Voorraaddeals OP = OP -  Tot 1150,- korting ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Meisjesfietsen

Meisjesfietsen

Een fiets is niet zomaar een fiets. Het is een beste vriend op twee wielen. Wanneer je een fiets voor je kind koopt, is het dus belangrijk dat je er een kiest die aan haar behoeften voldoet en haar helpt om van de rit te genieten. Meisjesfietsen zijn meestal lichter en hebben een eleganter ontwerp, waardoor ze gemakkelijker en prettiger fietsen. Ze hebben ook kenmerken als een lagere instaphoogte, waardoor meisjes gemakkelijker op en af kunnen stappen. En tot slot hebben meisjesfietsen kleinere frames en handvatten, waardoor ze comfortabeler en gemakkelijker te besturen zijn.

Bekijk direct: Maattabel: Welke maat kinderfiets is geschikt voor mijn kind?12 inch14 inch16 inch18 inch | 20 inch22 inch24 inch26 inch

Lees verder...
Filters Filters

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Voor welke lichaamslengte de kinderfiets geschikt is

De wielmaat is bepalend voor de rijeigenschappen van de fiets. Kleinere wielen zullen wendbaarder zijn, maar minder makkelijk over de obstakels gaan. Selecteer de wielmaat die geschikt is voor jouw fiets en past bij je doel.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker nog goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met verlichting op je fiets ga je altijd veilig de weg op.

Spatborden zorgen ervoor dat opspattend water en vuil wordt opgevangen. Zo blijven jij en je fiets ook bij minder goed weer schoon.

Een voordrager zorgt voor nog meer mogelijkheden om bepakking mee te nemen. Voordragers zien we voornamelijk terug op transportfietsen.

Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!