Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de €2000,-

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de €2000,-

Elektrische fietsen zijn een geweldige uitvinding als het gaat om vervoer in en rondom de stad, naar school of werk maar ook om recreatief te gebruiken. Ze beginnen rond de €1500. Ondanks dat dit 'instapmodellen' zijn, is €1500 nog altijd veel geld. Je wil natuurlijk goed weten wat je koopt voordat je zo veel geld uitgeeft.

We leggen in dit blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse onder de €2000. Wanneer je een e-bike zoekt in een andere prijsklasse, verwijzen we je graag naar de andere koopgidsen: 

Rond de €2000 | Rond de €2500 | Rond de €3000 | Boven de €3000 | Boven de €4500

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Is een goedkope elektrische fiets iets voor jou?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets om te kijken of het iets voor je is, gebruik je hem voor korte stukjes in en om de stad, wordt de fiets gebruikt om mee naar school te fietsen of zoek je een elektrische transportfiets? Dan kun je in deze prijsklasse zeker een fiets vinden die bij je past. Verwacht niet enorm comfortabele fietsen met een heel vloeiende ondersteuning, maar een degelijke budget elektrische fiets vind je hier wel.

Dit kun je verwachten van een goedkope elektrische fiets

Al jaren is er vraag naar goedkope elektrische fietsen. Het segment is gegroeid en de kwaliteit van fietsen in deze prijsklasse is omhoog gegaan. Voor €2000 krijg je dus gewoon een goede en degelijke e-bike waar je jaren plezier aan kunt beleven. De fietsen in dit segment zijn bedoeld voor dagelijks ritten tot 20 km. Dit komt neer op gebruik in de stad, om boodschappen mee te doen en voor ritten naar school. Budget elektrische fietsen zijn vaak voorzien van een gesloten kettingkast en een rechte zithouding. Ook heeft de accu van een goedkope elektrische fiets vaak minder vermogen, waardoor de actieradius ook minder groot is. Ben je echt van plan dagelijks stukken van 20 km of meer te fietsen, dan adviseren we je daarom wel om naar een iets hogere prijsklasse te kijken.

Verschillen binnen de categorie goedkope elektrische fietsen

Binnen de categorie 'elektrische fietsen onder de €2000' vind je nog aardig wat verschillen. Een elektrische fiets van €1200 kan niet hetzelfde zijn als een elektrische fiets van €1899. Er zijn een aantal punten waarop deze fietsen van elkaar verschillen.

Motor

Elektrische fietsen in de categorie 'goedkope elektrische fietsen' zijn over het algemeen voorzien van voorwielmotor. Meer richting de €2000, in combinatie met een mooie aanbieding, kun je ook zeker fietsen vinden met een middenmotor. Fietsen met een voorwielmotor zijn goedkoper. Wel voel je de ondersteuning bij een voorwielmotor een beetje trekken en sturen ze wat zwaarder. Verder zijn fietsen met een voorwielmotor net even wat simpeler dan fietsen met middenmotoren; ze hebben vaak geen trapkrachtsensor. Hierdoor begint de fiets direct met ondersteunen als de pedalen rond gaan en dat voelt minder natuurlijk aan. Bij een fiets met een middenmotor bevindt het gewicht van de motor zich onderaan in het midden, wat de fiets een stabiele wegligging geeft.

Je moet voor jezelf dus de afweging maken of je wat meer wilt uitgeven aan een meer stabiele, comfortabele fiets, of dat je iets minder comfort en mindere rij-eigenschappen accepteert in ruil voor een (veel) lagere prijs.

In dit segment vind je o.a. voorwielmotoren van E-motion (Sparta, Batavus), Panasonic (Gazelle) en Bafang (Cortina en Gazelle), en middenmotoren van E-motion, Bosch en Bafang.

Versnellingen

Binnen deze prijscategorie hebben de meeste fietsen een naafversnelling. Dit is vaak een Shimano Nexus 7, maar een Nexus 3 en een Nexus 8 komt ook een enkele keer voor. Met 7 of 8 versnellingen heb je meer bereik dan met 3 versnellingen, zodat je ook bij hoogteverschil of tegenwind genoeg opties hebt om comfortabel te kunnen fietsen. 

