Opruiming: hoge korting op e-bikes ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2500,-

Dankzij de elektrische fiets kan je de auto een stuk vaker laten staan en gezond richting je werk rijden. Door het extra steuntje in de rug wordt fietsen een stuk aantrekkelijker en aangenamer! Ondanks deze voordelen blijft een elektrische fiets natuurlijk een flinke aanschaf en wil je graag weten waar je nu precies je geld aan uitgeeft. In deze blog geven we je dan ook graag een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van je nieuwe e-bike, zodat je een fiets aanschaft waar volledig tevreden mee bent en jaren plezier van hebt!

Door het gigantische aanbod aan elektrische fietsen zie je door de bomen het bos niet meer. Het is dan ook handig om van tevoren te bepalen waar je de fiets voor gaat gebruiken en wat je hier ongeveer aan uit wil geven. Daarnaast is het van belang om erachter te komen wat je ongeveer kunt verwachten van een e-bike in de door jou gehanteerde prijsklasse. Wat is nu de beste koop?

We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse rond de €2500. Wanneer je liever minder uitgeeft dan verwijzen we je graag naar onze blogs: Koopgids: De beste elektrische fietsen rond de €2000 of koopgids: De beste elektrische fietsen onder de €2000

Kalkhoff fiets rond de 2500 euro

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets die net even wat langere afstanden kan afleggen dan de gemiddelde elektrische fiets, dan vind je in de prijsklasse rond de €2500,- absoluut een fiets die aan jouw behoefte voldoet. 2500 euro is echt een mooi bedrag voor een elektrische fiets die alles heeft wat je nodig hebt. Naast een goede actieradius heeft een fiets in deze prijsklasse vaak een geïntegreerde accu in het frame en zit je gegarandeerd erg comfortabel.

De €2500,- categorie fietsen onderscheidt zich ten overstaan van de goedkopere segmenten vooral door comfort. Het comfort van een geveerde voorvork kan je bij een fiets van deze prijscategorie zeker in je zak steken. De trapondersteuning is vaak erg soepel en zeer krachtig. Deze elektrische fietsen zijn heerlijk onderhoudsarm, bieden uitstekende prestaties en gaan jarenlang mee.

De gemiddelde prijs van een elektrische fiets ligt rond de €2350,- Door net even die paar honderd euro meer te spenderen aan een elektrische fiets wordt je fietservaring nog beter. 

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €2500,-

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2500 zijn nét even een tandje beter dan de gemiddelde elektrische fiets. Een afstand van 100 kilometer kan je gerust aan op een fiets van €2500,-. Bij een fiets van dit kaliber zit vaak minimaal een accu van 500Wh. Daarnaast merk je ook verschil in de schakelgroepen. Met een schakelgroep bedoelen we alle technische onderdelen die op een fiets zitten; denk aan bijvoorbeeld de cassette, ketting en versnellingen. Een Shimano ''Deore'' groep, een groep die zorgt voor zorgeloos en soepel schakelen, vind je al een stuk vaker terug in deze prijsklasse. Een middenmotor is standaard in deze prijsklasse waardoor je meer stabiliteit ervaart tijdens een fietstocht. De motoren zijn in deze prijsklasse ook nét even een tandje beter waardoor je meer kracht en soepele trapondersteuning ervaart. De kracht waarin een motor zich uit, noemen we Nm (Newton Meter). Vergelijk het met het aantal Pk bij een auto!

Binnen deze prijsklasse vind je stadsfietsen, sportieve e-bikes maar ook een enkele elektrische mountainbike. Is je werk meer dan 40 kilometer fietsen? Dan is dat met deze elektrische fietsen geen probleem. Wel kun je veel tijd besparen door te gaan voor een ''Speed Pedelec'', deze mogen 45km p/u. In deze blog lees je alles over die bijzonder snelle fietsen. Fietsen zijn aftrekbaar waardoor het voor zowel werknemers als werkgevers interessant is. Denk aan het fietsplan of het leasen van een fiets. Daarnaast natuurlijk hartstikke gezond voor mens én milieu.

Kalkhoff endeavour 3B

Verschillen binnen de categorie

Als we het hebben over  elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2500,- , dan zitten daar nog behoorlijk wat verschillen in. Een fiets van €2200,- heeft natuurlijk andere specificaties dan een fiets van €2800. We spreken hier toch over een verschil van ongeveer €600,-! In de volgende kopjes bespreken we wat je nu wel én niet krijgt voor die 600 euro meer of minder.

