Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. 

Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld: elektrische fietsen met een riemaandrijving. Dit is ook niet gek, aangezien het een zeer aantrekkelijk alternatief is op de klassieke kettingaandrijving. Er zijn tegenwoordig echter zoveel elektrische fietsen met riemaandrijving dat het lastig kiezen is.

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Bekijk direct: Verschil CDN, CDC en CDX-aandrijving | Wat kost een riemaandrijving | Beste fietsen met riemaandrijving

Waarom een e-bike met riemaandrijving?

Riemaandrijving wordt steeds populairder en dat vinden wij niet gek. De kunstof riem brengt enkele unieke eigenschappen met zich mee die ervoor hebben gezorgd dat dit type aandrijving steeds meer te zien is op straat.

ebike met riemaandrijving

Voordelen van riemaandrijving

Een fiets met riemaandrijving heeft als grootste voordeel ten opzichte van de traditionele ketting dat deze aandrijving zeer onderhoudsvriendelijk is. Doordat de riem van kunststof is gemaakt, slijt deze een stuk minder hard dan een ketting. Daarnaast moet een ketting regelmatig gesmeerd worden anders gaat deze roesten. Bij een riemaandrijving is smeren niet nodig. Hierdoor heb je er dus minder werk aan en gaat je aandrijving tot wel vier keer zo lang mee. Dit scheelt natuurlijk enorm in de onderhoudskosten van je fiets. 

Alle voordelen van riemaandrijving op een rij:

        + Geen tot weinig onderhoud
        + Gaat tot wel vier keer langer mee dan een kettingaandrijving; slijt niet en rekt niet uit
        + Stiller dan kettingaandrijving
        + Een riemaandrijving geeft minder weerstand dan een ketting. Daardoor rijdt het lichter.
        + Ziet er modern en stijlvol uit
        Hoewel de aankoopprijs van de fiets duurder is, haal je deze kosten er later uit doordat je bespaart op onderhoudskosten

Nadelen van riemaandrijving

        - Enkel te gebruiken met naafversnelling of versnellingsbak (niet met derailleurversnelling) 
        Aankoop van de e-bike is duurder

Verschil tussen CDN, CDX en de nieuwe CDC riemaandrijving

Een riemaandrijving heeft veel voordelen, maar wanneer kies je nu voor een CDN, een CDC of een CDX riem? En heb je überhaupt wel een keuze of staat de keuze vast bij de aankoop van een bepaald soort fiets?

Verschil in gebruik

Een CDN riem wordt vooral gebruikt bij stadsfietsen waarbij geen grote krachten op de riem uitgeoefend worden. Een CDN riem zal je daarom nooit zien bij een elektrische fiets met een middenmotor. De CDN riem is hiervoor niet sterk genoeg. Een CDN riem is wel geschikt voor een elektrische fiets met een een voorwielmotor. De CDX riem is daarentegen erg sterk en wordt vooral gebruikt op elektrische fietsen met een hoge koppel en een middenmotor. 

Het grote nadeel van een CDX riem is dat deze een stuk duurder is dan een CDN riem. Wanneer je een elektrische fiets aanschaft met een middenmotor en een hoge koppel schaf je dus automatisch een fiets met een CDX riemaandrijving aan. Tussen de CDN en de CDX riem in heeft Gates nog de CDC riem. De CDC riem is de nieuwste toevoeging aan riemaandrijvingen voor elektrische fietsen. De CenterTrack-riem is speciaal ontworpen voor e-bikes met een lage koppel en een middenmotor. Hierdoor heb je een goedkopere optie dan de CDX riem en kun je wel gewoon kiezen voor een middenmotor.

