a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
9 januari 2019
Door:
Steven V
Delen

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de €2000,-

Elektrische fietsen zijn een geweldige uitvinding als het gaat om vervoer in en rondom de stad, naar school of werk maar ook om recreatief te gebruiken. Toch is de elektrische fiets nog een behoorlijke aanschaf. Je wilt - als je er een aanschaft - hem toch voor jaren gebruiken en het liefst moet de fiets ook nog een beetje comfortabel zijn. Je wordt overspoeld met een enorm aanbod van diverse merken en prijzen. Wij geven je dan ook graag een paar tips die je helpen bij de aanschaf van je eerste e-bike, zodat je uiteindelijk een fiets uitkiest waar je nog jaren plezier van hebt!

Wat kun je het beste doen als je simpelweg niet meer dan 1800 euro uit wil geven voor een elektrische fiets? Allereerst moet je je afvragen waar je de fiets voor gaat gebruiken. Wat vind je het belangrijkste aan fietsen en wat moet de fiets sowieso hebben? We bespreken wat je ongeveer kwijt bent aan een elektrische fiets en wat je er voor deze prijs van kunt verwachten. Daarnaast maken we een vergelijking met duurdere fietsen op de markt, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze kunt maken!

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets om te kijken of het iets voor je is, gebruik je hem voor korte stukjes in en om de stad, wordt de fiets gebruikt om mee naar school te fietsen of zoek je een elektrische transportfiets? Dan kun je in deze prijsklasse zeker een fiets vinden die bij je past. Verwacht niet enorm comfortabele fietsen met een heel vloeiende ondersteuning, maar een degelijke elektrische stadfiets vind je hier wel.

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets onder de €2000,-

Al jaren is er vraag naar goedkope elektrische fietsen. Het segment is gegroeid en de kwaliteit van fietsen in deze prijsklasse is omhooggegaan. Voor €2000 krijg je daardoor gewoon een goede, degelijke e-bike waar je jaren plezier aan kunt beleven. De fietsen in dit segment zijn bedoeld voor dagelijks ritten tot 20 km, voor gebruik in de stad, om boodschappen mee te doen en voor scholieren. Elektrische fietsen in dit segment hebben geen ingewikkelde displays of verschillende rijprogramma’s. Ze zijn vaak voorzien van een gesloten kettingkasten en een rechte zithouding. Ben je echt van plan dagelijks stukken van 20 km of meer te fietsen dan adviseren we je daarom wel om naar een iets hogere prijsklasse te kijken.

Verschillen binnen de categorie

Binnen de categorie 'elektrische fietsen onder de 2000' vind je nog aardig wat verschillen. Een elektrische fiets van €899 kan niet hetzelfde zijn als een elektrische fiets van €1899. Er zijn een aantal punten waarop deze fietsen van elkaar verschillen.

Motor

Fietsen in deze categorie zijn over het algemeen voorzien van voorwielmotor. Meer richting de €2000 in combinatie met een mooie aanbieding  kun je ook zeker fietsen vinden met een middenmotor. Fietsen met een voorwielmotor zijn goedkoper. Wel voel je de ondersteuning bij een voorwielmotor een beetje trekken, daarnaast sturen ze wat zwaarder. Verder zijn fietsen met een voorwielmotor zijn net even wat simpeler dan  fietsen met middenmotoren, ze hebben bijvoorbeeld alleen een rotatiesensor  en meestal geen trapkrachtsensor. Hierdoor begint de fiets direct met ondersteunen als de pedalen rond gaan, dat voelt minder natuurlijk aan. Bij een fiets met een middenmotor bevindt het gewicht van de motor zich onderaan in het midden, wat de fiets een stabiele wegligging geeft.

De afweging die je moet maken is dus of je wat meer wilt uitgeven aan een meer stabiele, comfortabelere fiets, of dat je iets minder comfort en mindere rij-eigenschappen accepteert in ruil voor een (veel) lagere prijs.

In dit segment vind je o.a. voorwielmotoren van: E-motion (Sparta, Batavus), Panasonic (Gazelle) en Bafang (Cortina en Gazelle), en middenmotoren van: E-motion, Bosch en Bafang.

Versnellingen

De allergoedkoopste e-bikes hebben 3 versnellingen. Daar is op zich niets mis mee, en het systeem is ook wat lichter ten opzichte van Shimano Nexus 7 versnellingen. Alleen is het bereik kleiner waardoor je bij lange ritten met hoogteverschil of tegenwind tekort kan komen. Vanaf 1200 euro vind je al e-bikes met Shimano Nexus 7 versnellingen. Dat is voor veel mensen een betere versnellingsnaaf.

Comfort

Hoe meer geld je uitgeeft aan een elektrische fiets, hoe comfortabeler deze rijdt. Dit komt omdat duurdere fietsen voorzien zijn van vering in het zadel en/of in de voorvork, krachtige hydraulische velg- of schijfremmen en een stabiele middenmotor.

Accu

Een ander belangrijk aspect van de elektrische fiets is de accu. Als je je fiets zo goedkoop mogelijk wil hebben dan kun je er voor kiezen om een kleine accu (+/- 300Wh) te nemen. In dit segment zie je vaak dat fietsen standaard geleverd worden met een 300Wh accu. Hiermee kun je zo’n 25 – 50 km fietsen. Let wel, een accu verliest door slijtage per jaar zo’n 10% accucapaciteit. Uiteindelijk is het voor de meeste mensen handiger om één stapje groter te nemen. Met een 400 Wh accu (bij sommige fietsen al inbegrepen) kun je ongeveer 50 – 80 km fietsen.

Verschil met duurdere fietsen

Wat mis je als je kiest voor een fiets onder de 2000 euro? Het voornaamste verschil zit hem in fietscomfort. Dit uit zich in krachtigere motoren, stabielere fietsen, grotere accu’s en duurzame onderdelen.  Gebruik je je fiets voor meer dan alleen boodschappen doen of gebruik je je fiets veel recreatief? Dan is het voor jou verstandig om onze koopgids te lezen over de beste e-bikes rond de €2000.

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Simpel, maar degelijk

Cortina E-U1: Een goede robuuste e-bike, ideaal voor school of naar je werk. Rechttoe, rechtaan, drie versnellingen, gesloten kettingkast en goede ondersteuning, een echte Cortina. De fiets heeft een rechte zithouding, een voorwielmotor van Bafang en een grote accu.

Batavus Fonk 3V E-Go: Deze zeer nette Batavus Fonk met drie versnellingen, rollerbrake en velgremmen heeft een sportieve zit, weggewerkte kabels en mooie led-verlichting. Een stijlvolle schoolfiets, met een E-motion voorwielmotor, een degelijk slot en verstelbare stuurpen. Hiermee kun je jaren vooruit zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten.

Fonk E-go 3v 2020

Batavus Fonk E-go 3v 2020

<p>De Batavus Dinsdag E-Go is bijzonder robuust gebouwd. Het stoere frame, de rechte voorvork en de hoge velgen zorgen voor een snelle en sportieve uitstraling en optimale stijfheid van de fiets. De betrouwbare en krachtige Yamaha motor met kracht, snelheid en rotatie sensor zorgt voor een realistische fietsbeleving.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
3
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Mechanische velgremmen, Rollerbrakes
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 1.399,00

Vanaf € 1.299,00
12GO'S KEUZE
E-U1 3v 2019

Cortina E-U1 3v 2019

(1)

<p>Op zoek naar een goede robuuste e-bike voor school of naar je werk, maar wil je er niet teveel uitgeven? Dan is de E-U1 d&eacute; fiets voor jou. Rechttoe, rechtaan, drie versnellingen, gesloten kettingkast en goede ondersteuning. Lachend kom jij voortaan op tijd op school en kun je nog een paar minuten extra snoozen.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
3
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Rollerbrakes
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 1.220,00

Vanaf € 1.128,00

Stads-toppers

Cortina E-U4 Transport 7V: De meest praktische e-bike die we hebben. Elektrisch, modern, robuust en een voordrager, super praktisch voor in de stad. Deze Cortina E-U4 komt met een dubbelstandaard, stuurslot, Shimano Nexus 7 versnellingen en een Bafang voorwielmotor. Dit is dé fiets die je gemakkelijk naar school, werk of naar de stad brengt. Hij is in meerdere kleuren verkrijgbaar en daarnaast is de fiets lekker scherp geprijsd.

Gazelle Puur_NL 7V HFB: De elektrische transportfiets van Gazelle met 7 versnellingen. Dit model heeft een voorwielmotor Bafang. De Puur_NL is één van de populairste elektrische transportfietsen op de markt. Voordelen van deze Gazelle fiets ten opzichte van andere transportfietsen is dat de Puur_NL een wat smallere voordrager heeft. Hierdoor past de fiets gewoon in de fietsenrekken.

E-U4 Transport 7v 2019

Cortina E-U4 Transport 7v 2019

(2)

<p>Elektrisch, modern, robuust en een voordrager. Dan kom je maar op &eacute;&eacute;n fiets uit. De Cortina Transport. Ideaal voor school, werk en super praktisch voor in de stad. De E-U4&nbsp;is de elektrische variant van de alom bekende U4 Transport. Mede door de voordrager d&eacute; ideale fiets voor dagelijks gebruik. Dit is d&eacute; fiets die je gemakkelijk mee neemt naar school, werk of naar de stad. Hij is in vele kleuren verkrijgbaar en daarnaast is de fiets lekker scherp geprijsd.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Rollerbrakes
Type elektrische fiets
Transportfiets

€ 1.560,00

Vanaf € 1.299,00
OUTLET
Puur_NL 7v HFB 2019

Gazelle Puur_NL 7v HFB 2019

(2)

<p>De Gazelle Puur_NL 7v HFB&nbsp;met 7 versnellingen is de elektrische transportfiets van Gazelle. Dit model heeft een voorwielmotor Bafang. De Puur_NL is &eacute;&eacute;n van de populairste elektrische transportfietsen op de markt. Voordelen van deze Gazelle fiets ten opzichte van andere transportfietsen is dat de Puur_NL een wat smallere voordrager heeft. Hierdoor past de fiets gewoon in de fietsenrekken.</p> <p>De nieuwe Bafang motor is krachtiger dan zijn voorganger en voelt natuurlijker aan.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Voorwielmotor
Type rem
Rollerbrakes
Type elektrische fiets
Stadsfiets, Transportfiets

€ 1.699,00

Vanaf € 1.529,00

Meeste waar voor je geld

Pegasus Katarga C7: Met recht het meeste waar voor je geld. Pegasus bouwt stijve frames waardoor je stabiel fietst, maar in combinatie met de Bosch Active middenmotor is het al helemaal een fijne fiets. Deze elektrische fiets heeft een voorvorkvering, hydraulische Magura remmen, een verstelbaar stuur en een 400Wh accu. Ideaal voor dagelijks gebruik en woon-werk ritten.

Batavus Wayz E-Go Active 7V: De meest comfortabele uit het rijtje. Als je veel waarde hecht aan comfort dan is de Batavus Wayz E-go Active jouw ideale fiets. Deze fiets is namelijk voorzien van een verende zadelpen, een geveerde voorvork en een krachtige Bosch Active Line middenmotor. Dankzij de Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf en gesloten kettingkast is deze fiets ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk.

Katarga C7 2019

Pegasus Katarga C7 2019

Fietsen is genieten. Nog meer als je comfortabel met ondersteuning rijdt, zodat je ook bij tegenwind soepel door kan fietsen.

Versnellingsgroep
Shimano Nexus 7
Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.299,00

€ 1.799,00
22% KORTING
Wayz E-go Active 7v 2019

Batavus Wayz E-go Active 7v 2019

(1)

<p>Als je veel waarde hecht aan comfort dan is de Batavus Wayz E-go Active de ideale fiets voor jou.&nbsp;</p>

Aantal Wh accu
350 - 450 Wh
Type display
Bosch Intuvia
Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Plaats motor
Middenmotor
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.199,00

Vanaf € 1.979,00

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkelIn onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.

Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?