Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Gazelle elektrische fietsen zijn zeer populair, duurzaam en gooed gebouwd. Er is keuze uit elektrische stadsfietsen tot hybride fietsen en transportfietsen, binnen het assortiment van Gazelle is er een e-bike voor elk type fietser, allemaal voorzien van A-merk onderdelen.
Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Gazelle e-bikes 2024 | Gazelle Speed Pedelecs
Lees verder...Met een rijke geschiedenis sinds 1892, is Gazelle één van de meest bekende en gewaardeerde fietsmerken in Nederland. Gazelle maakt verschillende elektrische fietsen, zoals voordelige e-bikes voor in de stad tot luxe e-bikes waarmee je ook lang kunt toeren in de bergen.
Krachtige motoren en batterijen van Gazelle elektrische fietsen: Gazelle e-bikes zijn uitgerust met krachtige motoren van topmerken zoals Bosch en Shimano. De efficiënte batterijen bieden een indrukwekkend bereik tot wel 160 kilometer, afhankelijk van het model en de rijomstandigheden.
Comfort staat voorop bij Gazelle. De ergonomische ontwerpen zorgen voor een ontspannen rijhouding, terwijl verstelbare sturen en comfortabele zadels lange ritten aangenaam maken. Daarnaast beschikken veel modellen over verende voorvorken en zadelpennen die schokken absorberen.
Gazelle elektrische fietsen staan bekend om hun robuuste constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen. De lichtgewicht maar sterke aluminium en stalen frames zorgen voor een duurzame en betrouwbare rit, jaar na jaar.
Praktische functies zoals geïntegreerde verlichting, spatborden en bagagedragers maken Gazelle e-bikes ideaal voor dagelijks gebruik. Geavanceerde displays geven je belangrijke informatie zoals de batterijstatus, snelheid en afstand.
Sommige Gazelle elektrische fietsen zijn uitgerust met slimme technologie die verbinding maakt met mobiele apps. Hierdoor kun je routes plannen, je prestaties volgen en gebruikmaken van beveiligingsfuncties.
Gazelle biedt een breed scala aan elektrische fietsen, van elektrische stadsfietsen tot elektrische trekkingfietsen en zelfs een elektrische bakfiets. Met zowel dames- als heren e-bikes in diverse stijlen, is er altijd een Gazelle die bij je past.
Eén van de belangrijkste afwegingen die je moet maken bij het kiezen van een elektrische fiets is het gebruik. Wil je korte of lange ritjes maken en hoeveel bagagemogelijkheden wil je hebben? Als je de fiets gebruikt voor korte ritjes om de boodschappen te doen, de kinderen van school te halen of een vriend in de buurt te bezoeken, past een elektrische stadsfiets van Gazelle het beste bij jou. Zo nu en dan kan je met de e-bike een recreatief rondje mee fietsen.
Bekende elektrische stadsfietsen van Gazelle zijn de Orange, Paris, Esprit en Avignon. Ze zijn voorzien van onderhoudsvriendelijke onderdelen, de versnellingen werken intuïtief en gebruiksvriendelijke en ze zijn wendbaar.
Elektrische hybride fietsen van Gazelle zijn wat luxer en geavanceerder. De onderdelen zijn erop gericht om veel kilometers te maken zonder snel te slijten. Een hybride e-bike fietst dan ook fijner en comfortabeler op de lange afstand, maar is wel zwaarder en minder wendbaar, waardoor hij minder geschikt is voor veel stedelijk gebruik. Ze zijn uitgerust met een Bosch of Shimano middenmotor en je hebt de keuze uit een derailleurversnelling of versnellingsnaaf. De versnellingen van Enviolo zijn traploos, wat betekent dat er geen stapjes zitten zwaarder of lichter verzet, maar je door middel van draaien aan de hendel geleidelijk het verzet verandert. Dat schakelt erg fijn en je vindt altijd het juiste verzet, het zit echter wel alleen op de luxere e-bikes.
Bekende elektrische hybride fietsen van Gazelle zijn de Ultimate, Avignon en Chamonix.
De Gazelle elektrische transportfiets is populair onder scholieren. Het zijn betaalbare, hippe fietsen waarmee je veel bagage kunt vervoeren en daarnaast kunnen ze tegen een stootje die ze wellicht oplopen in de fietsenstalling. De transportfiets is niet alleen geschikt om mee naar school te fietsen, maar is zeer praktisch voor iedereen die veel bagage op de fiets vervoert. Het zijn namelijk stevige fietsen met veel bagagemogelijkheden door een voor- en achterdrager. De Gazelle Bloom, Miss Grace en HeavyDuty zijn voorbeeld van elektrische transportfietsen. Ze zijn voorzien van gebruiksvriendelijke naafversnellingen en zijn net als stadsfietsen wendbaar.
Een Gazelle elektrische fiets met brede banden heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het comfort hoger. Door een hoger comfort kun je langer op de fiets blijven zitten en zijn die e-bikes dus geschikter voor lange tochten. Daarnaast fietsen brede banden stabieler. De fiets heeft immers een breder contactpunt met de weg.
De Gazelle Easy Flow is de e-bike voor jou als je op zoek bent naar een ruime en lage instap. De e-bike is zo ontworpen dat het zo gemakkelijk mogelijk is om op de fiets te stappen. De instap is daarom groter gemaakt dan bij normale fietsen, ideaal voor als je moeite hebt om op de fiets te stappen. Daarnaast is de Easy Flow wat lager dan andere fietsen waardoor het ook makkelijker is om voor stoplichten te stoppen, je komt immers makkelijker bij de grond met je voeten. Tot slot wordt de fiets geprezen om de hoge stabiliteit en het comfort.
De Gazelle e-bikes zijn altijd scherp geprijsd. De e-bikes zijn ruim op voorraad en met acties op Gazelle elektrische fietsen willen we iedereen laten profiteren van deze hoge kwaliteit e-bikes.
Test een Gazelle e-bike op de testbaan in onze winkel en kom erachter welke Gazelle het beste bij je past. Onze e-bike experts staan voor je klaar om advies te geven en je te helpen bij het vinden van de juiste fiets.
Model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Kracht motor
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type zithouding
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!