Motor

Op een zeldzame uitzondering na heeft elke fiets in deze prijsklasse een middenmotor. Dit wordt tegenwoordig toch wel gezien als de standaard. Een middenmotor zorgt voor stabieler rijgedrag dan een voor- of achterwielmotor. Daarnaast heb je de kwaliteit van de motor; motoren in het segment rond de €2500 zijn net even een segment hoger dan de motoren uit lagere prijsklassen. Een fiets rond de €2000,- heeft vaak een Bosch Performance Active Line motor. De fietsen in dit segment hebben vaker een Bosch Active Line Plus motor. Verschil is dat deze motoren een hoger aantal koppel (Nm) hebben, waardoor je sneller optrekt. De gebruikte software in de Active Line Plus is ook net wat verfijnder en biedt een dynamische modus, waarmee je bijvoorbeeld makkelijker wegfietst na te hebben stilgestaan voor een verkeerslicht. Ook zijn er al enkele modellen met de Perfomance Line CX in dit segment terug te vinden. Een motor gericht op de sportfietser en voor degenen die snel op hun werk willen zijn. Een krachtigere motor zorgt simpelweg voor een fijnere fietservaring. 

Motoren van andere merken maken ook een sprong in kwaliteit in dit segment ten opzichte van goedkopere segmenten. Onder meer de Shimano Steps E6100 middenmotor is bijvoorbeeld terug te vinden in deze prijsklasse.

Aandrijving

E-bikes zijn verkrijgbaar met een verschillende aandrijving; een ketting of riem. Een riemaandrijving is een stuk onderhoudsvriendelijker dan een gewone ketting. Verder is een riemaandrijving duurzamer en stiller maar wel een stuk duurder. Ben je benieuwd naar een elektrische fiets met riemaandrijving? Lees dan ook eens onze blog over fietsen met een riemaandrijving. Het voordeel van een ketting is dat je daarbij vaak een groter bereik hebt; voor in de bergen en heuvels een stuk fijner. 

De versnellingsgroepen zijn van hoge kwaliteit. De elektrische fietsen van deze prijscategorie zijn meestal voorzien van een Shimano Nexus 8 naaf. Met deze versnellingsnaaf ervaar je minder rolweerstand dan bijvoorbeeld bij een Shimano 5 of 7 naaf. Ook de schakelgroepen zijn van hoogstaande kwaliteit. Koop bijvoorbeeld een fiets met Shimano Deore of SLX versnellingsgroep. Deze groepen schakelen soepeler en gaan langer mee dan bijvoorbeeld de Tourney en Acera groepen die terug te vinden zijn bij de lagere prijsklassen.

Elektrische fiets met middenmotor en riemaandrijving

Comfort

Comfort is een belangrijk aspect bij het kopen van een elektrische fiets. Uiteraard ervaart iedereen comfort op zijn eigen manier; de een wilt rechtop zitten met zo veel mogelijk vering, de ander vind een sportieve houding juist comfortabel. Je wilt wel comfortabel zitten wanneer je met 25 kilometer per uur over de weg heen gaat en af en toe een hobbeltje meepakt. De fietsen in dit segment zijn in de meeste gevallen uitgerust met een geveerde voorvork, geveerde zadelpen en geïntegreerde verlichting. Dit is vaak wel te personaliseren. Op deze manier rijd je langere stukken met een stuk meer comfort. Niet alle fietsen in deze categorie hebben een geveerde voorvork, met name transportfietsen hebben een starre voorvork. Wanneer je veel over asfalt rijdt is dat juist prettig.

Remmen

Wanneer je veel snelheid maakt is het belangrijk dat je snel tot stilstand kan komen. Goede remmen zijn hiervoor essentieel. Met de fietsen binnen deze categorie is het niet nodig om je hier zorgen over te maken, want deze fietsen zijn allemaal uitgerust met hydraulische velg- of schijfremmen. Hydraulische schijfremmen leveren daarbij zelfs nog iets betere remprestaties onder natte weersomstandigheden.

Accu

Kies met zorg de accucapaciteit uit. Dit bepaalt namelijk de actieradius. Binnen deze categorie wordt gebruik gemaakt van accu’s met verschillende capaciteit: 400Wh, 500Wh en 600-750Wh. Een enkele fiets heeft een 300Wh accu, maar die is altijd uit te breiden naar een 400Wh of 500Wh accu. Eigenlijk zijn alle modellen standaard uitgerust met een 400Wh accu. Hiermee rijd je tussen de 50 en 80 kilometer. Upgraden naar 500Wh gaat vaak gemakkelijk, maar wel tegen een meerprijs.

