Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de 2000 euro

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de 2000 euro

Elektrische fietsen zijn een geweldige uitvinding als het gaat om vervoer in en rondom de stad, naar school of werk maar ook om recreatief te gebruiken. Ze beginnen rond de €1500. Ondanks dat dit 'instapmodellen' zijn, is €1500 nog altijd veel geld. Je wil natuurlijk goed weten wat je koopt voordat je zo veel geld uitgeeft.

We leggen in dit blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse onder de €2000. Wanneer je een e-bike zoekt in een andere prijsklasse, verwijzen we je graag naar de andere koopgidsen: 

Rond de €2000 | Rond de €2500 | Rond de €3000 | Boven de €3000 | Boven de €4500

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Is een e-bike onder de 2000 euro iets voor jou?

Er zijn heel veel elektrische fietsen boven de 2000 euro verkrijgbaar, dus heeft het dan wel zin om te kijken naar een elektrische fiets onder de 2000 euro? Het antwoord is ja. Als je hem gebruikt voor korte stukjes in en om de stad, om mee naar school te fietsen of sporadisch een recreatief rondje te fietsen, zijn er zeker genoeg opties in dit prijssegment. Moet je een fiets verwachten met de beste onderdelen en het hoogste comfort? Nee, dat ook weer niet, maar een degelijke budget elektrische fiets vind je hier wel.

Batavus e-bike onder de 200 euro

Dit kun je verwachten van een e-bike onder de 2000 euro

Tegenwoordig is er steeds meer keuze uit verschillende soorten elektrische fietsen tot de 2000 euro. Waar je voorheen vrijwel alleen maar elektrische stadsfietsen en transportfietsen vond met een accu in de bagagedrager, vind je tegenwoordig ook een aantal elektrische hybride fietsen, zelfs met accu’s in het frame verwerkt.

De meeste elektrische stadsfietsen tot 2000 euro zijn geschikt voor dagelijkse ritten tot 20 kilometer. Dat komt neer op gebruik in de stad, om boodschappen mee te doen en voor ritten naar school. Deze elektrische stadsfietsen onder de 2000 euro zijn voorzien vaak voorzien van een gesloten kettingkast en een rechte zithouding. De accu heeft ook vaak iets minder vermogen dan duurdere elektrische fietsen, waardoor de actieradius ook minder groot is.

Er zijn echter ook elektrische fietsen onder de 2000 euro die geschikt zijn voor langere stukken, namelijk elektrische hybride fietsen en sportieve e-bikes. Elektrische hybride fietsen zijn geschikt voor woon-werkverkeer en het fietsen van recreatieve fietstochten. De zithouding kan rechtop zijn, maar is meestal gebogen of sportief. De hybride e-bikes hebben iets meer vermogen dan elektrische stadsfietsen en vaak een grotere accu die in het frame verwerkt is. Tot slot zijn ze voorzien van derailleurversnellingen met een kettingaandrijving. De sportieve e-bikes hebben, zoals de naam al zegt, een sportieve zithouding en bevatten veder meestal dezelfde type onderdelen als hybride fietsen. 

Verschillen elektrische fietsen tot 2000 euro

Er zijn genoeg verschillen tussen elektrische fietsen tot de 2000 euro. Een elektrische fiets van 1200 euro kan niet hetzelfde zijn als een elektrische fiets van 1900 euro. Er zijn een aantal punten waarop deze fietsen van elkaar verschillen. 

Motor

De middenmotor en voorwielmotor zijn het meest voorkomend, maar je vindt ook enkele achterwielmotoren in het segment. De goedkoopste elektrische fietsen zijn voorzien van een voorwielmotor. Als je richting de 2000 euro gaat kun je in de aanbieding ook zeker mooie e-bikes met een middenmoter vinden. E-bikes met een middenmotor ondersteunenen net iets natuurlijker dan een voorwielmotor en het gewicht bevindt zich onderaan in het midden, wat de fiets een stabiele wegligging geeft. Een voorwielmotor is op zijn beurt weer makkelijker te onderhouden en voordeliger. De achterwielmotor is het meest efficiënt en geeft dankzij de positie echt een duwtje in de rug. Je vindt die motor voornamelijk terug op sportievere elektrische fietsen.

Je moet dus beslissen of je bereid bent om meer te investeren in een fiets die stabiel en comfortabel is, of dat je genoegen neemt met minder comfort en rijprestaties voor een lagere prijs. In dit segment vind je o.a.;

Voorwielmotor en middenmotor Bosch

Voorwielmotor (links) en middenmotor (rechts). 

Versnellingen

In deze prijscategorie vind je naafversnellingen op elektrische stadsfietsen en derailleurversnellingen op elektrische hybride fietsen en sportieve e-bikes. De naafversnellingen zijn vaak een Shimano Nexus 7, maar een Nexus 8 komt ook een enkele keer voor. Dat is meer dan genoeg schakelbereik om bij hoogteverschil of tegenwind comfortabel te kunnen fietsen. De derailleurversnellingen zijn vaak Shimano Cues, Altus of Alivio met 9 versnellingen. Daarmee heb je iets meer opties om het juiste verzet te vinden, wat bij langere tochten in heuvelachtig gebied of met veel tegenwind goed van pas komt. 

Comfort

Hoe meer geld je uitgeeft aan een elektrische fiets, hoe comfortabeler deze rijdt, maar dat betekent niet dat een goedkope elektrische fiets extreem oncomfortabel is - ook voor minder dan 2000 euro vind je een comfortabele elektrische fiets! Je hebt wel invloed op het comfort door een fijne zithouding of een fiets met een verstelbare stuurpen te kiezen. De fijnste zithouding hangt af van persoonlijke voorkeur. 

Accu

Als je je fiets zo goedkoop mogelijk wil hebben dan kun je er voor kiezen om een kleine accu (+/- 300 Wh) te nemen. In dit segment zie je vaak dat fietsen standaard geleverd worden met een 300 Wh accu. Hiermee kun je zo’n 25 – 50 km fietsen en is daarmee geschikt voor korte ritjes. Uiteindelijk is het voor de meeste mensen handiger om één stapje groter te nemen. Met een 400 of 500 Wh accu heb je een actieradius van ongeveer 50 - 80 km. Als je graag zo lang mogelijk fietst op één lading, als je bijvoorbeeld lange stukken fietst, is een 600 of 700-750 Wh accu ook een optie. Het totaalbedrag van je elektrische fiets zal dan echter wel boven 2000 euro uitkomen waarschijnlijk.  

Verschil tussen elektrische fietsen tot 2000 euro en duurdere elektrische fietsen

Wat mis je als je kiest voor een goedkope elektrische fiets, een fiets onder de €2000? Tegenwoordig zijn ook goedkope elektrische fietsen goed uitgerust met hoogwaardige onderdelen. Het voornaamste verschil met duurdere fietsen zit hem in fietscomfort. Dit uit zich in krachtigere motoren, stabielere fietsen, grotere accu’s en duurzame onderdelen. Gebruik je je fiets voor meer dan alleen boodschappen doen of gebruik je je fiets veel recreatief? Dan is het voor jou verstandig om onze koopgids te lezen over de beste e-bikes rond de €2000.

De beste elektrische fietsen tot 2000 euro

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen onder de 2000 euro. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Elektrische fiets rond de 1500 euro

Als je op zoek bent naar de voordeligste optie kom je uit op een elektrische fiets van ongeveer 1500 euro. In dit segment vind je voornamelijk de elektrische fietsen met een voorwielmotor. Deze fietsen zijn uitgerust met zo min mogelijk toeters en bellen, waardoor er ook zo min mogelijk elementen van fiets kapot kunnen gaan. Bovendien is een voorwielmotor eenvoudiger dan een middenmotor, wat ook het onderhoud aan de fietsen makkelijker maakt. Deze fietsen zijn dankzij het simpele en toch degelijke ontwerp bij uitstek geschikt om te gebruiken als schoolfiets of als e-bike die veel buiten in de stallingen staat.

1.999,99
Waardering:
97%
20% korting
1.799,99
Waardering:
96%
22% korting
1.799,99
Waardering:
99%
22% korting
1.999,99
Waardering:
91%
25% korting

E-bike onder de 2000 euro met middenmotor

De meeste fietsers willen het liefst een middenmotor. Logisch, want dit geef de meest prettige en natuurlijke ondersteuning. Door de geavanceerdere techniek is een elektrische fiets met middenmotor gemiddeld duurder dan een e-bike met voorwielmotor. Toch zijn er ook elektrische fietsen met middenmotor tot 2000 euro. 

2.599,99
Waardering:
93%
23% korting
2.499,99
Waardering:
96%
20% korting
2.899,99
Waardering:
94%
31% korting
3.099,99
Waardering:
94%
35% korting

Perfect voor alledaags gebruik

Wanneer je echt alles met jouw elektrische fiets wilt kunnen doen, is een elektrische transportfiets dé uitkomst. Doordat de fietsen uitgerust zijn met zowel een voor- als achterdrager kun je al je bepakking kwijt op de fiets. Met de elektrische transportfiets doe je daarom eenvoudig je wekelijkse boodschappen en neem je in een handomdraai al je tassen mee op de fiets. Een auto heb je eigenlijk (bijna) niet meer nodig, want de transportfiets kan alles! Daarnaast zijn de frames ook enorm sterk en hufter-proof. De fiets kan dus best wat hebben!

2.050,99
Waardering:
100.0000%
7% korting
2.349,99
Waardering:
93%
15% korting
2.410,99
Waardering:
95%
Spring Deal €350,-
1.950,99
Waardering:
100%
8% korting

Sportieve elektrische fietsen tot de 2000 euro

Wil je langere stukken fietsen dan 20 kilometer en vind je een sportieve zithouding geen probleem? Dan zijn de sportieve e-bikes tot 2000 euro een uitkomst voor jou. De e-bikes zijn uitgerust met een derailleurversnelling en de accu is in de meeste gevallen verwerkt in het frame. Ze zijn geschikt voor woon-werkverkeer, naar school of recreatieve ritten. 

2.599,99
Waardering:
92%
46% korting
2.899,99
Waardering:
94%
31% korting
3.099,99
Waardering:
94%
35% korting
2.299,99
Waardering:
100%
13% korting

Alle elektrische fietsen onder de €2000,-

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.