Samengevat:

  • CDN riem: Geschikt voor stadsfietsen en elektrische fietsen met een voorwielmotor
  • CDX riem: Geschikt voor alle elektrische fietsen, waaronder fietsen met een hoge koppel en middenmotor
  • CDC riem: Geschikt voor elektrische fietsen met een koppel van ≤50 Nm en een middenmotor

Verschil in onderhoud

Een CDN riem gaat rond de 5000 kilometer mee. Na deze tijd is de riem aan vervanging toe. Een CDN riem gaat gemiddeld ongeveer even lang mee als een ketting. Een CDX riem gaat echter tot wel 10000 kilometer mee. Dat is meer dan 3 keer zo lang als een ketting! Als we puur naar kwaliteit kijken is de CDX riem de beste optie. Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een middenmotor, maar wil je wat extra centen in je zak houden? Dan is een elektrische fiets met de nieuwe CDC riem een perfecte optie! Neem je genoegen met een voorwielmotor? Dan is de CDN riem sterk genoeg en heb je zeker geen duurdere CDX riemaandrijving nodig. 

Om een nog beter beeld te krijgen leggen we in onderstaande video (vanaf 0.35 minuut) perfect het verschil uit tussen de Gates CDX en CDN riemaandrijving:

Het kostenplaatje

Elektrische fietsen met een riemaandrijving zijn in de regel prijziger dan fietsen met een traditionele kettingaandrijving. De riem gaat wel veel langer mee dan een ketting. De kosten die je extra maakt op de aanschaf van je fiets bespaar je dus later weer in onderhoud. We zijn dan ook van mening dat het de investering zeker waard is.

Vanaf ongeveer €2500,- heb je een elektrische fiets met een riemaandrijving. Je hebt dan een fiets met een degelijke middenmotor en afmontage. De prijs kan oplopen tot rond de €6000,-. Voor deze prijs heb je een prachtige e-bike met krachtige Bosch Performance Line CX of Panasonic 36V middenmotor en hoogwaardige afmontage.

ebike met riemaandrijving

Onze toppers

Om je te helpen bij het kiezen van je e-bike hebben we de e-bikes in twee categorieën verdeeld en binnen elke categorie onze topmodellen er tussenuit geplukt op het gebied van meeste waar voor je geld en de beste elektrische tourfietsen met riemaandrijving.

Beste elektrische stadsfietsen met riemaandrijving

Deze e-bikes blinken uit als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding. Deze zijn ze ook nog eens uitgerust met degelijke onderdelen die ervoor zorgen dat je zorgeloos blijft fietsen. Dankzij de comfortabele zithouding kun je op deze fietsen uitstekend uit de voeten wanneer je de fiets voor al je dagelijkse ritten wilt inzetten.

3.299,99
Waardering:
100%
20% korting
2.999,99
Waardering:
100%
23% korting
2.910,99
GRATIS ACCU
2.999,99
Waardering:
100.0000%
18% korting

Beste elektrische fietsen met riemaandrijving voor lange ritten

Dankzij de krachtige Bosch Performance Line CX in combinatie met het grotere versnellingsbereik van de traploze versnellingsnaven zijn deze fietsen ideaal wanneer je graag lange tochten maakt op de e-bike. Heuvels en onverharde paden hoeven jou niet tegen te houden, want de Performance CX motor helpt jou overal vooruit. Daarnaast heb je op deze fietsen een iets sportievere zithouding, waardoor je de lange ritten ook beter volhoudt.

5.493,89
Waardering:
90%
KICK-OFF DEAL
5.899,99
Waardering:
100%
19% korting
5.999,99
Waardering:
92%
8% korting

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken E-bike middenmotoren: de belangrijkste merken vergeleken

Elektrische fietsen zijn er in alle soorten en maten. Erg belangrijk voor het rijgedrag van een elektrische fiets is de plaats van de motor. De laatste jaren zien we dat vooral de middenmotor erg populair is. In het sportievere segment is er daarnaast ook nog een ruime keuze aan fietsen met een achterwielmotor. Globaal werken alle middenmotoren hetzelfde: een rotatie-, snelheids- en vermogenssensor meten hoeveel ondersteuning er nodig is en de motor ondersteunt jouw inspanningen via een aandrijving op de trapas.