Merkendeals: grote merken, kleine prijzen! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.

Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld: elektrische fietsen met een riemaandrijving. Dit is ook niet gek, aangezien het een zeer aantrekkelijk alternatief is op de klassieke kettingaandrijving. Er zijn tegenwoordig echter zoveel elektrische fietsen met riemaandrijving dat het lastig kiezen is.

Direct persoonlijk advies?
Vul deze 6 vragen in en dan neemt een e-bike expert contact met je op.

Bekijk direct: Verschil CDN en CDX-aandrijving | Wat kost een riemaandrijving | Beste fietsen met riemaandrijving

Waarom een e-bike met riemaandrijving?

Riemaandrijving wordt steeds populairder en dat vinden wij niet gek. De kunstof riem brengt enkele unieke eigenschappen met zich mee die ervoor hebben gezorgd dat dit type aandrijving steeds meer te zien is op straat. Lees verder voor de voor- en nadelen van een riemaangedreven fiets.

ebike met riemaandrijving

Voordelen van riemaandrijving

Een fiets met riemaandrijving heeft één groot voordeel ten opzichte van de traditionele ketting. Deze aandrijving is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat de riem van kunststof is gemaakt, slijt deze een stuk minder hard dan een ketting. Daarnaast moet een ketting regelmatig gesmeerd worden anders gaat deze roesten. Hierdoor gaat je aandrijving tot wel vier keer zo lang mee. Dit scheelt natuurlijk enorm in de onderhoudskosten van je fiets.

Naast het lage onderhoud, heb je met een riemaandrijving ook minder weerstand. De riem ligt in een rechte lijn, waardoor je minder weerstand ervaart tijdens het fietsen. De versnellingen zitten verwerkt in de naaf of trapas waardoor je soepeler schakelt. Het derde en laatste voordeel is dat een kunststof riem is een stuk stiller dan een ketting.

Nadelen van riemaandrijving

Een elektrische fiets met riemaandrijving is natuurlijk enorm prettig als je wel eens geneigd bent het onderhoud te laten schieten of de fiets simpelweg erg veel gebruikt. Nadelen zijn er bijna niet. Als we er dan tóch een moeten noemen: Een riem werkt eigenlijk alleen met een versnellingsnaaf of versnellingsbak. Een derailleurversnelling is dus geen optie, waardoor je enigszins beperkt bent in het aantal versnellingen waarover je beschikt. Daarnaast ligt de prijs van een fiets met riemaandrijving vaak hoger, wat je kunt zien als een nadeel.

Verschil tussen CDN en CDX riemaandrijving

In onderstaande video (vanaf 0.35 sec) leggen we perfect het verschil uit tussen de Gates CDX en CDN riemaandrijving:

Het kostenplaatje

Elektrische fietsen met een riemaandrijving zijn in de regel prijziger dan fietsen met een traditionele kettingaandrijving. De riem gaat wel veel langer mee dan een ketting. De kosten die je extra maakt op de aanschaf van je fiets bespaar je dus later weer in onderhoud. We zijn dan ook van mening dat het de investering zeker waard is.

Vanaf ongeveer €2500,- heb je een elektrische fiets met een riemaandrijving. Je hebt dan een fiets met een degelijke middenmotor en afmontage. De prijs kan oplopen tot rond de €6000,-. Voor deze prijs heb je een prachtige e-bike met krachtige Bosch Performance Line CX of Panasonic 36V middenmotor en hoogwaardige afmontage.

ebike met riemaandrijving

Onze toppers

Om je te helpen bij het kiezen van je e-bike hebben we de e-bikes in twee categorieën verdeeld en binnen elke categorie onze topmodellen er tussenuit geplukt op het gebied van meeste waar voor je geld en de beste elektrische tourfietsen met riemaandrijving.

Beste elektrische stadsfietsen met riemaandrijving

Deze e-bikes blinken uit als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding. Deze zijn ze ook nog eens uitgerust met degelijke onderdelen die ervoor zorgen dat je zorgeloos blijft fietsen. Dankzij de comfortabele zithouding kun je op deze fietsen uitstekend uit de voeten wanneer je de fiets voor al je dagelijkse ritten wilt inzetten.

2.599,- 2.949,-
12% korting
2.749,- 3.049,-
Waardering:
97%
10% korting
2.599,- 2.799,-
7% korting
2.499,- 2.949,-
Waardering:
93%
15% korting

Beste elektrische fietsen met riemaandrijving voor lange ritten

Dankzij de krachtige Bosch Performance Line CX in combinatie met het grotere versnellingsbereik van de traploze versnellingsnaven zijn deze fietsen ideaal wanneer je graag lange tochten maakt op de e-bike. Heuvels en onverharde paden hoeven jou niet tegen te houden, want de Performance CX motor helpt jou overal vooruit. Daarnaast heb je op deze fietsen een iets sportievere zithouding, waardoor je de lange ritten ook beter volhoudt.

5.645,80
Waardering:
100%
5.199,-
Waardering:
100%
5.492,90
7.778,80

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken

Elektrische fietsen zijn er in alle soorten en maten. Erg belangrijk voor het rijgedrag van een elektrische fiets is de plaats van de motor. De laatste jaren zien we dat vooral de middenmotor erg populair is. In het sportievere segment is er daarnaast ook nog een ruime keuze aan fietsen met een achterwielmotor. Globaal werken alle middenmotoren hetzelfde: een rotatie-, snelheids- en vermogenssensor meten hoeveel ondersteuning er nodig is en de motor ondersteunt jouw inspanningen via een aandrijving op de trapas.