Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Datum:
17 januari 2019
Door:
Thomas

Het begint een steeds bekender gezicht te worden in het Nederlandse straatbeeld, elektrische fietsen met een riemaandrijving. Dit is ook niet gek, aangezien het een zeer aantrekkelijk alternatief is op de klassieke kettingaandrijving. Er zijn tegenwoordig echter zoveel elektrische fietsen met riemaandrijving dat het lastig kiezen is. In deze koopgids zetten wij onze beste e-bikes met riemaandrijving voor jou op een rijtje.

Waarom een e-bike met riemaandrijving?

Riemaandrijving wordt steeds populairder en dat vinden wij niet gek. Een fiets die gebruik maakt van een riemaandrijving, is in plaats van de klassieke ketting voorzien van een kunststof riem. Dit brengt enkele unieke eigenschappen met zich mee die ervoor hebben gezorgd dat dit type aandrijving steeds meer te zien is op straat.

Voordelen van riemaandrijving

Een fiets met riemaandrijving heeft één groot voordeel ten opzichte van de traditionele ketting. Deze vorm van aandrijving is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat de riem van kunststof is gemaakt slijt deze een stuk minder hard dan een ketting, die kan roesten en moet ook nog eens regelmatig gesmeerd worden. Hierdoor gaat je aandrijving tot wel vier keer zo lang mee. Dit scheelt natuurlijk enorm in de onderhoudskosten van je fiets.

Naast het lage onderhoud, heb je met een riemaandrijving ook minder weerstand. De riem ligt in een rechte lijn, waardoor je minder weerstand ervaart tijdens het fietsen. De versnellingen zitten verwerkt in de naaf of trapas waardoor je soepeler schakelt. En kunststof riem is tevens een stuk stiller dan een ketting.

Nadelen van riemaandrijving

Een riemaandrijving is natuurlijk enorm prettig als je wel eens geneigd bent het onderhoud te laten schieten. Je hebt echter een specifiek frame nodig om gebruik te kunnen maken van riemaandrijving. Dit komt omdat er altijd een open ruimte aanwezig moet zijn om de riem te (de)monteren.

Verder werkt een riem eigenlijk alleen met een versnellingsnaaf of versnellingsbak. Een derailleurversnelling is dus geen optie, waardoor je enigszins beperkt bent in het aantal versnellingen waarover je beschikt.

Wil je graag meer weten over riemaandrijving? Lees dan hier ons blog over fietsen met riemaandrijving.

Verschil tussen CDN en CDX riemaandrijving

In onderstaande video leggen we perfect het verschil uit tussen de Gates CDX en CDN riemaandrijving:.

Het kostenplaatje

Elektrische fietsen met een riemaandrijving zijn in de regel prijziger dan fietsen met een traditionele kettingaandrijving.  De riem gaat wel veel langer mee dan een ketting. De kosten die je extra maakt op de aanschaf van je fiets bespaar je dus later weer in onderhoud.

Een riemaandrijving op je e-bike is iets duurder dan een kettingaandrijving. Vanaf ongeveer €2500,- heb je een elektrische fiets met een dergelijke aandrijving. Je hebt dan een fiets met een dergelijke middenmotor en afmontage. De prijs kan oplopen tot rond de €6000,-. Voor deze prijs heb je een prachtige e-bike met krachtige Bosch Performance Line CX of Panasonic 36V middenmotor en hoogwaardige afmontage.

Onze toppers

Om je te helpen bij het kiezen van je e-bike hebben we de e-bikes in twee categorieën verdeeld en binnen elke categorie onze topmodellen er tussenuit geplukt op het gebied van meeste waar voor je geld en de beste elektrische tourfietsen met riemaandrijving.

Meeste waar voor je geld

Een riemaandrijving is een hele investering, vooral op elektrische fietsen en je wilt dus ook dat je echt het maximale uit je investering haalt.

Batavus Finez E-go Exclusive: Dit is de ideale stadsfiets voor de enthousiaste fietser. De e-bike is voorzien van een betrouwbare Bosch Active Line motor waarmee je moeteloos op het werk komt, of ongestoord kan genieten van de ambiance tijdens een recreatieve fietsrit. De comfortabele zithouding en de verende voorvork dragen bij aan een optimaal comfort op de fiets.

Trek District+ 7:Deze fiets heeft alles wat je kan wensen voor je dagelijkse ritjes naar werk of voor een snelle boodschap, maar beschikt ook over alles wat je nodig hebt voor een ontspannen ritje door de natuur. De krachtige Bosch Active Line Plus motor biedt altijd een steuntje in de rug en de verende zadelpen geeft je extra comfort. De fiets heeft ook nog eens een zeer fraaie uitstraling dankzij de geïntegreerde accu.

LEVERING AAN HUIS
District+ 7 2021
(1)
Vanaf € 3.49900
LEVERING AAN HUIS
Finez E-go Exclusive N7 2021

€ 2.949,00

Vanaf € 2.64900

Allerbeste tourfietsen

Riemaandrijving werd voor het eerst gebruikt op trekking en tourfietsen en blijf een fantastische optie voor dit type fietsen. De lichtere weerstand zorgt dat je ook op lange tourtochten comfortabel blijft trappen. We hebben de beste elektrische tourfietsen met riemaandrijving opgezocht voor de enthousiaste tourfietser die een af en toe wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Kalkhoff Image 5.B: Niet alleen een e-bike van fantastische kwaliteit, maar ook ééntje met een zeer strakke uitstraling. De accu zit mooi in het frame verwerkt en de sportieve zithouding maakt dit een zeer fijne tourfiets. De Bosch Performance Line motor geeft het gevoel dat je altijd wind mee hebt, wie wil dat nou niet?

Flyer Upstreet 5 7.03: Deze fiets is uitgerust met de krachtige Panasonic 36V middenmotor en beschikt over een zeer luxe afmontage. Deze Flyer is van Zwitserse topkwaliteit en heeft een sportief frame voor de fanatieke tourfietser. De verende voorvork zorgt voor extra comfort zodat je dagelijkse ritten naar werk net zo leuk zijn als je pleziertochten.

VOORRAADDEAL
Image 5.B Belt BLX 625 2021
(2)

€ 4.099,00

Vanaf € 3.99900
LEVERING AAN HUIS
Upstreet5 7.03 2021
(7)
€ 4.29900

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking