Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen onder de €2000,-

Elektrische fietsen zijn een geweldige uitvinding als het gaat om vervoer in en rondom de stad, naar school of werk maar ook om recreatief te gebruiken. Ze beginnen rond de €1400,-. Ondanks dat dit 'instapmodellen' zijn, is €1400,- nog altijd veel geld. Wat kun je verwachten van een fiets in deze prijsklasse?

Wat kun je het beste doen als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets en eigenlijk niet meer dan €1800 uit wil geven? Allereerst moet je je afvragen waar je de fiets voor gaat gebruiken. Wat vind je het belangrijkste aan fietsen en wat moet de fiets sowieso hebben? 

Direct persoonlijk advies?
Vul deze 6 vragen in en dan neemt een e-bike expert contact met je op.

Is een goedkope elektrische fiets iets voor jou?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets om te kijken of het iets voor je is, gebruik je hem voor korte stukjes in en om de stad, wordt de fiets gebruikt om mee naar school te fietsen of zoek je een elektrische transportfiets? Dan kun je in deze prijsklasse zeker een fiets vinden die bij je past. Verwacht niet enorm comfortabele fietsen met een heel vloeiende ondersteuning, maar een degelijke, goedkope elektrische stadfiets vind je hier wel.

Ben je op zoek naar een elektrische fiets die iets meer comfort en kwaliteit biedt? Neem dan eens een kijkje bij onze koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2500,-

Dit kun je verwachten van een goedkope elektrische fiets

Al jaren is er vraag naar goedkope elektrische fietsen. Het segment is gegroeid en de kwaliteit van fietsen in deze prijsklasse is omhoog gegaan. Voor €2000 krijg je daardoor gewoon een goede, degelijke e-bike waar je jaren plezier aan kunt beleven. De fietsen in dit segment zijn bedoeld voor dagelijks ritten tot 20 km, voor gebruik in de stad, om boodschappen mee te doen en voor scholieren. Goedkope elektrische fietsen hebben geen ingewikkelde displays of verschillende rijprogramma’s. Ze zijn vaak voorzien van een gesloten kettingkast en een rechte zithouding. Ook heeft de accu van een goedkope elektrische fiets vaak minder vermogen, waardoor de actieradius ook minder groot is. Ben je echt van plan dagelijks stukken van 20 km of meer te fietsen, dan adviseren we je daarom wel om naar een iets hogere prijsklasse te kijken.

Verschillen binnen de categorie goedkope elektrische fietsen

Binnen de categorie 'elektrische fietsen onder de €2000' vind je nog aardig wat verschillen. Een elektrische fiets van €1200 kan niet hetzelfde zijn als een elektrische fiets van €1899. Er zijn een aantal punten waarop deze fietsen van elkaar verschillen.

Motor

Elektrische fietsen in de categorie 'goedkope elektrische fietsen' zijn over het algemeen voorzien van voorwielmotor. Meer richting de €2000, in combinatie met een mooie aanbieding, kun je ook zeker fietsen vinden met een middenmotor. Fietsen met een voorwielmotor zijn goedkoper. Wel voel je de ondersteuning bij een voorwielmotor een beetje trekken en sturen ze wat zwaarder. Verder zijn fietsen met een voorwielmotor net even wat simpeler dan fietsen met middenmotoren; ze hebben vaak geen trapkrachtsensor. Hierdoor begint de fiets direct met ondersteunen als de pedalen rond gaan en dat voelt minder natuurlijk aan. Bij een fiets met een middenmotor bevindt het gewicht van de motor zich onderaan in het midden, wat de fiets een stabiele wegligging geeft.

Je moet voor jezelf dus de afweging maken of je wat meer wilt uitgeven aan een meer stabiele, comfortabele fiets, of dat je iets minder comfort en mindere rij-eigenschappen accepteert in ruil voor een (veel) lagere prijs.

In dit segment vind je o.a. voorwielmotoren van E-motion (Sparta, Batavus), Panasonic (Gazelle) en Bafang (Cortina en Gazelle), en middenmotoren van E-motion, Bosch en Bafang.

Versnellingen

De allergoedkoopste e-bikes binnen de categorie 'goedkope e-bikes' hebben 3 versnellingen. Daar is op zich niets mis mee, en het systeem is ook wat lichter ten opzichte van Shimano Nexus 7 versnellingen. Alleen is het bereik kleiner, waardoor je bij lange ritten met hoogteverschil of tegenwind tekort kan komen. Vanaf €1400 vind je al e-bikes met Shimano Nexus 7 versnellingen. Dat is voor veel mensen een betere versnellingsnaaf, omdat deze meer opties biedt voor verschillende omstandigheden.