Enkele fietsen in dit segment schieten er bovenuit met bijvoorbeeld een 600Wh accu. Een enkeling is hier standaard mee uitgerust, maar de meeste accu’s van dit kaliber kunnen worden aangeschaft tegen een meerprijs.  

De actieradius is hangt af van ontzettend veel factoren, bijvoorbeeld: De berijder, bandenspanning, manier van wegfietsen, weersomstandigheden, ondergrond. Daarom lopen sommige actieradiussen ver uit elkaar.

Fiets met performance line motor

Verschil met duurdere fietsen

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2500 zijn net even een tandje beter dan de gemiddelde elektrische fiets. Wanneer je een elektrische fiets gaat kopen voor zeer intensief gebruik of fietsvakanties raden we je toch aan om een fiets te kopen in een duurder prijssegment.

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een heel goede keuze die we je graag aanraden!

Degelijkheid voorop

Batavus Finez E-go Exclusive N8: De Finez serie van Batavus is hun meest populaire. Je hebt hierin veel verschillende modellen. Degelijkheid staat voorop bij deze lijn. Waar we de Active N7 aanraden in onze koopgids voor elektrische fietsen rond de €2000,- hebben we hier de Exclusive N8. Met de Nexus 8 naaf heeft deze fiets een stuk minder rolweerstand waardoor je heerlijk over het asfalt heen zweeft. De fiets is heerlijk onderhoudsarm dankzij de riemaandrijving. Verder voldoet de fiets met hydraulische schijfremmen, een verende voorvork en geïntegreerde verlichting aan al jouw eisen. De krachtige Bosch Active Line Plus motor brengt je overal naar toe!

Cortina E-Common BeltDe Cortina fietsen staan bekend om hun robuuste uitstraling. Deze Cortina E-Common Belt is de ideale moederfiets. Je kunt zowel voor als achter kinderzitjes monteren, en de krachtige Bafang motor zal deze moeiteloos vooruit krijgen. Cortina geeft ook veel om het uiterlijk; de fiets is er in veel kleuren en de details als de bande, handvatten en het zadel zijn mooi op elkaar afgestemd. In combinatie met de riemaandrijving is deze fiets is in 1 woord samen te vatten: Degelijk.

€ 2.39900 € 2.64000
Cortina E-Common Belt 2021
Cortina E-Common Belt 2021
Cortina E-Common Belt 2021
Cortina E-Common Belt 2021
€ 2.69900 € 2.94900
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022
Batavus Finez E-go Exclusive N8 2022

Altijd comfortabel

Trek District+ 6: Met de Trek District+ 6  weet je in ieder geval zeker dat je comfortabel op je bestemming arriveert. Dit model is namelijk voorzien van een gesloten kettingkast, een comfortabele geometrie, vering in de voorvork en zadelpen en de krachtigere Bosch Active Line Plus middenmotor. De fiets wordt geleverd met een 400Wh accu, waarmee de actieradius tussen de 60 en 120 km ligt. Ideaal voor langere tochten dus!

Pegasus Solero Evo 9: Grote afstanden zijn voor deze elektrische fiets geen probleem. De Solero EVO wordt namelijk standaard geleverd met een 400Wh, 500Wh of 625Wh accu, die geïntegreerd is in het frame. De verende voorvork zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het rijden. Aan de hand van het Bosch display kan je de resterende actieradius en snelheid goed aflezen. De Bosch Performance Line heeft 65Nm koppel waarmee je heerlijk snel weg kunt rijden!

Voor de veelzijdige fietser

Pegasus Ravenna E8F: De ideale stadsfiets. Alles wat je nodig hebt om door te stad te rijden zit op deze elektrische fiets. Daarnaast zorgen de 8 versnellingen voor een groot bereik waardoor je gemakkelijk grote afstanden aflegt. Voor zowel woon-werkverkeer als tourtochten geschikt. De fiets komt standaard met een 400Wh accu, maar is te upgraden naar 500Wh. De hydraulische schijfremmen en krachtige motor zorgen voor een ongekende rijervaring. Qua prijs/kwaliteit een van de beste koopjes! 

Kalkhoff Endeavour 3.B Move: Deze fiets is van alle luxe voorzien waardoor je meteen op weg kunt. De fiets is standaard voorzien van een Bosch Performance Line middenmotor met 500Wh accu waardoor langere ritten geen probleem zijn. De hydraulische schijfremmen, verende voorvork en het elegante frame maken dit tot een fiets voor recreatieve tochten en woon-werkverkeer;  een alleskunner.

 

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Gerelateerde berichten
  1. De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
  2. Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?
  3. Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving
  4. E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken