Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2500,-

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2500,-

We leggen in dit blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse rond de €2500. Wanneer je een e-bike zoekt in een andere prijsklasse, verwijzen we je graag naar de andere koopgidsen: 

Onder de €2000 | Rond de €2000 | Rond de €3000 | Boven de €3000

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Kalkhoff fiets rond de 2500 euro

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

De gemiddelde prijs van een elektrische fiets ligt rond de €2350,-. Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets die net wat langere afstanden kan afleggen dan de gemiddelde elektrische fiets zit je gebakken met een budget €2500,-. Ook zijn fietsen in deze prijsklasse gegarandeerd erg comfortabel!

De €2500,- categorie fietsen onderscheidt zich ten overstaan van de goedkopere segmenten vooral door comfort. Het comfort van een geveerde voorvork kun je bij een fiets van deze prijscategorie zeker in je zak steken. De trapondersteuning is vaak erg soepel en zeer krachtig. Deze elektrische fietsen zijn heerlijk onderhoudsarm, bieden uitstekende prestaties en gaan jarenlang mee.

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €2500,-

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2500 zijn nét even een tandje beter dan de gemiddelde elektrische fiets. Een afstand van 100 kilometer kan je gerust aan op een fiets van €2500,-. Een fiets van dit kaliber is vaak uitgerust met een accu van minimaal 400 Wh. Daarnaast merk je ook verschil in de schakelgroepen. Met een schakelgroep bedoelen we alle technische onderdelen die op een fiets zitten, denk bijvoorbeeld aan de cassette, ketting en versnellingen. Een middenmotor is standaard in deze prijsklasse, waardoor je meer stabiliteit ervaart tijdens een fietstocht. De kracht waarin een motor zich uit, noemen we Nm (Newton Meter). Vergelijk het met het aantal pk bij een auto!

Kalkhoff endeavour 2500

Verschillen binnen de categorie

Uiteraard zijn er ook nog een hoop verschillen tussen de e-bikes in de prijsklasse van rond de €2500,-. Een fiets van €2200,- heeft natuurlijk andere specificaties dan een fiets van €2800,-; we spreken hier toch over een verschil van €600,-. In de volgende kopjes bespreken we wat je nu wel én niet krijgt voor die €600,- meer of minder.

Motor

Een middenmotor is in deze prijsklasse de standaard. Het zorgt voor stabieler rijgedrag dan een voor- of achterwielmotor. Daarnaast is de kwaliteit van de motor ook belangrijk. De fietsen in dit segment hebben vaker een Bosch Active Line Plus motor. Dit is een krachtige motor die prettige ondersteuning biedt. De gebruikte software in de Active Line Plus is zeer verfijnd en biedt een dynamische modus, waarmee je onder andere makkelijker wegfietst nadat je stil hebt gestaan bij een verkeerslicht.

Ook zijn er enkele modellen met de Performance Line CX in dit segment te vinden. Deze motor is gericht op sportfietsers en forenzen die snel op hun werk willen zijn. Motoren van andere merken maken ook een sprong in kwaliteit in dit segment ten opzichte van goedkopere segmenten. Onder meer de Shimano Steps E6100 en de Bafang M200 middenmotoren zijn terug te vinden in deze prijsklasse.

Aandrijving

E-bikes zijn verkrijgbaar met een ketting- of riemaandrijving. Een riemaandrijving is een stuk onderhoudsvriendelijker dan een gewone ketting. Verder is een riemaandrijving duurzamer en stiller, maar wel een stuk duurder. Ben je benieuwd naar een elektrische fiets met riemaandrijving? Lees dan ook ons blog over fietsen met een riemaandrijving. Het voordeel van een ketting is dat je daarbij vaak een groter schakelbereik hebt; voor in de bergen en heuvels een stuk fijner!

De elektrische fietsen van deze prijscategorie zijn vaak voorzien van een Shimano Nexus 5 of 7 naaf. Daarnaast zijn er elektrische fietsen te vinden met een Shimano Nexus 8 naaf, waarmee je minder rolweerstand ervaart. Ook de schakelgroepen zijn van hoogstaande kwaliteit. De Shimano Deore of SLX versnellingsgroepen schakelen soepeler en gaan langer mee dan bijvoorbeeld de Tourney en Acera groepen die terug te vinden zijn bij de lagere prijsklassen.

Elektrische fiets met middenmotor en riemaandrijving

Comfort

Comfort is een belangrijk aspect bij het kopen van een elektrische fiets. Uiteraard ervaart iedereen comfort op zijn eigen manier; de één wil rechtop zitten met zo veel mogelijk vering, de ander vindt een sportieve houding juist comfortabel. De fietsen in dit segment zijn in de meeste gevallen uitgerust met een geveerde voorvork, geveerde zadelpen en geïntegreerde verlichting. Dit is vaak wel te personaliseren. Op deze manier rijd je langere stukken met een stuk meer comfort. Niet alle fietsen in deze categorie hebben een geveerde voorvork; met name transportfietsen hebben een vaste, ongeveerde, voorvork. Wanneer je veel over asfalt rijdt is dat juist prettig.

Remmen

Als je veel snelheid maakt is het belangrijk dat je snel tot stilstand kunt komen. Goede remmen zijn hiervoor essentieel. Met de fietsen binnen deze categorie is het niet nodig om je hier zorgen over te maken, want deze fietsen zijn allemaal uitgerust met hydraulische velg- of schijfremmen. De meeste elektrische fietsen in deze prijsklasse zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen. Ten opzichte van velgremmen leveren hydraulische schijfremmen iets betere remprestaties tijdens een regenachtige dag. 

Accu

Binnen deze categorie wordt gebruik gemaakt van accu’s met verschillende capaciteit: 400 Wh, 500 Wh en 600-750 Wh. Een enkele fiets heeft een 300 Wh accu, maar die is altijd uit te breiden naar een 400 Wh of 500 Wh accu. Eigenlijk zijn alle modellen standaard uitgerust met een 400 Wh accu. Hiermee rijd je tussen de 50 en 80 kilometer op een volle accu. Enkele fietsen in dit segment schieten er bovenuit met bijvoorbeeld een 625 Wh accu.

De actieradius van je elektrische fiets hangt af van verschillende factoren, waaronder (het gewicht van) de berijder, de bandenspanning, weersomstandigheden, manier van fietsen en de ondergrond. Hierdoor kan het voorkomen dat je de ene dag een kortere actieradius hebt dan de dag ervoor. 

Fiets met performance line motor

Verschil met duurdere fietsen

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2500 zijn net even een tandje beter dan de gemiddelde elektrische fiets. Wanneer je een elektrische fiets gaat kopen voor zeer intensief gebruik of fietsvakanties raden we je toch aan om een fiets te kopen in een duurder prijssegment.

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een heel goede keuze die we je graag aanraden!

Degelijkheid voorop

Flyer Gotour6 3.40: Zwitsere degelijkheid is duidelijk terug te zien bij het merk Flyer. Zo ook hun Gotour6 3.40, die is opgebouwd rond een stevig aluminium frame. Er wordt voldoende in comfort voorzien dankzij de verende zadelpen en voorvork, waardoor schokken en trillingen goed worden gedempt. Met de Shimano Nexus 5 naafversnelling vlieg je over het asfalt. Verder voldoet de fiets aan al jouw eisen met hydraulische schijfremmen, geïntegreerde verlichting en alle mogelijke accessoires. De krachtige Bosch Active Line Plus motor brengt je overal naar toe!

Cannondale Mavaro Performance: Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kies je voor Cannondale. Deze Mavaro Performance is voorzien van hoogwaardige onderdelen die jou jaren fietsplezier bieden. Ondanks de sportieve uitstraling is de fiets lekker comfortabel op zowel lange als korte afstanden. Dankzij het lage gewicht trapt de fiets lekker licht, ook wanneer je de elektrische ondersteuning niet gebruikt. Met die ondersteuning zit het overigens ook wel snor, want de Mavaro Performance is uitgerust met een Bosch Performance Line middenmotor en een 500 Wh accu. De hydraulische schijfremmen maken dit degelijke fietsplaatje helemaal af. 

3.849,99
Waardering:
100%
30% korting
3.699,99
Waardering:
98%
46% korting

Altijd comfortabel

Pegasus Premio EVO 10: Grote afstanden zijn voor deze elektrische fiets geen probleem. De Premio EVO 10 wordt namelijk standaard geleverd met een 400 Wh, 500 Wh of 625 Wh accu die geïntegreerd is in het frame. De verende voorvork zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het rijden. De Shimano Deore 10-speed afmontage trapt soepel en snel. De Bosch Performance Line middenmotor heeft een koppel van 65 Nm, waarmee je heerlijk snel weg kunt rijden! 

Koga E-Nova Evo: Met de Koga E-Nova Evo weet je in ieder geval zeker dat je comfortabel op je bestemming arriveert. Dit model is namelijk uitgerust met riemaandrijving, een premium Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf en een subtiele verende voorvork en zadelpen. Ook de Bosch Active Line Plus middenmotor mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Met een 300, 400 of 500 Wh accu rijd jij comfortabel alle nodige kilometers weg. 

3.199,99
13% korting
Waardering:
87%

Voor de veelzijdige fietser

Huyser Gen Urban Plus: De ideale stadsfiets voor in Nederland ontworpen door een Nederlands merk. Alles wat je nodig hebt om door te stad te rijden zit op deze elektrische fiets. Daarnaast zorgen de 7 versnellingen voor een groot bereik, waardoor je gemakkelijk grote afstanden aflegt. De Gen Urban Plus is voor zowel woon-werkverkeer als toertochten prima geschikt dankzij de 500 Wh accu in het frame. De hydraulische schijfremmen en krachtige motor zorgen voor een ongekende rijervaring. Op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding is dit één van de beste koopjes! 

Sparta d-Rule M5TB: Omdat deze fiets van alle luxe is voorzien kun je meteen na aanschaf op weg. De fiets is standaard voorzien van een Bosch Performance Line middenmotor en je kunt zelf kiezen voor een 300, 400 of 500 Wh accu afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en natuurlijk budget. De hydraulische schijfremmen, verende voorvork en het elegante frame maken dit tot een fiets voor recreatieve tochten en woon-werkverkeer: een alleskunner.

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike testen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.