Comfort

Hoe meer geld je uitgeeft aan een elektrische fiets, hoe comfortabeler deze rijdt. Dit komt omdat duurdere fietsen voorzien zijn van vering in het zadel en/of in de voorvork, krachtige hydraulische velg- of schijfremmen en een stabiele middenmotor. Een goedkope elektrische fiets zal daarom altijd minder comfortabel zijn dan een duurdere elektrische fiets, maar dat betekent niet dat een goedkope elektrische fiets extreem oncomfortabel is - ook voor minder dan €2000 vind je een comfortabele elektrische fiets!

Accu

Een ander belangrijk aspect van de elektrische fiets is de accu. Als je je fiets zo goedkoop mogelijk wil hebben dan kun je er voor kiezen om een kleine accu (+/- 300 Wh) te nemen. In dit segment zie je vaak dat fietsen standaard geleverd worden met een 300 Wh accu. Hiermee kun je zo’n 25 – 50 km fietsen. Uiteindelijk is het voor de meeste mensen handiger om één stapje groter te nemen. Bij sommige fietsen is er standaard een 400 of 500 Wh accu inbegrepen. Met deze accu's heb je een actieradius van ongeveer 50 - 80 km. 

Verschil tussen goedkope en duurdere elektrische fietsen

Wat mis je als je kiest voor een goedkope elektrische fiets, een fiets onder de €2000? Tegenwoordig zijn ook goedkope elektrische fietsen goed uitgerust met hoogwaardige onderdelen. Het voornaamste verschil met duurdere fietsen zit hem in fietscomfort. Dit uit zich in krachtigere motoren, stabielere fietsen, grotere accu’s en duurzame onderdelen. Gebruik je je fiets voor meer dan alleen boodschappen doen of gebruik je je fiets veel recreatief? Dan is het voor jou verstandig om onze koopgids te lezen over de beste e-bikes rond de €2000.

De beste goedkope elektrische fietsen

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Goedkoopste elektrische fietsen

In dit segment vind je voornamelijk de elektrische fietsen met een voorwielmotor. Deze fietsen zijn uitgerust met zo min mogelijk toeters en bellen, waardoor er ook zo min mogelijk elementen van fiets kapot kunnen gaan. Bovendien is een voorwielmotor eenvoudiger dan een middenmotor, wat ook het onderhoud aan de fietsen makkelijker maakt. Deze fietsen zijn dankzij het simpele en toch degelijke ontwerp bij uitstek geschikt om te gebruiken als schoolfiets of als e-bike die veel buiten in de stallingen staat.

1.999,99
Waardering:
93%
20% korting
1.799,99
Waardering:
97%
22% korting
1.999,99
Waardering:
93%
25% korting
1.799,99
22% korting

Goedkope elektrische fiets met middenmotor

De meeste fietsers willen het liefst een middenmotor. Logisch, want dit geef de meest prettige en natuurlijke ondersteuning. Door de geavanceerdere techniek is een elektrische fiets met middenmotor gemiddeld duurder dan een e-bike met voorwielmotor. Toch zijn er onder de €2000 ook elektrische fietsen met middenmotor

2.149,99
Waardering:
96.0000%
12% korting
2.599,99
Waardering:
87%
23% korting
2.510,99
20% korting
2.899,99
Waardering:
98%
OVERSCHOTDEAL

Perfect voor alledaags gebruik

Wanneer je echt alles met jouw elektrische fiets wilt kunnen doen, is een elektrische transportfiets dé uitkomst. Doordat de fietsen uitgerust zijn met zowel een voor- als achterdrager kun je al je bepakking kwijt op de fiets. Met de elektrische transportfiets doe je daarom eenvoudig je wekelijkse boodschappen en neem je in een handomdraai al je tassen mee op de fiets. Een auto heb je eigenlijk (bijna) niet meer nodig, want de transportfiets kan alles! Daarnaast zijn de frames ook enorm sterk en hufter-proof. De fiets kan dus best wat hebben!

2.510,99
20% korting
2.910,99
GRATIS ACCU
2.499,99
Waardering:
96%
20% korting
2.050,99
7% korting

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Alle elektrische fietsen onder de €2000,-

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.