezier van je fiets.

Elektrische fiets kopen

Bestel jouw e-bike online en krijg de fiets 100% rijklaar thuisgeleverd. Kom langs in onze megastore, test alle e-bikes op onze 400m indoor testbaan en neem dezelfde dag nog jouw droomfiets mee naar huis.

De grootste fietsenwinkel van NL en BE

Direct-mee-service

100% rijklaar thuisgeleverd

Populaire e-bike aanbiedingen

4.699,99
15% korting
3.499,99
Waardering:
73%
20% korting
5.493,89
Waardering:
96%
E-BIKE TOPDEAL
4.099,99
Waardering:
87%
24% korting

Bekijk e-bikes per merk

Een elektrische fiets kopen in de winkel, hoe werkt dat?

Advies op maat

vergelijken en testen

Direct rijklaar

Afstellen en meenemen

Bekijk openingstijden winkel

Een elektrische fiets online kopen, hoe werkt dat?

Online kopen

Monteren en verpakken

Rijklaar geleverd

Veel fietsplezier

Een elektrische fiets online kopen

Overige elektrische fietsen links

Elektrische fietsen aanbiedingen
E-bikes 2022
Batavus e-bikes
Cannondale e-bikes
Cortina e-bikes
Cube e-bikes
Elektrische bakfietsen
Elektrische mountainbikes
Elektrische racefietsen
Elektrische vouwfietsen
Flyer e-bikes
Gazelle e-bikes
Gazelle e-bikes dames
Gazelle e-bikes met middenmotor
Goedkope e-bikes
Kalkhoff e-bikes
Koga e-bikes
E-bikes met lage instap
Pegasus e-bikes
Sparta e-bikes
Speed Pedelecs
Trek e-bikes
Urban e-bikes

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets lijkt op een gewone fiets, maar dan met extra ondersteuning. Deze ondersteuning, die ook wel trapondersteuning genoemd wordt, helpt je vooruit te komen zonder al te veel inspanning. Daarnaast kan je met een elektrische fiets harder fietsen dan met een normale fiets, hij biedt namelijk ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Door die hoge snelheid zijn de onderdelen en frames extra stevig om snelle slijtage tegen te gaan.

Het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike

Er is geen verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike. E-bike is de afgekorte, Engelse benaming van een elektrische fiets: namelijk electric bike. E-bike wordt echter ook vaak in Nederland gebruikt als benaming van een elektrische fiets, het maakt dus niet uit welke benaming er wordt gebruikt.

Elektrische fiets kopen of leasen

Een elektrische fiets kun je kopen of leasen. Kopen kan bij ons zowel online als in de winkel. Als je een elektrische fiets online neemt een medewerker contact met je op om de juiste framemaat te bepalen en de levertijd te bespreken. Je fiets wordt vervolgens 100% rijklaar thuisbezorgd. Als je nog niet weet welke elektrische fiets je wilt kopen, staan onze experts in de winkel of van de klantenservice klaar om je te helpen. Als je een e-bike in de winkel koopt wordt deze rijklaar gemaakt zodat de e-bike dezelfde dag mee naar huis kan.  

Je kunt ook een elektrische fiets leasen, dan betaal je een maandelijks bedrag om de fiets als het ware te ‘huren’. Het is zowel als Als je een fiets leaset bij 12GO Biking kun je altijd bij ons terecht voor onderhoud en service. Zo helpen we je als werkgever bij het vinden van een geschikte fietsregeling voor je werknemers en helpen we je als klant bij het vinden bij de perfecte e-bike voor jou. Een aantal voordelen van een elektrische fiets leasen bij 12GO Biking: alle merken zijn beschikbaar om te leasen, geen onverwachte kosten en er is altijd een servicepunt in de buurt.

Goedkope elektrische fiets

Een elektrische fiets kan prijzig zijn, maar er zijn ook goedkope elektrische fietsen vanaf slechts 1199. Er is namelijk genoeg keuze tussen verschillende, kwalitatieve e-bikes binnen ons assortiment. Zo vind je zowel heren- als damesfietsen, stadsfietsen, transportfietsen, moederfietsen en urban e-bikes tussen onze goedkope e-bikes. Daarnaast kun je kiezen voor een voorwielmotor of middenmotor, een accu in de bagagedrager of in het frame en zijn alle e-bikes uitgerust met A-merk onderdelen. Een goedkope elektrische fiets hoeft daarom niet altijd in te leveren op kwaliteit. Ze gaan over het algemeen echter wel minder lang mee en vergen soms wat meer onderhoud dan duurdere elektrische fietsen.

De motor van een elektrische fiets

De motor is één van de belangrijkste onderdelen van een e-bike: die verzorgt immers de ondersteuning. Je kunt kiezen uit 3 type motoren: de achterwielmotor, middenmotor en voorwielmotor. Afhankelijk van het type fiets dat je zoekt en het budget dat je beschikbaar stelt, kun je een keuze maken voor het type motor. De achterwielmotor wordt gebruikt voor sportieve elektrische fietsen. De achterwielmotor is vaak krachtig en voelt aan alsof hij een duwtje in de rug geeft. De middenmotor vind je terug op de meeste elektrische fietsen. Bosch is het populairste merk voor e-bike middenmotoren. Ze staan bekend om hun soepele ondersteuning en de e-bikes hebben een goede gewichtsverdeling dankzij de plaatsing in het midden. Tot slot vind je de voorwielmotor voornamelijk terug e-bikes uit het instapsegment. Een voorwielmotor is wel iets minder stabiel, doordat de motor je als het ware vooruit trekt.  Het voordeel is echter wel dat de voorwielmotor de goedkoopste optie is. Meer weten? Lees ons blog over de verschillende e-bike motoren.

De accu van een elektrische fiets

Naast de motor is de accu ook erg belangrijk: zonder accu heeft je motor immers geen stroom. Er zijn veel keuzemogelijkheden voor de grootte en de plek van een accu. Veel fabrikanten geven je tegenwoordig namelijk de keuze uit verschillende groottes accu’s, zo kun je een grootte kiezen die het beste bij jouw wensen past. Over het algemeen heeft een grotere accu een grotere actieradius, maar dat kan verschillen per merk en het type fiets. De motor in een zware fiets vraagt immers meer vermogen om dezelfde ondersteuning te bieden dan een motor in een lichte fiets. Daarnaast zijn externe omstandigheden ook van invloed op de actieradius. Denk aan tegenwind, kou of hoogteverschillen. Lees hier meer over de actieradius van een elektrische fiets.

Voor de plaats van de accu heb je drie opties: in de bagagedrager, in het frame of aan het frame. Een accu in de bagagedrager zie je, net als de voorwielmotoren, vrijwel alleen nog maar terug in het instapsegment. Dat komt omdat een accu in de bagagedrager het goedkoopst is om te maken voor fabrikanten. Dat heeft verder geen invloed op de actieradius, maar het ziet er wel minder strak uit. Een accu in het frame is tegenwoordig de standaard. Een e-bike met accu in het frame lijkt soms niet eens meer op een elektrische fiets omdat de accu volledig weggewerkt is in de onderbuis van het frame. Daarnaast zijn die e-bikes stabiel doordat het gewicht van de accu in het midden zit. Tot slot heb je ook de keuze voor een accu aan het frame. Die heeft het stabiliteitsvoordeel van een geïntegreerde accu,

De elektrische fiets: populairste keuzes

Voor de dames is er een apart assortiment met elektrische damesfietsen. De fietsen hebben een lage instap en zijn vaak comfortabeler omdat de zithouding rechterop is. Daarnaast hebben we ook een apart assortiment voor elektrische herenfietsen. Die zijn voorzien van een bovenbuis en de geometrie (of zithouding) is vaak sportiever omdat je op een elektrische herenfiets verder naar voren gebogen zit.  

Verder groeit de elektrische bakfiets enorm in populariteit. De mogelijkheid om een zware lading of kinderen te vervoeren in combinatie met elektrische ondersteuning maakt deze fietsen uiterst geschikt voor gezinnen in stedelijk gebied.

Een andere populaire fiets voor gezinnen is de elektrische moederfiets. Met een extra lage instap, de mogelijkheid voor een achter- en voorzitje en de elektrische ondersteuning is dit de ideale fiets om je kinderen te vervoeren zonder veel moeite te hoeven doen.

Sportievelingen kiezen steeds vaker voor een elektrische mountainbike. Met een elektrische mountainbike kost het minder moeite om de berg op te komen zodat je extra kunt genieten van de afdalingen.

Vind je e-bikes maar zwaar en onhandig? Dan past een lichte elektrische fiets beter bij jou. Een lichtgewicht elektrische fiets stuurt vaak soepeler en haal je makkelijker uit de schuur. Een lichte elektrische fiets weegt 16 tot 22 kg waar een gemiddelde e-bike rond de 26 kg weegt.

Tot slot is de elektrische fiets met een lage instap de uitkomst voor mensen die moeite hebben met de balans bewaren tijdens het op -en Verder hebben de fietsen een extra rechte zithouding zodat je goed overzicht hebt op wat er voor je gebeurt. 

Welke elektrische fiets?

Hulp en advies nodig bij het kiezen van een elektrische fiets of e-bike? Gebruik onze e-bike keuzehulp en vind binnen 1 minuut welke elektrische fiets bij jou past.