Onze winkel is open

Menu
1

Elektrische fietsen

Wil je een nieuwe elektrische fiets kopen? Bekijk onze grote voorraad van sportieve elektrische fietsen tot degelijke stadsfietsen en vind de E-bike die bij jouw gebruik past. Het is goed om bij de aanschaf van een elektrische fiets te kijken naar de plaats van de motor, de versnellingen, sonsoren, de zithouding en het comfort van de E-bike. Gebruik je de elektrische fiets nu voor boodschappen, toertochten, voor woon-werk of juist recreatief, wij helpen je graag met eerlijk en onafhankelijk advies. Je kunt proefrijden op onze mega indoor testbaan en met de keuzehulp helpen we jou bij de zoektocht naar een E-bike. 12GO Biking is al meer dan 13 jaar dé specialist in elektrische fietsen.

Filter

Naar elektrische stadsfietsen

Naar elektrische hybride fietsen

Naar elektrische mountainbikes

Naar high speed e-bikes

Naar elektrische transportfietsen

E-bike Keuzehulp

Outlet 2019

Bekijk de top 5 beste E-bikes in prijs/kwaliteit!

Bekijk E-bike Testcenter met mega indoor testbaan

Naar elektrische stadsfietsen

Naar elektrische hybride fietsen

Naar elektrische mountainbikes

Naar high speed e-bikes

Naar elektrische transportfietsen

Bekijk E-bike Testcenter met mega indoor testbaan

E-bike Keuzehulp

Bekijk de top 5 beste E-bikes in prijs/kwaliteit!

Outlet

Lees onze e-bike keuzehulp

Lees onze e-bike keuzehulp

OUTLET
E-Worldtraveller 2020
(7)

€ 3.999,00

€ 3.29900
OUTLET
Dinsdag E-go 2019

€ 2.499,00

€ 1.89900
OUTLET
Razer 400Wh 2019

€ 2.799,00

€ 1.79900
OUTLET
Pace BX 11v 2020
(4)

€ 3.999,00

Vanaf € 3.19900
OUTLET
M7TB 500 Wh 2020
(3)

€ 2.699,00

€ 1.99900
OUTLET
Siena E8F Plus 2020
(5)

€ 2.499,00

€ 2.29900
OUTLET
M9TB 500Wh 2020
(7)

€ 2.699,00

€ 2.29900
OUTLET
Premio E8F Belt 2020

€ 3.099,00

€ 2.69900

Elektrische fietsen of E-Bikes koop je bij 12GO Biking!

Een elektrische fiets kopen is tegenwoordig een grotere opgave dan je misschien vooraf anticipeert. Er is gigantisch veel keus wanneer je een nieuwe e-bike gaat kopen. Niet alleen zijn er verschillende typen elektrische fietsen, ook zijn er verschillende motoren en versnellingen. Daarnaast is het ook prettig om een nieuwe elektrische fiets te kunnen testen, want een kleine uitgave is het al lang niet meer.

Stockfoto 12GO Verkoop e-bike

Gelukkig kun je bij 12GO Biking altijd terecht voor jouw elektrische fiets. In onze grote fietsenwinkel staat een team e-bike experts voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bovendien hebben wij een grote indoor testbaan, waardoor je op je gemak elektrische fietsen kunt testen tot je de beste hebt gevonden. Verder hebben we bij 12GO Biking de grootste collectie elektrische fietsen van Nederland en een grote voorraad e-bikes, zodat er altijd wel een elektrische fiets voor jou beschikbaar is. Heb je moeite met kiezen? Dan hebben we voor jou een keuzehulp voor elektrische fietsen en een papieren E-bike Koopgids.

Onze populaire E-bike merken:

Gazelle / Batavus / Trek / Cortina / Pegasus / Cube / Kalkhoff / Sparta / Koga / Cannondale / Flyer


Verschillende soorten elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn er in steeds meer soorten, maten, vormen, geuren en kleuren te vinden. Maar welke verschillende typen e-bike zijn er eigenlijk en welke past het best bij mij? Het is belangrijk om je goed te verdiepen in welke opties er beschikbaar zijn voordat je een elektrische fiets koopt, want je wilt niet op een e-bike rijden die niet perfect aansluit bij jouw wensen. Wij lichten daarom de verschillende soorten elektrische fietsen voor je uit, zodat je precies weet welke je nodig hebt.


Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen

De meest voorkomende elektrische fiets in het Nederlandse straatbeeld is de elektrische stadsfiets. Deze e-bikes zijn gebruiksvriendelijk door het gebruik van onderhoudsarme onderdelen en betrouwbare elektrische systemen. Bovendien hebben deze fietsen betrouwbare en stille motoren die perfect zijn voor gebruik in de stad. Daarnaast zijn ze beschikbaar voor iedereen! Elektrische stadsfietsen zijn namelijk te vinden als herenfiets, damesfiets, maar ook met een trapeze frame of lage instap.


Elektrische hybride fietsen

Elektrische hybride fietsen zijn populair bij de forensen, die de files willen vermijden door lekker op de fiets te stappen. Dit type e-bike heeft een sportievere zithouding en is vaak voorzien van derailleurversnellingen. Je hebt hierdoor een sportiever rijgevoel en een groter schakelbereik, al kost het vaak wel net ietsje meer onderhoud. Daarnaast hebben elektrische hybride fietsen meestal een krachtigere motor dan elektrische stadsfietsen, waardoor je ze ook uitstekend kunt gebruiken op vakanties in het buitenland. Ook elektrische hybride fietsen zijn beschikbaar als heren eletrische fiets, dames e-bike en trapeze model.

Elektrische hybride fietsen


Cortina elektrische transportfiets

Elektrische transportfietsen

Steeds prominenter aanwezig in ons straatbeeld zijn de elektrische transportfietsen. Deze fietsen zijn simpelweg ideaal voor dagelijks gebruik. Je kunt er eenvoudig je boodschap mee doen of je tas meenemen naar school of werk. Doordat de fietsen vaak een no-nonsense filosofie hebben, zitten er weinig (kwetsbare) toeters en bellen op de fiets. Hierdoor heb je een zeer betrouwbare, en bovendien robuuste elektrische fiets.


Speed Pedelecs (E45)

Ongetwijfeld één van de meest opvallende verschijningen van het huidige straatbeeld: de Speed Pedelecs, ook wel E45 genoemd. Deze supersnelle elektrische fiets is perfect voor forenzen. Dankzij de aandrijving tot wel 45 kilometer per uur omzeil je niet alleen de files, maar ben je ook razendsnel weer thuis na een lange werkdag. Het bekendste merk dat Speed Pedelecs produceert is Stromer, die ook exclusief E45 fietsen maken. Naast Stromer produceren ook andere grote merken als Gazelle, Batavus, Sparta en Trek Speed Pedelecs.

Stromer Speed Pedelec 12GO


Elektrische moederfiets

Elektrische moederfietsen

Niets is zo leuk als met de kleine een ommetje maken op de fiets. Daarvoor zijn gelukkig speciale e-bikes ontwikkeld, die ervoor zorgen dat de elektrische fiets zo gebruiksvriendelijk mogelijk is met kinderen. Zo hebben de elektrische moederfietsen een stabiele dubbele standaard, een display die bij één van de handvatten te bedienen is en de mogelijkheid om twee kinderzitjes te monteren. Een elektrische moederfiets is dus een must-have als je graag uitstapjes met de kleinen maakt.


Verschillende motoren

Naast dat er verschillende typen elektrische fietsen zijn, zijn er ook een hoop verschillende motoren op de markt. Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets zal je dan ook moeten kiezen welke motor je wilt. Er zijn drie verschillende soorten motoren: de voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Op 90% van de e-bikes zie je tegenwoordig een middenmotor, omdat deze de meest natuurlijke rijervaring biedt. Voorwielmotoren vind je eigenlijk alleen nog op instapmodellen, terwijl een achterwielmotor voornamelijk wordt gebruikt op sportieve e-bikes en Speed Pedelecs. Meer weten over de verschillen? Lees hier ons blog!


Bosch e-bike motoren

Bosch is momenteel de onbetwiste marktleider als het aankomt op e-bike motoren. Bosch maakt exclusief middenmotoren, waardoor je met een Bosch motor dus bij voorbaat al zeer natuurlijk rijgedrag ervaart. De motoren van Bosch zijn oerdegelijk en hebben een ondersteuning die erg natuurlijk aanvoelt. Daarnaast heeft Bosch een ruim aanbod. Zo zijn de Bosch Active Line en de Active Line Plus series perfect voor in de stad. De Performance Line en de Performance Line CX zijn juist weer gericht op de sportieve fietsers die op zoek zijn naar net iets meer power. Ook heeft Bosch een motor die speciaal voor Speed Pedelecs is, de Performance Speed. Zo heeft Bosch voor iedereen een passende motor. Alles weten over de Bosch motoren? Lees hier ons blog.

Bosch motorsysteem


Shimano Steps e-bike systeem

Shimano e-bike motoren

De motoren die het meest op de Bosch motoren lijken zijn de Shimano StepS middenmotoren. De E5000 en E6100 motoren zijn vergelijkbaar met de Active Line series, terwijl de E7000 en E8000 de krachtigere uitvoeringen van Shimano zijn. Shimano middenmotren leveren een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, terwijl ze maar minimaal verschillen van Bosch motoren.


Bafang motoren

De Bafang motor is verkrijgbaar als voorwiel- en middenmotor. Als we het over echte krachtpatsers hebben denken we al snel aan Bafang middenmotoren. Met een maximale koppel van wel 80 Nm is het één van de sterkste uit onze collectie. De ondersteuning voelt alleen iets minder natuurlijk aan dan bij de motoren van bijvoorbeeld Bosch.

De Bafang voorwielmotor zien we veel terug op instapmodellen. De kleine motor is relatief licht en biedt voldoende ondersteuning voor de dagelijkse ritjes naar school, werk of de supermarkt. Deze motor is perfect als je dus een iets goedkopere e-bike zoekt.

Bafang middenmotor


Yamaha middenmotor

Yamaha e-bike motoren

Als we het dan toch over krachtpatsers hebben mogen we de Yamaha middenmotor niet overslaan. Ondanks dat je niet veel elektrische fietsen ziet met een Yamaha motor, is er niets af te dingen op de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Met 70 Nm aan koppel ben je snel op de gewenste snelheid, terwijl de motor ook een uitstekende betrouwbaarheid heeft. Dat wordt bij Yamaha allemaal gecombineerd met een scherpe prijs!


Verschillende typen accu’s

Naast verschillende motortypen zijn er natuurlijk ook verschillende soorten accu’s. Allereerst heeft ieder motormerk zijn eigen accu, om te zorgen dat ze zo efficiënt mogelijk samenwerken. Daarnaast zijn accu’s voor de elektrische fiets ook in verschillende vormen en capaciteiten te krijgen. De meest gangbare capaciteiten zijn 300 Wh, 400 Wh, 500 Wh en 625 Wh. Een grotere accu betekent natuurlijk ook een grotere actieradius. Toch is de actieradius niet alleen afhankelijk van de accu, maar ook van bijvoorbeeld de buitentemperatuur, wind mee of tegen en het berijdersgewicht.


Drageraccu’s

Voor de meesten de bekendste vorm van elektrische fiets accu’s. De accu die in de bagagedrager verwerkt zit. Dit is namelijk de meest voordelige optie, terwijl je de accu nog wel makkelijk weg kunt werken door bijvoorbeeld fietstassen er overheen te plaatsen. Met een accu in de achterdrager lever je een klein beetje in op de stabiliteit van de fiets, doordat het zwaartepunt wat hoger zit. Toch is het dankzij de prijs een uitstekende optie als het op de accu aankomt.

Darageraccu


Elektrische fiets met accu aan het frame

Accu aan het frame

Accu’s die aan het frame zijn bevestigd zien we voornamelijk bij elektrische hybride fietsen in het goedkopere segment. Dit komt doordat deze fietsen vaak een kleinere, of zelfs helemaal geen, bagagedrager hebben. De accu moet dan toch ergens weggewerkt worden, dus wordt er vaak voor gekozen om de accu aan het frame te bevestigen. Voor de stabiliteit komt dit de fiets wel ten goede, omdat het zwaartepunt dichter bij de grond ligt dan met een drageraccu.