Comfort

Hoe meer geld je uitgeeft aan een elektrische fiets, hoe comfortabeler deze rijdt. Dit komt omdat duurdere fietsen voorzien zijn van vering in het zadel en/of in de voorvork, krachtige hydraulische velg- of schijfremmen en een stabiele middenmotor. Een goedkope elektrische fiets zal daarom altijd minder comfortabel zijn dan een duurdere elektrische fiets, maar dat betekent niet dat een goedkope elektrische fiets extreem oncomfortabel is - ook voor minder dan €2000 kun je een comfortabele elektrische fiets vinden!

Accu

Een ander belangrijk aspect van de elektrische fiets is de accu. Als je je fiets zo goedkoop mogelijk wil hebben dan kun je er voor kiezen om een kleine accu (+/- 300Wh) te nemen. In dit segment zie je vaak dat fietsen standaard geleverd worden met een 300Wh accu. Hiermee kun je zo’n 25 – 50 km fietsen. Let wel, een accu verliest door slijtage per jaar zo’n 10% accucapaciteit. Uiteindelijk is het voor de meeste mensen handiger om één stapje groter te nemen. Met een 400 Wh accu (bij sommige fietsen al inbegrepen) kun je ongeveer 50 – 80 km fietsen.

Verschil tussen goedkope en duurdere elektrische fietsen

Wat mis je als je kiest voor een goedkope elektrische fiets, een fiets onder de €2000? Het voornaamste verschil zit hem in fietscomfort. Dit uit zich in krachtigere motoren, stabielere fietsen, grotere accu’s en duurzame onderdelen. Gebruik je je fiets voor meer dan alleen boodschappen doen of gebruik je je fiets veel recreatief? Dan is het voor jou verstandig om onze koopgids te lezen over de beste e-bikes rond de €2000.

De beste goedkope elektrische fietsen

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Goedkoopste elektrische fietsen

In dit segment vind je voornamelijk de elektrische fietsen met een voorwielmotor. Deze fietsen zijn uitgerust met zo min mogelijk toeters en bellen, waardoor er ook zo min mogelijk elementen van fiets kapot kunnen gaan. Bovendien is een voorwielmotor eenvoudiger dan een middenmotor, wat ook het onderhoud aan de fietsen makkelijker maakt. Deze fietsen zijn dankzij het simpele en toch degelijke ontwerp bij uitstek geschikt om te gebruiken als schoolfiets of als e-bike die veel buiten in de stallingen staat.

1.599,- 1.999,-
Waardering:
96%
20% korting
1.619,- 1.789,-
Waardering:
100%
10% korting
1.549,- 1.689,-
Waardering:
77%
8% korting
1.669,- 1.849,-
10% korting

Goedkope elektrische fiets met middenmotor

De meeste fietsers willen het liefst een middenmotor. Logisch, want dit geef de meest prettige en natuurlijke ondersteuning. Door de geavanceerdere techniek is een elektrische fiets met middenmotor gemiddeld duurder dan een e-bike met voorwielmotor. Toch zijn er onder de €2000 ook elektrische fietsen met middenmotor

1.969,- 2.199,-
Waardering:
100%
10% korting
1.949,- 2.199,-
Waardering:
80.0000%
11% korting
1.959,- 2.199,-
Waardering:
92%
11% korting
1.949,- 2.149,-
Waardering:
97%
9% korting

Perfect voor alledaags gebruik

Wanneer je echt alles met jouw elektrische fiets wilt kunnen doen, is een elektrische transportfiets dé uitkomst. Doordat de fietsen uitgerust zijn met zowel een voor- als achterdrager kun je al je bepakking kwijt op de fiets. Met de elektrische transportfiets doe je daarom eenvoudig je wekelijkse boodschappen en neem je in een handomdraai al je tassen mee op de fiets. Een auto heb je eigenlijk (bijna) niet meer nodig, want de transportfiets kan alles! Daarnaast zijn de frames ook enorm sterk en hufter-proof. De fiets kan dus best wat hebben!

1.669,- 1.849,-
10% korting
1.699,- 1.899,-
11% korting
1.959,- 2.199,-
Waardering:
92%
11% korting
1.775,- 1.999,-
Waardering:
100%
11% korting

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkelIn onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Alle elektrische fietsen onder de €2000,-

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.