Onze winkel is open

Menu
1

Stadsfietsen

Filter

Stadsfietsen van 12GO Biking vind je hier! De ideale fietsen voor zowel naar school als naar het werk.

Of om gewoon de boodschappen te doen. In ons assortiment hebben we transportfietsen, moederfietsen en nog veel meer. Voor elke fietser genoeg keuze! Vele stadsfietsen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Blog tip: Geen fietsen meer te koop? Wel bij 12GO Biking!

Populaire merken: Batavus | Gazelle | Cortina | Koga

Lees meer
Lees minder

OUTLET
Finez N7 2020
(3)

€ 949,00

€ 79900

Stadsfiets kopen in de winkel

Het kopen van een fiets doe je niet elke dag. Online een stadsfiets kopen zonder te kijken doe je niet zo snel waardoor je wellicht eerst even een testrit wil maken. Dat kan bij 12GO Biking uitstekend dankzij de mega testbaan. Met meer dan 15 jaar ervaring helpen wij jou de beste keuze maken. Met onze grote voorraad is er altijd wel een fiets die bij jouw wensen past!

Wat is een stadsfiets nou precies?

Een stadsfiets is een fiets geschikt voor dagelijks gebruik met niet te lange ritjes. De fietsen zijn ideaal voor een rit naar het werk, een boodschap of naar school. Een stadsfiets kenmerkt zich door de versnellingsnaaf. Hierdoor heb je geen derailleur zoals op een hybride fiets. Dit zorgt ervoor dat je fiets minder onderhoud vergt. Sommige fietsen hebben geen versnellingen, deze zijn goedkoper en vergen nog minder onderhoud. 

De welbekende 3-naafsversnelling wordt de laatste tijd ingehaald in populariteit door de 7 en 8 naafsversnellingen. Met deze naafversnellingen heb je meer bereik waardoor je gemakkelijk een heuvel op of af gaat. 

Welke stadsfietsen zijn er nou precies?

Stadsfietsen zijn er in vele soorten en maten waardoor we ze voor jou even op een rijtje zetten.

De transportfiets

Deze fiets is bij de scholier zeer populair omdat je zo je schooltas makkelijk voorop kan hebben. In het straatbeeld zie je bijvoorbeeld veel de Cortina U4 voorbij komen. Ook Batavus heeft een aantal transportfietsen die zowel trendy, comfortabel als praktisch zijn. De transportfiets kenmerkt zich door een voordrager en vaak een robuuste uitstraling. Een transportfiets is vaak betaalbaar en kan een heel middelbaar schoolleven meegaan. 

De moederfiets

Disclaimer; De moederfiets is natuurlijk niet alleen voor moeders. De moederfiets is klaar om beladen te worden met kinderen en is vaak uitgerust met een stevige bagagedrager. Onder meer Sparta en Gazelle hebben fietsen ontwikkeld om extra gewicht mee te nemen. 

Damesfietsen en herenfietsen

Iedereen heeft wel een klassiek beeld van de stadsfietsen voor mannen in hun hoofd, terwijl er tegenwoordig zo veel meer mogelijkheden zijn.  Zo zijn er ook stadsfietsen met een damesframe en stadsfietsen met een trapezeframe beschikbaar. Het grote voordeel van een herenframe is de driehoeksconstructie waardoor het frame nog sterker is. 

Online je fiets kopen

Weet je al welke fiets je wilt kopen en/of heb je niet de mogelijkheid langs te komen in de winkel? Dan is de stadsfiets bij ons online kopen natuurlijk ook een optie. 

Onze merken

Met zorg hebben wij de beste merken voor jou beschikbaar gesteld. Ook hebben we de merken waarvan wij vinden dat ze een goede prijs/kwaliteitsverhouding bieden, betrouwbare onderdelen leveren en op het gebied van levering en garantie aan onze eisen voldoen.

Bekijk onze collectie

Trek / Gazelle /  Pegasus / Koga / Cortina / Kalkhoff / Sensa / Batavus / Stevens  / Sparta