Geïntegreerde accu

Op de high-end elektrische fietsen zien we bijna alleen nog maar geïntegreerde accu’s. Dit betekent dat de accu, zoals de naam al zegt, volledig in het frame geïntegreerd is. Hierdoor krijgt de fiets een strakke uitstraling. Bovendien geeft dit ruimte voor grotere accu’s, waardoor een elektrische fiets met geïntegreerde accu een capaciteit kan hebben tot wel 625 Wh. In sommige gevallen is de accu zelfs zo strak weggewerkt dat je aan het frame nauwelijks meer kan zien dat het om een e-bike gaat.

Accu perfect in het frame geïntegreerd


De aandrijflijn van elektrische fietsen

Elektrische fietsen beschikken over verschillende vormen van aandrijving. Zo vind je elektrische fietsen met een traditionele naafversnelling gecombineerd met een ketting of een derailleurversnelling. Wat echter ook steeds meer opkomt zijn de elektrische fietsen met riemaandrijving en/of Enviolo Nuvinci traploze versnellingen.


e-bike met riemaandrijving

Elektrische fietsen met riemaandrijing

Je ziet ze steeds meer, de elektrische fietsen met riemaandrijving. Dat is ook niet gek. Een riemaandrijving is namelijk enorm vriendelijk in onderhoud en een stuk stiller dan de traditionele ketting. Doordat de riemaandrijving beter bestand is tegen het vermogen van de motor van je elektrische fiets, gaat deze tot wel drie à vier keer zo lang mee als een gewone ketting. Als je onze beste e-bikes met riemaandrijving wilt zien, klik dan hier.


Elektrische fietsen met Enviolo versnellingen

Enviolo versnellingen, ook wel bekend als Nuvinci versnellingen, zie je eigenlijk nooit op normale fietsen. Dat komt omdat deze traploze versnellingen daar te zwaar voor trappen. Later bleek dat dit juist perfect was voor elektrische fietsen, want daarmee word je een tandje geholpen door de motor. Doordat de versnellingen traploos zijn, en in het hogere segment zelfs automatisch schakelen, zijn ze helemaal thuis op luxe e-bikes! Alles weten over dit unieke systeem? Lees dan ons blog!

Enviolo Nunvinci versnellingsnaaf


Elektrische fiets van de zaak

Steeds meer bedrijven werken met het fietsplan voor personeel. Een makkelijke manier om tegen een lagere prijs een elektrische fiets te scoren. Ook is het tegenwoordig mogelijk om jouw elektrische fiets te leasen, wat hetzelfde werkt als het leasen van een auto. Hier kun je alles vinden over het fietsplan. Wil je weten of leasen voor jou een optie is? Klik dan hier.


Elektrische fiets of e-bike kopen

Elektrische fietsen koop je bij 12GO Biking! Niet alleen hebben we bij 12GO Biking een gigantische collectie elektrische fietsen, we hebben ook een team e-bike specialisten dat altijd klaar staat om jou te helpen bij de aanschaf van een e-bike! Bovendien hebben we bij 12GO Biking een indoor testbaan van meer dan 400 meter! Zo kun je uitvoerig jouw nieuwe fiets uitproberen, zodat je 100% procent zeker weet dat je de juiste elektrische fiets koopt. Daarnaast hebben we altijd meer dan 1500 e-bikes op voorraad, zodat we altijd een model voor jou hebben! Wanneer jij jouw keus hebt gemaakt kan de fiets, mits op voorraad, binnen een uur mee naar huis! Daardoor heb je dezelfde dag nog plezier van jouw nieuw gekochte e-bike.


Elektrische fiets online kopen

Bij 12GO Biking is het natuurlijk ook mogelijk om online je elektrische fiets te kopen. Heb je jouw droomfiets op de webshop gevonden? Super! Als deze op voorraad is heb je hem in de meeste gevallen binnen 5 werkdagen thuis. Is deze niet op voorraad, dan krijg je een indicatie van de verwachte leverdatum, zodat je niet voor verrassingen komt te staan na jouw bestelling. Als alles in orde is gemaakt wordt de fiets door Flevobird rijklaar thuisbezorgd! Je kunt binnen een paar minuten na de bezorging al genieten van jouw nieuw gekochte elektrische fiets!


Meer informatie over elektrische fietsen?

Bestel dan onze e-bike koopgids. Vol met nuttige info, de laatste trends, en een uitgebreid stappenplan naar de perfecte e-bike voor jou!